Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 apr 2010 - Anul XV, nr. 83 (4374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Tragedie

Preşedintele polonez, Lech Kaczynski, mort într-un accident aviatic

Un avion Tupolev-154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez, Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizare, într-o pădure din apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord, au anunţat autorităţile poloneze şi ruse.

Printre victime figurează preşedintele Băncii Centrale a Poloniei, Slawomir Skrzypek, şi şeful Statului Major al forţelor armate, Franciszek Gagor, precum şi principalii lideri ai armatei poloneze, potrivit autorităţilor de la Varşovia.

La bordul avionului se mai aflau, în afara lui Lech Kaczynski, şi fostul preşedinte în exil Ryszard Kaczorowski, vicepreşedintele Dietei (Camera inferioară a Parlamentului polonez) şi candidat al stângii la alegerile prezidenţiale, Jerzy Szmajdzinski, vicepreşedintele Dietei, Krzysztof Putra, vicepreşedintele Senatului, Krystyna Bochenekm, preşedintele Băncii Centrale a Poloniei, Slawomir Skrzypek, şeful Statului Major polonez, generalul Franciszek Gagor, dar şi comandanţii forţelor terestre, aeriene şi navale, comandantul forţelor speciale şi cel al forţelor operaţionale şi mai mulţi miniştri-adjuncţi.

"Un număr de 96 de persoane, dintre care 88 de membri ai delegaţiei poloneze, se aflau la bordul avionului Tupolev-154 care s-a prăbuşit în apropiere de Smolensk", într-o pădure, a precizat, la rândul său, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, citată de agenţiile ruse.

Nu există nici un supravieţuitor, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Irina Andrianova, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Cadavrul preşedintelui polonez, Lech Kaczynski, a fost găsit la locul catastrofei, a anunţat agenţia RIA Novosti, citând o sursă din cadrul forţelor de ordine ruse.

Preşedintele polonez, soţia sa şi numeroşi alţi oficiali polonezi mergeau la Katin, în apropiere de Smolensk, pentru a se reculege la mormintele ofiţerilor polonezi executaţi în urmă cu 70 de ani de poliţia stalinistă.

 

Avionul s-a prăbuşit la ora locală 10.50

Avionul, un Tupolev-154, s-a prăbuşit la ora locală 10.50 (09.50 ora României), în apropiere de pista de aterizare, la periferia oraşului Pecersk, situat la câţiva kilometri de Smolensk.

În timp ce se apropia de pista de aterizare, "avionul s-a lovit de mai mulţi copaci, a căzut şi s-a dezintegrat", a declarat guvernatorul regiunii Smolensk, Serghei Antufiev, pentru postul de televiziune Vesti-24, în timp ce televiziunea rusă a difuzat imagini în direct cu fragmentele de avion răspândite în pădure, unele dintre ele încă arzând.

Aceeaşi versiune a faptelor a fost prezentată şi de Ministerul de Externe de la Varşovia, pentru televiziunea poloneză.

O eroare a pilotului ar putea fi la originea acestei catastrofe, a anunţat agenţia RIA Novosti, citând o sursă din cadrul forţelor de ordine ruse.

Agenţia Interfax a precizat, la rândul său, că autorităţile ruse a propus echipajului polonez să aterizeze la Minsk sau la Moscova, din cauza ceţii, dar pilotul a decis să aterizeze în apropiere de Smolensk.

Avionul s-a prăbuşit în timpul celei de-a patra tentative de aterizare, potrivit Interfax. Informaţii similare au fost anunţate de un reprezentant al autorităţilor aeronautice belaruse, citat de Interfax, sub acoperirea anonimatului.

Când avionul survola Belarusul, "colegii ruşi ne-au cerut să transmitem la bord informaţii cu privire la condiţiile meteorologice proaste de aterizare de la Smolensk", a declarat acest oficial pentru Interfax.

"Controlorii de trafic aerian din Belarus au transmis această informaţie la bordul (avionului) Tu-154, dar piloţii polonezi au decis să continue zborul către Smolensk", a adăugat el.

 

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, "informat imediat" despre accident

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, "informat imediat" despre accident, l-a trimis pe ministrul pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, la locul accidentului, a anunţat serviciul de presă al Kremlinului, citat de agenţiile ruse.

Totodată, Medvedev şi premierul său, Vladimir Putin, au prezentat condoleanţe autorităţilor poloneze şi familiilor victimelor, promiţând o anchetă minuţioasă în legătură cu această dramă.

Uniunea Europeană, prin vocea preşedinţiei sale semestriale, asigurate de Spania, şi-a exprimat solidaritatea cu Polonia.

În urma decesului preşedintelui Lech Kaczynski, preşedintele Dietei, Camera inferioară a Parlamentului polonez, Bronislaw Komorowski, va asigura funcţia de şef al statului, în conformitate cu Constituţia poloneză, a anunţat cancelaria acestuia.

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Miniştri polonez va avea loc la Varşovia imediat ce va fi posibil, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Pawel Gras.

 

Putin cere identificarea "cât mai rapidă" a cauzelor catastrofei aviatice de la Smolensk

Premierul rus, Vladimir Putin, le-a cerut sâmbătă anchetatorilor să identifice "cât mai rapid" cauzele accidentului aviatic de sâmbătă din vestul Rusiei, soldat cu moartea preşedintelui polonez, Lech Kaczynski, relatează AFP.

"În cadrul comisiei guvernamentale, înfiinţate prin decret al Guvernului, trebuie făcut totul pentru a găsi cât mai rapid posibil cauzele tragediei", a spus el, în timp ce inspecta locul unde s-a produs catastrofa aeriană.

 

Ambele cutii negre ale avionului prezidenţial au fost găsite

Autorităţile ruse au descoperit ambele cutii negre ale avionului Tupolev-154, care s-a prăbuşit sâmbătă în vestul Rusiei, provocând moartea preşedintelui polonez şi a altor oficiali de rang înalt de la Varşovia, a anunţat ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Şoigu, citat de AFP.

"Au fost găsite la locul catastrofei şi înregistrările parametrilor fonici. Expertiza, care va elucida cauzele catastrofei, a început deja", a declarat Şoigu pentru agenţia rusă Interfax.

Anterior, o sursă din cadrul administraţiei regionale declarat pentru Interfax că una dintre cutiile negre ale avionului prezidenţial polonez a fost găsită la locul catastrofei.

 

Avionul prezidenţial polonez nu avea probleme tehnice

Accidentului avionului care îl transporta pe Lech Kaczynski nu a fost provocat de probleme tehnice, i-a transmis premierului rus, Vladimir Putin, şeful Comitetului de anchetă al Parchetului general, Aleksandr Bastrikin, relatează RIA Novosti, în pagina electronică. Am decriptat una dintre cutiile negre (...) O examinare detaliată va fi efectuată la Moscova, dar repet că, potrivit înregistrărilor de care dispunem, avionul nu a avut nici o problemă tehnică", a declarat Bastrikin.

"Pilotul a decis să aterizeze deşi fusese informat despre condiţiile meteorologice nefavorabile", a subliniat el.Potrivit presei, avionul prezidenţial a fost fabricat în 1990 şi a fost folosit timp de aproape 20 de ani.

 

 

Trupul neînsufleţit al preşedintelui polonez, repatriat ieri

Trupul neînsufleţit al preşedintelui polonez, Lech Kaczynski, decedat într-un accident de avion în Rusia, a fost repatriat ieri din oraşul rus Smolensk, în prezenţa premierului rus Vladmir Putin, relatează RIA Novosti.

Avionul care a transportat cadavrul preşedintelui a decolat ieri de pe aerodromul militar din Smolensk şi a ajuns pe aeroportul militar din Varşovia în jurul orei locale 14.30 (15.30 ora României).

Premierul rus, Vladimir Putin, care conduce comisia guvernamentală de anchetă instituită de preşedintele Dmitri Medvedev pentru a elucida cauzele catastrofei, precum şi numeroşi oficiali ai armatei ruse au participat la ceremonia de adio.

Cadavrul preşedintelui polonez a fost primit la Varşovia de premierul Donald Tusk şi de fratele geamăn al lui Lech Kaczynski, fostul premier Jaroslaw Kaczynski.

 

 

Lech Kaczyński

Lech Kaczyński  s-a născut la data de  18 iunie 1949, în  Varşovia . A fost copreşedintele partidului Prawo i Sprawiedliwość (Dreptate şi Justiţie). Kaczyński a fost ales ca primar al Varşoviei în 2002, termenul său expirând pe 23 decembrie 2005, când a fost ales ca preşedinte al Poloniei.

Lech Kaczyński are un frate geamăn, Jarosław, fost prim-ministru al Poloniei şi actualul preşedinte al partidului „Dreptate şi Justiţie” .

Lech Kaczyński a absolvit dreptul şi administraţia la Universitatea din Varşovia. În anul 1980 şi-a luat doctoratul la Universitatea din Gdańsk. În 1990 a obţinut învestitura în dreptul muncii. Ulterior a devenit profesor universitar la Universitatea din Gdańsk şi Universitatea Cardinal Stefan Wyszyński din Varşovia.

La sfârşitul anilor 1970 Lech şi fratele său au activat amândoi în opoziţia anticomunistă, iar în 2001 au fondat partidul „Dreptate şi Justiţie”, devenit între timp cel mai important partid polonez.

În 2002, Lech Kaczyński a fost ales cu o mare majoritate primar al Varşoviei. Şi-a început activitatea declarând război corupţiei. Lech Kaczynski a câştigat alegerile prezidenţiale la 23 octombrie 2005. În primul său discurs ca preşedinte ales, Kaczyński a declarat că are două ţeluri principale pentru termenul său: reducerea corupţiei, "fenomenul patologic din Polonia care este la un nivel periculos", şi astâmpărarea diviziunilor sociale care s-au intensificat în ultimii 15 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele polonez, Lech Kaczynski, mort într-un accident aviatic.
 Vizualizări articol: 6046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Preşedintele polonez, Lech Kaczynski, mort într-un accident aviatic5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O tragedie... :( trimis de
(12 apr 2010, 18:11:14
Nu am nici o tangenta cu polonezii dar au condoleantele mele, Dumnezeu sa'i ierte/...
2.   Dezastrul de la Smolensk trimis de
(12 apr 2010, 22:02:10
Condoleanta prietenilor polonezi, iar D=zeu sa aiba in gratiile Lui sufletele celor oropsiti...!
Chiar...sa distrugi o conducere, o tara intr-o secunda??? Tot ce se poate...Da=i o coordonata gresita de la sol,...sa zicem de numai un grad, un grad si ceva, pilotul ...o ia de buna, se crede cu 15 m sus...si in fond...intra in padure..Dupa care speculatii, teoria conspiratiei..., etc...etc! deja cand aud de CCCP - zau ma strange-n spate..Atat..! Dumnezeu sa=i odihneasca...! Daca stie cineva...un scenariu...mai simplu...sa=l spuna...!
3.   Cititi putin aici : trimis de
(12 apr 2010, 22:43:08
****://www.verticalonline.ro/c
4.   Cititi putin aici : trimis de
(12 apr 2010, 22:44:36
www.verticalonline.ro / cum-a-scapat-gh-gheorghiu-dej-
5.   Caz asemanator cu cel polonez trimis de
(12 apr 2010, 22:46:22
h t t p : / / www.verticalonline.ro/cum-a-sc
6.   Http://www.verticalonline.ro trimis de
(12 apr 2010, 22:48:13
/cum-a-scapat-gh-gheorghiu-dej
7.   Combinati si cititi link-ul ala trimis de
(12 apr 2010, 22:49:59
-dej-de-la-moarte

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei