Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 apr 2010 - Anul XV, nr. 77 (4368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tradiţii pascale la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”

În aula Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava s-a desfăşurat zilele trecute, în cadrul proiectului internaţional „Let’s celebrate Easter together”, activitatea „Tradiţii pascale - Din Bucovina spre lume”.

Evenimentul care a avut loc într-un cadru festiv, a debutat cu cuvântul părintelui Sorin Clipa (parohia Sf. Spiridon) despre semnificaţia icoanei Învierii şi importanţa Sfintei Sărbători de Paşti.

Elevii colegiului au vorbit despre simbolurile pascale şi modalitatea închistririi ouălor, obicei cu adânci rădăcini în Bucovina. Toate aceste lucruri au fost puse în evidenţă cu măiestrie prin realizarea unui film documentar ce a trezit interesul auditoriului.

Corul colegiului sub îndrumarea prof. Tiberiu Hârceag a încântat prin deosebita prestaţie pe care a avut-o cu momentul artistic intitulat Săptămâna Patimilor, unde s-au interpretat colinde pascale. De asemenea, s-a evidenţiat elevul Alexandru Cozaciuc care a interpretat la fluier melodii populare.

Trecerea de la tradiţiile pascale bucovinene spre tradiţiile pascale internaţionale s-a realizat cu ajutorul unor prezentări în Power Point care au ilustrat diferite obiceiuri din Marea Britanie, Rusia, Polonia, Grecia şi Statele Unite ale Americii. Toate aceste informaţii au fost ilustrate de expoziţia de felicitări de Paşti realizată de elevii acestor ţări, cu care cei de la Colegiul „Spiru Haret” au colaborat.

Trebuie evidenţiat şi aportul adus de colectivul entuziast al Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”: prof. Daniela Rotaru, prof. Loredana Bodnar, prof. Diana Rusu, prof. Florin Tecuceanu - membrii ai catedrei de limba engleză, bibliotecar Roxana Chiriac, prof. psihopedagog Gabriela Vasiliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tradiţii pascale la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tradiţii pascale la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei