Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 apr 2010 - Anul XV, nr. 77 (4368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În luna martie

330 de pisici şi câini de pe străzile Sucevei au fost sterilizaţi de Vier Pfoten

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

De la începutul anului şi până în prezent, aproape 900 de pisici şi câini fără stăpân au fost sterilizaţi, deparazitaţi şi vaccinaţi de echipele Fundaţiei Vier Pfoten, în urma unui parteneriat încheiat cu municipalitatea suceveană.

Cea de a doua campanie de sterilizare s-a încheiat acum două zile, bilanţul acesteia fiind de 330 de câini şi pisici, după cum a precizat viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.

“Cei de la fundaţia Vier Pfoten au fost prezenţi pentru a doua oară anul acesta, în perioada 8 – 31 martie, pentru a realiza a doua campanie de sterilizare, vaccinare şi deparazitare a câinilor fără stăpân din municipiul Suceava. Se vede efectul căldurii – dacă la prima campanie, din ianuarie, au participat 12 persoane, cu două maşini de prindere, şi au fost sterilizaţi aproximativ 500 de câini, acum, cu doar jumătate din oameni şi dotare, au fost sterilizate 330 de animale comunitare, adică mai mult de jumătate din cât s-a reuşit prima dată.

Eu sper ca cei de la Vier Pfoten să revină, mai ales că am încheiat şi o a doua colaborare foarte bună cu ei, iar efectele campaniilor de sterilizare deja se văd, prin numărul mult mai mic al căţelelor cu pui, în această perioadă a anului”, a declarat Lucian Harşovschi.

 

Cel puţin alţi 800 de câini ar mai trebui să fie sterilizaţi

Municipalitatea suceveană estimează că numărul câinilor fără stăpân rămaşi nesterilizaţi este de 800 de exemplare, pe care speră să reuşească să le prindă şi să le sterilizeze în alte campanii pe care le vor derula.

“Sper ca anul acesta să reuşim să sterilizăm cam toţi atâţia câini cât s-a realizat în cele două campanii, pentru ca la final de an să avem cât mai puţine animale fără stăpân nesterilizate. Astfel, vom reuşi, în timp, să scăpăm de problema câinilor şi pisicilor fără stăpân, mai ales că legea nu permite alte soluţii, decât sterilizarea. Vom continua cu strângerea câinilor de pe străzi, în special acolo unde avem multe reclamaţii, iar pe cei prinşi îi vom duce în adăpostul din lunca Sucevei”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

La fel ca şi în campaniile anterioare, echipele de prindere a câinilor comunitari au întâmpinat probleme din partea locatarilor, pentru că unii oameni au ascuns animalele în scara de bloc şi nu lăsau echipele de prindere să îşi facă treaba.

Campania din luna martie a avut şi un alt efect, trei dintre câinii prinşi şi sterilizaţi fiind adoptaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 330 de pisici şi câini de pe străzile Sucevei au fost sterilizaţi de Vier Pfoten.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
330 de pisici şi câini de pe străzile Sucevei au fost sterilizaţi de Vier Pfoten0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei