Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 apr 2010 - Anul XV, nr. 77 (4368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sărbătoare

Exerciţii demonstrative, competiţii şi acţiuni culturale, de ziua Jandarmeriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava desfăşoară în aceste zile o întreagă serie de manifestări, de la exerciţii demonstrative şi competiţii sportive până la acţiuni culturale, toate menite să marcheze 160 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei.  

Seria momentelor festive a început încă de sâmbăta trecută, când a fost organizată „Ziua Veteranilor Unităţii”, prilej cu care la sediul IJJ Suceava au fost invitaţi veterani de război jandarmi şi cadre în rezervă care au lucrat la unitate.

Ca în fiecare an, a fost organizată o nouă ediţie a competiţiei „Cupa Jandarmeriei”, unde oamenii legii din tot judeţul s-au întrecut la concursuri de atletism, şah, tir şi minifotbal, la această din urmă disciplină sportivă participând şi colegi ai jandarmilor de la Pompieri şi Poliţie.

Ieri a fost momentul central al sărbătorii, fiind organizată „Ziua Porţilor Deschise”, ocazie cu care câteva zeci de elevi au asistat la o serie de exerciţii demonstrative executate de jandarmi. Prinderea unor indivizi care au încercat să deturneze un transport de valori, imobilizarea unor scandalagii recalcitranţi cu ajutorul câinilor din dotare şi tehnicile de imobilizare şi autoapărare au fost câteva exerciţii care au încântat publicul prezent ieri la sediul de la Mihoveni al Jandarmeriei Suceava. Ca în fiecare an, nu a lipsit „Cupa Presei la Tir”, competiţie la care ziariştii locali s-au întrecut în poligon, la tras cu pistolul.

 

„Jandarmeria în Bucovina 1850-2010”

Astăzi acţiunile vor debuta cu un Te-deum în memoria eroilor jandarmi căzuţi la datorie şi o adunare festivă internă, după care va urma o lansare editorială, „Jandarmeria în Bucovina 1850-2010”, o lucrare realizată de un colectiv de redacţie din cadrul IJJJ Suceava şi care constituie un demers de prezentare a evoluţiei jandarmeriei din spaţiul bucovinean, atât în ceea ce priveşte formaţiunile româneşti, cât şi cele austriece din perioada Ducatului Bucovinean.

O expoziţie de numismatică şi o serie de caricaturi, ambele realizate de jandarmi, întregesc acţiunile culturale organizate de „Ziua Jandarmeriei”, sărbătorită în fiecare an pe 3 aprilie, când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat înfiinţarea „Legiuirii pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”.

 

Jandarmi avansaţi în grad înainte de termen

Cu prilejul aniversării, pentru merite deosebite, cinci jandarmi au fost înaintaţi în grad înainte de termen. După cum a precizat generalul de brigadă Eugen Şalar, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi, este vorba de maiorul Emil Gavril, căpitanul Dinu Andronache, plutonierul major Petru Brumă, sergentul major Ovidiu Popovici şi plutonierul Sorin Tudosă.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţii demonstrative, competiţii şi acţiuni culturale, de ziua Jandarmeriei.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Exerciţii demonstrative, competiţii şi acţiuni culturale, de ziua Jandarmeriei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei