Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 apr 2010 - Anul XV, nr. 77 (4368)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prea multe formalităţi

Fermierii de la munte cer ajutor pentru a accesa mai uşor programele UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii fermierilor din zona de munte a judeţului cer autorităţilor simplificarea procedurilor greoaie prevăzute pentru accesarea de fonduri de la UE, nemulţumiţi că până acum foarte puţini dintre ei au obţinut aviz favorabil la proiectele care le-au înaintat pentru a accesa Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Apelul este făcut de către Asociaţia Crescătorilor de Taurine „Runc” Moldoviţa şi vizează măsura 141, cea care se referă la micii crescători, care pot obţine sprijin de la UE în contul fermelor de semisubzistenţă. Prin accesarea acestei măsuri, beneficiarii primesc sprijin financiar de 1.500 de euro anual, timp de cinci ani.

„Din păcate, mulţi fermieri au fost plimbaţi pe drumuri. Din zona noastră, la prima sesiune de proiecte, au reuşit doar doi, unul pe sectorul zootehnic şi unul pe albinărit. Apoi, în ciuda aşteptărilor, a doua sesiune a acestui program nici măcar nu a mai avut loc, din varii motive”, a declarat Alexandru Crăiuţ, preşedintele asociaţiei.

Problemele au fost expuse în cadrul adunării generale anuale a asociaţiei din Moldoviţa, care a avut loc pe 28 martie şi la care au participat reprezentanţi ai Camerei Agricole Suceava.

 

Speranţe de mai bine după înfiinţarea Camerei Agricole Judeţene

Fermierii au venit şi cu o serie de propuneri privind simplificarea procedurilor, fiind de părere că înfiinţarea unui Birou Unic care să elimine foarte multe deplasări inutile, la mai multe instituţii, pentru fel de fel de aprobări, ar fi foarte utilă, mai ales pentru oamenii care bat distanţe lungi pentru a ajunge la Suceava.    

Apoi, reprezentanţii asociaţiei mai cer reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul agriculturii să meargă cât mai mult în teritoriu, pentru a-i încuraja şi ajuta pe oameni să acceseze programe europene.

„Salutăm înfiinţarea Camerei Agricole Judeţene, aflate în subordinea Consiliului Judeţean Suceava, noua structură având atribuţii mai precise pe zona de informare, fără de care nu se pot face paşii următori, dar şi pe cea de formare profesională, obligatorie pentru orice program european”, a ţinut să precizeze preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Taurine „Runc” Moldoviţa, subliniind că până acum colaborarea cu structurile locale a fost bună, problemele plecând de la procedurile greoaie prevăzute de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii de la munte cer ajutor pentru a accesa mai uşor programele UE.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii de la munte cer ajutor pentru a accesa mai uşor programele UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rabdare! trimis de
( 2 apr 2010, 14:31:21
Va salveaza Flutur,stati linistiti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei