Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 18 – 24 martie

Joi, 18 martie

Conferinţă „Ortodoxia şi provocările actuale”, la Arhiepiscopia Sucevei

„Bucovina profundă” şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România – filiala Suceava - organizează, joi, 18 martie, la ora 18:00, în sala Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, conferinţa „Ortodoxia şi provocările actuale”, susţinută de pr. prof. dr. Mihai Valica, doctor al Universităţii „Albert Ludwig” din Freiburg, profesor colaborator extern la Catedra de Antropologie Comparată a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din  Iaşi.

Intrarea este liberă.

 

“Cetina”, la Padrino

Începând cu ora 22:30, Restaurant Padrino Suceava te invită la o nouă seară bucovineană cu trupa “Cetina”.

 

Expoziţie de pictură religioasă, la City Gallery

Shopping City Suceava vă invită să vizitaţi expoziţia de pictură religioasă “Sufletul icoanei”, găzduită de binecunoscuta galerie din incinta centrului comercial „City Gallery”, ce va fi deschisă până pe 12 aprilie.

Pictori iconari de renume, Roxana Bliorţu, Rodica Bucşa, Emil Burlacu, Emilia Burlacu-Gusbeth, Iulian Dziubinski, Nicolae Marcu, Livia Ţebrean, Constantin Ungureanu, Gianina Vatamanu, Simona Mara, Anca şi Ovidiu Galan s-au reunit pentru a expune icoane realizate în spiritul tradiţiei ortodoxe şi compoziţii cu temă religioasă.

Expoziţia doreşte să dezvăluie atât frumuseţea icoanelor pictate pe sticlă sau lemn, fragmente de mărturisire prin culoare, linie, semn, simbol, tradiţie şi, mai presus de toate, credinţa, cât şi relaţia pictorului – iconar cu lumea sfinţilor.

Unice prin frumuseţe şi valoare, realizate în stil bizantin şi neobizantin, lucrările ne pregătesc spiritual pentru Sfintele Sărbători Pascale şi ne aduc bucurie şi lumină în suflet.

 

Târgul Covoarelor Proges, la Auchan

Târgul Covoarelor Proges, la parterul Auchan, va fi deschis trei săptămâni. Târgul aduce pentru a doua oară în Iulius Mall Suceava o gamă variată de ţesături, modele, forme, dimensiuni, culori şi texturi, toate cu preţuri reduse până la 50%.

Până pe 3 aprilie, vor fi expuşi mii de metri pătraţi de carpete şi covoare din lână, mătase sau materiale sintetice, tip moldoveneşti, pentru copii, cu motive clasice, florale, geometrice, abstracte, arabescuri, în stil persan, moderne sau ecologice.

 

Student Special Party

Începând cu ora 22:00, Club Babylon Suceava te invită la Student Special Party.

 

Expoziţie “Bufniţa din tei şi alte flori”

Sub egida Uniunii Artiştilor Plastici din România şi a Primăriei Gura Humorului, la Galeria de Artă „La Bomba” se deschide joi, 18 martie a.c., la ora 17:00, expoziţia de grafică a artistei plastice Loredana Grigoraş, cu genericul “Bufniţa din tei şi alte flori”.

Absolventă de pictură la universitatea ieşeană „Mihail Kogălniceanu”, Loredana Grigoraş expune sub acest generic avangardist o suită de lucrări grafice grupate pe mai multe secţiuni (“Pădurea de la Cernobâl”, “Bufniţa din tei”, “Alte Flori”, “Maci-u Pichu”, “Metalika”).

Dacă, aşa cum indică afişul, „tzuica e din partea casei”, „pofta de frumos” aparţine celor care răspund invitaţiei de a participa la acest vernisaj humorean.

 

 

Vineri, 19 martie

Agro Expo Bucovina, parcarea Shopping City Suceava

Târgul naţional de agricultură Agro Expo Bucovina, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cuConsiliul Judeţean Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Direcţia Pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava şi Shopping City Suceava, trezeşte un interes din ce în ce mai crescut în rândul agenţilor economici din domeniu.

Târgul naţional de agricultură Agro Expo Bucovina, ce se va desfăşura în perioada 19-21 martie, la Shopping City Suceava, a ajuns la cea de a VIII-a ediţie şi a reuşit să adune peste 60 de companii de profil, din peste 20 de judeţe ale ţării, devenind astfel un târg de tradiţie pentru toţi cei care activează în industria agro-alimentară şi unul dintre cele mai mari de acest gen din Moldova.

 

Forumul Economic „Agricultura, Încotro?”, ediţia a III-a

La ora 10:00, în City Gallery din cadrul Shopping City Suceava, va avea loc cea de a III-a ediţie aForumului Economic “Agricultura Încotro?”, organizat în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Oficiul Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti, Revista “Lumea Satului”, Radio Antena Satelor Bucureşti şi Asociaţia Comunelor din România – ACoR, respectiv filiala ACoR Suceava.

În cadrul acestuia se vor purta discuţii atât despre problemele actuale ale acestui sector industrial, cât şi despre potenţialele soluţii pentru un succes cât mai mare în acest domeniu. Forumul este structurat pe 3 tematici: Satul românesc – prezent şi viitor; Produsele tradiţionale româneşti – realităţi şi perspective; Promovarea produselor ecologice de la general la particular.

 

DJ Treitl Hammond, la Office’s Club

Office’s Club Suceava te invită să te distrezi în compania lui DJ Treitl Hammond.

 

 

Sâmbătă, 20 martie

Trăistuţa cu poveşti, la Galleria Suceava

Începând cu ora 11:30, Galleria Suceava te invită la spectacolul “Trăistuţa cu poveşti”, prezentat de Teatrul pentru copii şi tineret Vasilache Botoşani.

 

Atelierul de Creaţie

Copiilor li se pregăteşte o nouă întâlnire cu Atelierul de Creaţie pus în practică de Iulius Mall şi Palatul Copiilor. După cum au fost deja obişnuiţi, micuţii care se plictisesc, au părinţi fără timp sau bone părăsite de inspiraţie sunt aşteptaţi cu idei, culori şi artă, de la ora 12:00.

 

„Târgul Colecţionarilor”, la Iulius Mall

Societatea Numismatică şi Filatelică Română, secţia Suceava, dă întâlnire publicului bucovinean cu anticari din ţară şi străinătate.

Sâmbătă şi duminică, obiecte de tot felul atinse de patina timpului vor fi expuse pe holurile centrului comercial, iar colecţionarii şi buchiniştii promit publicului că vor dezvălui nu doar poveştile, dar şi tainele fiecărei podoabe, mărci poştale, piese de decor sau mobilier.            

 

„Balkanic Zeppelin”, la Bowling Strikers Club

La ora 20:00, Bowling Strikers Club aniversează primul an în Iulius Mall Suceava. Balkanic Zeppelin are invitaţi de marcă: jazzmen-ii Marius Mihalache şi Mike Godoroja.

 

Franco Midiri, la Suceava

Începând cu ora 19:00, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava te invită la un concert cu artistul italian Franco Midiri. Un bilet costă 30 de lei. Pensionarii, elevii şi studenţii pot intra doi pe un bilet.

 

 

Duminică, 21 martie

„Pofteşti Poveşti”, la Cărtureşti

Dacă eşti prichindel şi „Pofteşti Poveşti”, nu uita de Cărtureşti! De la ora 17:00, acolo se serveşte o porţie de copilărie savuroasă.

Marionetele Teatrului Puppet exersează de pe acum piesa pentru cei mici, să le însufleţească, de la ora 12:00, eroii favoriţi din poveşti fabuloase şi basme.

Până luni, 29 martie, KidsLand premiază “piticii” cu o oră gratuită de distracţie dacă părinţii sau rudele cumpără de minimum 40 de lei jucării sau articole pentru copii.

 

 

Luni, 22 martie

Începând cu ora 18:00, Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben te invită la Casa Prieteniei Suceava la filmul Der Pianist (Pianistul) în regia lui Roman Polanski.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Unde fugim de-acasă...5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei