Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconștienți

Ticsiți ca sacii de cartofi în cursele speciale pentru transportul elevilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cursele speciale regulate ale transportatorilor din mediul rural care câștigă bani frumoși din contractele pentru naveta elevilor dintr-o localitate în alta, de la domiciliu, la școală, și retur, sunt, în unele cazuri, un adevărat pericol public pentru adolescenții care se deplasează aproape zilnic cu aceste mijloace de transport.

Ieri, în cadrul unei acțiuni de control a formațiunii poției rutiere din Rădăuți pe linia transporturilor de persoane au fost oprite în trafic două astfel de microbuze, iar oamenii legii au descoperit că autovehiculele erau ticsite cu călători - elevi și persoane adulte laolaltă.

Primul microbuz a fost tras pe dreapta, ieri dimineață, pe raza municipiului Rădăuți. Aducea elevi cu domiciliul în comuna Sucevița la una dintre unitățile de învățământ rădăuțene.

Microbuzul cu pricina, aparținând unei firme din comuna Marginea, era prevăzut cu 16 locuri pentru pasageri, însă – au rămas surprinși poliţiștii – din mașină au coborât nu mai puțin de 26 de persoane.

Acceași situație, și câteva ore mai târziu (la 14:00), când un filtru al poliției rutiere rădăuțene a oprit în trafic, pe raza comunei Arbore, un alt microbuz, al unei firme din localitate, care făcea curse speciale regulate de transport elevi de la Solca la Arbore.

Și de această dată, din microbuz au coborât în jur de 30 de pasageri, elevi și  adulți luați la ocazie, cu cel puțin 10 mai mulți decât numărul maxim prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

În ambele cazuri, șoferii celor două microbuze au fost amendați cu câte 2.000 de lei fiecare.

“În primul rând pun în pericol siguranța pasagerilor pe care îi transportă. Nu e prima oară când întâlnim astfel de situații. Vom continua acest gen de acțiuni și îi vom sancționa drastic de fiecare dată pe șoferii care încalcă legislația, fiind singura șansă de a-i disciplina în trafic”, ne-a declarat, ieri seară, inspectorul Gabriel Chifan, șeful formațiunii poliției rutiere Rădăuți.

 

Microbuz cu elevi, răsturnat pe DN 17 A

La mijlocul lunii ianuarie a.c., un microbuz care transporta elevi pe ruta Rădăuţi – Suceviţa și retur s-a răsturnat pe DN 17 A, la intrarea în Rădăuți, iar patru elevi cu vârste între 15 și 17 ani, precum și șoferul autovehiculului au fost internați la spital, doi dintre răniți fiind în stare gravă.

Potrivit poliției, vina pentru producerea accidentului îi aparține șoferului unui Audi A4, care a făcut o depășire, a pierdut controlul asupra volanului, a intrat pe contrasens și a acroșat microbuzul, ambele mașini fiind proiectate în afara carosabilului.

Dacă ar fi fost unul dintre microbuzele oprite, ieri, de poliție, atunci bilanțul accidentului ar fi fost cu siguranță mult mai dramatic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ticsiți ca sacii de cartofi în cursele speciale pentru transportul elevilor.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ticsiți ca sacii de cartofi în cursele speciale pentru transportul elevilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei