Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 mar 2010 - Anul XV, nr. 64 (4355)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Întârzieri

Realizarea rutei ocolitoare a Sucevei ar putea dura cinci ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii nu vor scăpa prea devreme de traficul greu care tranzitează municipiul Suceava, pentru că, în lipsa fondurilor necesare,  realizarea rutei ocolitoare va dura mult mai mult decât era prevăzut iniţial.

Astfel, dacă termenul de realizare a rutei ocolitoare a Sucevei a fost stabilit iniţial la trei ani, aşa cum a fost prevăzut în contractul încheiat cu firma constructoare, SC CF Iaşi – Grup COLAS, acum, în cel mai bun caz, aceasta va fi gata în cinci ani.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că au fost reluate lucrările la ruta ocolitoare, în zona primului apeduct, cel de la Hagicadar spre DN 2, în zona Moara, şi că primul-ministru al României, Emil Boc, însoţit de alţi membri ai Guvernului, precum ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, vor vizita acest front de lucru astăzi.

“Sper ca, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, să-i convingem să suplimenteze sumele alocate pentru ruta ocolitoare a Sucevei, în acest an. Şi în acest an s-au asigurat de la Ministerul Transporturilor aproximativ 10 milioane de euro, ca şi în 2009, dar este clar că vor întârzia aceste lucrări, care depind de sumele alocate de la Ministerul Transporturilor. Cred că ne vom întinde pe vreo cinci ani de zile, pentru că lucrările sunt realizate în limita sumelor acordate. În această perioadă de criză sumele alocate sunt mai mici. Sperăm ca ruta ocolitoare să fie finalizată în vreo trei ani, pentru fluidizarea traficului din Suceava, prin scoaterea traficului greu din municipiu”, a declarat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Acesta a precizat că ruta ocolitoare este necesară nu doar pentru descongestionarea traficului din oraş, ci şi pentru protejarea cetăţenilor de efectele neplăcute ale traficului greu, aşa cum e cazul străzii Aron Pumnul, din Iţcani, unde, din cauza maşinilor de mare tonaj care tranzitează acea zonă, se fisurează casele.

Lucrările la ruta ocolitoare a Sucevei, care va avea o lungime de 13,2 kilometri şi va costa 67 de milioane de euro, au început în toamna anului 2008.

Noul drum va trece dinspre Fălticeni spre Vama Siret, prin Moara, Şcheia şi Pătrăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Realizarea rutei ocolitoare a Sucevei ar putea dura cinci ani.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Realizarea rutei ocolitoare a Sucevei ar putea dura cinci ani4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu se poate.... trimis de
(18 mar 2010, 13:04:42
Doar atat??? Sunt convins ca de la 5 ani se trace la 10. Poate o sa beneficieze macar nepotii nostri!
2.   Jenant trimis de
(18 mar 2010, 14:26:21
Daca chemati chinezii si le dati juma de pret o fac in juma de timp.
3.   Rute ocolitoare trimis de
(18 mar 2010, 15:08:03
Daca nu vom avea urgent inel de centura in jurul Sucevei din si spre toate directiile,suntem total condamnati,vorba lui asta care-si zice comandant la primarie,la o circulatie ca in cusca ****,cea cu motocicletele inchise intr-o sfera metalica si care se invart si ele conform legilor gravitatiei si a acceleratiei centrifuge,pana cand cineva face o greseala!La noi greseala deja e facuta,strazile acestea au fost proiectate pt secolul 19,iar noi cica traim in sec 21(cica).Singura salvare ar fi inelele de centura si noi cai de legatura intre Burdujeni si centru,pt ca acum Calea Unirii este doar o retea de legatura intre hipermarketurile amplasate alandala,dupa cum au gasit si au rezolvat locatiile.Pentru oamenii normali,care vor sa se deplaseze spre serviciu(daca il mai au) si sa-si rezolve treburile,trebuie sa indure un calvar sa traverseze zona cu pricina.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei