Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 mar 2010 - Anul XV, nr. 63 (4354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În ultima săptămână

Nici un sucevean nu s-a mai vaccinat împotriva gripei noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi campania gratuită de vaccinare împotriva gripei noi continuă, medicii suceveni nu mai au cui să administreze serul. În ultima săptămână, 08 – 14 martie, nici o persoană din judeţ nu a mai vrut să-şi facă injecţia contra virusului pandemic AH1N1, indică o statistică prezentată ieri de Direcţia de Sănătate Publică Suceava. Potrivit documentului, de la debutul campaniei, în decembrie, şi până săptămâna trecută, numărul celor care au acceptat să fie vaccinaţi a ajuns la 38.475, cei mai mulţi fiind injectaţi în luna ianuarie, după episodul Toni Tecuceanu.

În ultimele trei săptămâni, în ţară nu au mai fost înregistrate decât câteva cazuri de boală, ceea ce înseamnă că gripa pandemică se află în perioada de declin accentuat. Şi pe glob, virusul AH1N1, care a făcut oficial aproape 17.000 de morţi, este acum în declin. În judeţ, ultimul caz de gripă pandemică a fost înregistrat pe data de 18 februarie, la un bărbat în vârstă de 73 ani, cu domiciliul într-un sat din zona Sucevei, care suferea de boli cronice asociate.

 

În toamnă, vaccin comun pentru gripa sezonieră şi cea nouă

Specialiştii avertizează, însă, că gripa pandemică ar putea să apară din nou la sfârşitul anului, dar cel mai probabil într-o formă blândă.Medicii, care se aşteaptă ca virusul să revină din toamnă, subliniază că nu sunt prevăzute evoluţii spectaculoase şi adaugă că, pentru cei care doresc să se protejeze prin vaccinare se pregăteşte, în toamnă, un vaccin comun care îi va feri atât de gripa sezonieră, cât şi de cea pandemică. De menţionat că virusul care a circulat în acest sezon a fost mai puţin agresiv decât estimaseră experţii iniţial, iar milioane de doze de vaccin au rămas nefolosite din cauza reticenţei oamenilor la imunizare.

În judeţ, numărul îmbolnăvirilor prin gripă nouă este de 228, iar al deceselor de 12. În ţară, numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 7.006, din care 122 cu deces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un sucevean nu s-a mai vaccinat împotriva gripei noi.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Nici un sucevean nu s-a mai vaccinat împotriva gripei noi4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei