Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2010 - Anul XV, nr. 58 (4349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înapoi acasă

Bătrânii băgaţi la puşcărie pentru o amendă neplătită de 450 de lei vor fi eliberaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei doi bătrâni din comuna Siminicea, Petru Iacob, în vârstă de 76 de ani, şi Lucreţia Leizeriuc, de 72 de ani, frate şi soră, încarceraţi în penitenciarul Botoşani pentru că nu au plătit o amendă penală de 450 de lei, de fiecare, vor fi eliberaţi în zilele următoare.

În cursul zilei de ieri, membrii comisiei de analiză a propunerilor de eliberări condiţionate a penitenciarului Botoşani s-au întrunit şi au admis cererea bătrânilor de a fi puşi în libertate înainte de termenul expirării pedepsei la care au fost condamnaţi.

Deşi comisia a decis să-i scoată din penitenciar pe cei doi septuagenari, aceştia mai au de stat în spatele zidurilor puşcăriei, după gratii, câteva zile, decizia comisiei de eliberare condiţionată urmând a fi analizată şi de Judecătoria Botoşani.

Deşi e doar o formalitate, Petru Iacob şi Lucreţia Leizeriuc mai au de stat în celulele penitenciarului până săptămâna viitoare.

Dosarul eliberării lor condiţionate ajunge mâine la Judecătorie, însă cei doi bătrâni vor fi puşi în libertate abia după ce la penitenciarul Botoşani vor ajunge documentele de eliberare condiţionată emise de judecători.

Teoretic, bătrânii vor fi eliberaţi mâine, practic – ne-a explicat Cristina Livadaru, director adjunct al Penitenciarului Botoşani –ei vor ieşi pe poarta unităţii de detenţie abia marţi, 16 martie a.c..

 

De ce au ajuns după gratii

Petru Iacob şi Lucreţia Leizeriuc au fost condamnaţi la o lună de închisoare pentru că nu au vrut să plătească o amendă penală de 450 de lei, primită ca urmare a nerespectării unei hotărâri judecătoreşti.

Cei doi bătrâni au pierdut în instanţă o bucată de pământ şi, pentru că nu au vrut să renunţe, fiind convinşi că li s-a făcut o nedreptate, nu au acceptat sentinţa judecătorilor.

Au primit, iniţial, o amendă penală de câte 450 de lei fiecare, însă nu au vrut să o achite, motiv pentru care au ajuns din nou în faţa judecătorilor, iar magistraţii au decis înlocuirea amenzii cu o lună de închisoare.

 

„I-au luat de pe drum ca pe ultimii infractori”

Cei doi septuagenari au fost încarceraţi în penitenciarul Botoşani în cursul zilei de marţi, 2 martie a.c..

„Mergeam la primărie împreună cu sora mea, să facem nişte acte, că ea vroia să dea o bucată de pământ la un nepot să-şi facă o casă. A oprit maşina de poliţie lângă noi. Mi-au zis: „Urcă-n maşină, că mergem la Suceava, la nişte cercetări...”. Asta o fost. N-am apucat să fac nici un bagaj”, ne-a povestit, vinerea trecută, pe holurile penitenciarului botoşănean, Petru Iacob.

Fiul său, Gheorghe Iacob, vrea să facă plângere împotriva poliţiştilor din Siminicea care i-au ridicat pe bătrâni direct din stradă.

 „I-au luat de pe drum ca pe ultimii infractori. Nu i-au lăsat să-şi ia nici măcar pastile, haine de schimb... Direct la puşcărie”, e revoltat Gheorghe Iacob.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrânii băgaţi la puşcărie pentru o amendă neplătită de 450 de lei vor fi eliberaţi.
 Vizualizări articol: 1866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Bătrânii băgaţi la puşcărie pentru o amendă neplătită de 450 de lei vor fi eliberaţi4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania=corupta pana in dinti trimis de
(11 mar 2010, 11:42:32
Si altii care fac combinatii de zeci de mii de euro,nu li se intampla nimic, mai nou de cativa ani incoace se fura legal, cu acte....
2.   Propunere legislativa trimis de
(11 mar 2010, 18:40:32
Propun in numele Partidului Romania Nesimtita ca toti maharii, demnitarii, mogulii si lingaii din subordine sa beneficieze de imunitate permanenta ca sa nu se mai oboseasca DNA. DIICOT, PNA etc.etc. sa-i aresteze si apoi sa le dea drumul din diverse motive.In plus daca vor fi arestati sau chiar daca va exista un zvon oricat de mic, sa primeasca despagubiri si compensatii pe baza formulei de calcul a produsului dintre gradul de nesimtire, a gradului de hotie, a gradului de lacomie si a gradului de coruptie.La cat mai multi bani!.....Traiasca Romania Moguleasca!!!!Uraaaaaa!!!!
3.   ... trimis de
(12 mar 2010, 01:12:09
...saracii batrani ...oribila justitie mai avem !!! RUSINE!!!!!!!!!!!!!!
4.   Justitie de rahat trimis de
(12 mar 2010, 11:11:21
Ce pretentii aveti de la Justitie? Voi nu vedeti ca toti ratatii s-au bagat in justitie pentru bani si interese? In Romania avem o justitie de rahat. RUSINE! Mafiotii sunt apreciati de justitie, numai niste batrani neputinciosi sunt condamnati si stau la inchisoare, marii mafioti sunt liberi, pentru ca sunt importanti, au bani, judecatorii nu pot sa ii condamne ca nu ii lasa inima. Acestia sunt judecatorii din Romania.Rusine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei