Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mar 2010 - Anul XV, nr. 58 (4349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patru fraţi minori

Au ajuns într-un centru de plasament, din cauza sărăciei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru fraţi din Dolhasca, cu vârste între 4 şi 9 ani, au ajuns în grija statului, beneficiind de serviciile Centrului de plasament „Sf. Gheorghe” din localitate, după ce, anterior, ei au fost internaţi, în regim de urgenţă, la Complexul de Servicii Comunitare Suceava.

Cei patru frăţiori locuiau, împreună cu părinţii, într-o casă dărăpănată, fără ferestre, fără căldură şi curent electric, cu pământ pe jos, şi erau hrăniţi cu mâncare primită drept pomană de la săteni.

Deşi părinţii s-au opus, iniţial, instituţionalizării copiilor, cerând un ajutor de la Primăria Dolhasca, pentru a-şi repara casa, comisia din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a decis că cei patru copii nu mai pot locui în acea bojdeucă, dar nici în casa bunicii din Iaşi, unde voiau să-i mute părinţii, pentru că şi acolo erau condiţii asemănătoare de trai.

 

Hrăniţi din pomană

„Părinţii nu au fost de acord cu instituirea unei măsuri de protecţie pentru copiii lor, motivând că vor locui la bunica maternă, care are domiciliul în judeţul Iaşi, dar, din verificările noastre, a rezultat că bunica nu deţine locuinţă proprietate personală şi nu dispune nici de posibilităţi necesare pentru a-şi sprijini fiica în procesul de îngrijire a nepoţilor”, ne-a spus Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al Protecţiei Copilului Suceava.

Pentru că, de multe ori, părinţii celor patru minori nu aveau un codru de pâine să le pună pe masă, mergeau prin cimitir, pentru a primi pomană de la localnicii care-i pomeneau pe cei răposaţi. Cu mâncarea primită în cimitir, această familie îşi hrănea copiii.

 

Aşteaptă ajutorul autorităţilor

Deşi, în perioada cât copiii au stat internaţi în Centrul de urgenţă Suceava, s-a aşteptat ca autorităţile locale să dea o soluţie în acest caz social, nu s-a întâmplat încă nimic. Autorităţile au motivat că frigul şi vremea nefavorabilă nu le-au permis să intervină pentru repararea casei familiei cu patru copii din Dolhasca.

„Până la îmbunătăţirea situaţiei locative a părinţilor, minorii vor rămâne în sistemul de protecţie a copilului. Din discuţiile pe care le-am avut cu primăria oraşului Dolhasca reiese că, în perioada următoare, când temperaturile vor permite efectuarea de lucrări, această familie va beneficia de sprijin din partea autorităţilor locale, în vederea reintegrării copiilor în familia naturală”, a mai completat Liviana Enea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au ajuns într-un centru de plasament, din cauza sărăciei.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Au ajuns într-un centru de plasament, din cauza sărăciei4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei