Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2010 - Anul XV, nr. 57 (4348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întâlnire

Primarii suceveni, instruiţi cum să nu ajungă să plătească sporuri ilegale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarii suceveni vor fi instruiţi, într-o întâlnire cu administraţia judeţeană şi conducerea Prefecturii, cum să evite acordarea unor sporuri ilegale. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că la sfârşitul acestei săptămâni va avea o întâlnire cu primarii suceveni, în cadrul căreia vor fi prezentate cazurile descoperite de Curtea de Conturi legate de acordarea de sporuri fără acoperire legală, precum şi alte cazuri de indisciplină financiară la nivelul administraţiilor publice locale.

„Facem acest lucru pentru a preveni, pe viitor, anumite abuzuri sau nereguli în urma cărora primarii, consilierii locali sau alţi salariaţi din primării pot deveni buni de plată”, a declarat Flutur.

El a precizat că tot în cadrul întâlnirii cu primarii vor fi prezentate programele europene de finanţare, astfel încât administraţiile locale să poată depune proiecte în vederea demarării unor investiţii.

Flutur a arătat că unul dintre aceste programe este „Leader”, prin care primăriile pot obţine finanţări pentru proiecte pentru cămine de bătrâni, producerea de biomasă, amenajarea păşunilor comunităţilor locale, aducţiuni de apă potabilă pentru animale, drumuri de acces, platforme de gunoi sau reţele de iluminat pentru case izolate.

„Acest program face parte din Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, existând posibilitatea de a depune proiecte cu valori de până la 200.000 de euro, pentru anumite iniţiative locale”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că pentru a putea depune proiecte prin programul Leader, primăriile din judeţ au constituit şase Grupuri de Acţiune Locală. Şeful administraţiei judeţene a declarat că pentru promovarea acestui program, la Suceava au fost invitaţi reprezentanţi ai Regiunii Abruzzo din Italia, care are un parteneriat încheiat cu judeţul Suceava.

„Cei din Italia au o experienţă bogată în promovarea de proiecte prin programul Leader şi din acest motiv am vrut ca exemplele lor de bună practică să fie prezentate şi primăriilor sucevene. Consiliul Judeţean va susţine acest program Leader, iar dacă este cazul vom intra şi noi într-o asociere cu Grupurile de Acţiune Locală sucevene şi cu grupul din Regiunea Abruzzo”, a precizat preşedintele CJ Suceava.

 

Flutur este nemulţumit de numărul proiectelor depuse de întreprinzători privaţi

Gheorghe Flutur a adăugat că în întâlnirea cu primarii le va solicita acestora să popularizeze mai mult, în comunităţile pe care le conduc, programele de finanţare europene desinate întreprinzătorilor privaţi. El s-a declarat nemulţumit de numărul de proiecte europene private care provin din judeţul Suceava.

„Ne interesează ca primarii să acceseze cât mai multe proiecte, însă vrem să existe şi iniţiative private. Asta deoarece judeţul Suceava stă foarte rău la numărul proiecte private, şi mă refer aici la tineri care să vină să-şi facă proiecte pentru a accesa anumite programe şi credite. Asta cu atât mai mult cu cât există un program special pentru microîntreprinderile din mediul rural, care merge foarte slab”, a spus Flutur.

El a mai afirmat că deşi angajaţii Camerei Agricole au primit ca sarcină de serviciu popularizarea proiectelor destinate întreprinzătorilor privaţi, numărul celor care au astfel de iniţiative este în continuare redus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii suceveni, instruiţi cum să nu ajungă să plătească sporuri ilegale.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarii suceveni, instruiţi cum să nu ajungă să plătească sporuri ilegale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei