Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2010 - Anul XV, nr. 57 (4348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură DSP

O simplă atenţionare pentru Ambulanţa Suceava, în cazul deşeurilor medicale lăsate de izbelişte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul deşeurilor medicale cu potenţial infecţios provenite din activitatea Serviciului de Ambulanţă Judeţean, care au fost lăsate duminică la voia întâmplării în curtea unităţii, unde au fost fotografiate de reporterii Monitorul, a fost soluţionat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava cu o banală atenţionare.

Inspectorii sanitari veniţi luni la faţa locului, în control, nu au mai găsit nimic, aşa cum de altfel era şi de aşteptat, între timp deşeurile cu pricina fiind strânse şi depozitate corect în încăperea special amenajată în acest sens.

Ieri, purtătorul de cuvânt al DSP, bioinginerul Adrian Popescu, a arătat că deşeurile medicale periculoase au un caracter special, ele trebuind depozitate în anumite condiţii, într-un spaţiu aflat sub cheie, de către o persoană delegată în acest sens.

„Aceste deşeuri sunt recepţionate, cântărite, depozitate într-o încăpere încuiată, care există la Ambulanţa Suceava, şi date apoi unei firme specializate cu care s-a încheiat un contract” a spus Adrian Popescu.

 

„În weekend, persoana care răspunde de depozitarea deşeurilor era liberă”

El a recunoscut că „în weekend a existat într-adevăr o problemă, pentru că persoana care răspunde de depozitarea deşeurilor medicale era liberă” şi a adăugat că, în urma verificărilor, conducerea de la Ambulanţa Suceava a fost atenţionată să prevină pe viitor astfel de situaţii „instalând urgent o rampă care să permită stocarea deşeurilor biologice periculoase indiferent de oră, de orice angajat”.

Duminică, în curtea Serviciului de Ambulanţă Judeţean se aflau mai multe pungi de plastic şi cutii de carton pline cu deşeuri medicale periculoase, printre care tampoane îmbibate cu sânge, seringi şi ace. Deşi aceste deşeuri sunt contaminate biologic, având potenţial infecţios, ele erau depozitate afară, la dispoziţia câinilor vagabonzi din zonă, care le-ar fi putut împrăştia cu uşurinţă, atraşi fiind de mirosul de sânge. Serviciul de Ambulanţă Suceava se află la câţiva metri distanţă de un cartier de blocuri foarte populat, un liceu şi un cămin studenţesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O simplă atenţionare pentru Ambulanţa Suceava, în cazul deşeurilor medicale lăsate de izbelişte.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O simplă atenţionare pentru Ambulanţa Suceava, în cazul deşeurilor medicale lăsate de izbelişte5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei