Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2010

Mai mult de o treime dintre cheltuielile CJ vor fi pentru proiectele europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 150 de milioane de lei din bugetul pe 2010 al Consiliului Judeţean Suceava va vor fi folosite pentru cofinanţarea proiectelor europene pe care această instituţie intenţionează să le realizeze în cursul acestui an. Suma a fost stabilită prin bugetul propriu al judeţului Suceava şi al unităţilor subordonate. Înainte de votul pentru aprobarea bugetului, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că veniturile acestei instituţii pentru anul 2010 au fost estimate la suma de 408,63 milioane de lei, în condiţiile în care în 2009 nivelul veniturilor a fost stabilit la 357 de milioane de lei. Cea mai mare pondere în veniturile pe anul 2010 o au sumele defalcate din Taxa pe Valoarea Adăugată – 139,4 milioane de lei, urmate de subvenţiile de la bugetul de stat, în sumă de 110 milioane de lei, bani care vor asigura o parte din cofinanţarea proiectelor europene.

„Pe de altă parte, trebuie precizat că, dacă analizăm structura bugetului pe 2010, în comparaţie cu 2009, se poate observa creşterea ponderii absorbţiei de fonduri europene de la 28 de milioane de lei anul trecut la 115 milioane de lei, sumă pe care ne propunem să o realizăm anul acesta, deci o creştere de 4,1 ori. Sigur că bugetul presupune şi reduceri de cheltuieli, despre care vom discuta la momentul potrivit”, a spus Flutur.

El a precizat că în ceea ce priveşte cheltuielile programate pentru anul 2010, cea mai mare sumă va fi alocată pentru proiectele europene, 149 de milioane de lei, adică 36,5% din bugetul total. Din această sumă, 87 de milioane de lei vor fi alocate pentru proiectele de reabilitare a drumurilor, iar 37 de milioane de lei pentru începerea proiectului de gestionare a deşeurilor în judeţul Suceava. Alte sume vor fi alocate şi pentru proiectul de restaurare a Cetăţii de Scaun şi pentru modernizarea Ambulatoriului din Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

 

11,6 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale câştigate în instanţă

Gheorghe Flutur a mai spus că pe locul doi în ceea ce priveşte cheltuielile se află protecţia socială, suma alocată fiind de 127 de milioane de lei. Din aceasta, 67 de milioane de lei vor fi alocate pentru persoanele cu handicap, iar 60 de milioane de lei pentru funcţionarea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Flutur a mai spus că în cursul anului 2010 angajaţii acestei instituţii vor primi o sumă de 4,6 milioane de lei reprezentând drepturile salariale câştigate în instanţă.

Şeful administraţiei judeţene a mai adăugat că pe locul trei la capitolul cheltuieli se află învăţământul special, cu 34,8 milioane de lei. Din această sumă, şapte milioane de lei vor fi alocate pentru plata drepturilor salariale obţinute de angajaţii din domeniul învăţământului special prin hotărâri judecătoreşti.

Potrivit bugetului pe anul 2010, o sumă de 26 de milioane de lei a fost prevăzută la capitolul „Transporturi”, 16,2 milioane de lei pentru programul „Cornul şi Laptele” şi 3,3 milioane de lei pentru plata dobânzilor şi creditelor contractate de administraţia judeţeană.

De precizat că bugetul Consiliului Judeţean pe anul 2010 a fost aprobat cu votul consilierilor PD-L şi PNL. Reprezentanţii social democraţilor au votat împotriva formei de buget propusă spre aprobare, după ce unii consilieri PSD au avut o serie de obiecţii legate de modul în care au fost împărţite sumele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mult de o treime dintre cheltuielile CJ vor fi pentru proiectele europene.
 Vizualizări articol: 1015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai mult de o treime dintre cheltuielile CJ vor fi pentru proiectele europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei