Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Evaziune de 126.000 de lei la o firmă de transporturi din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O firmă din Câmpulung Moldovenesc, cu obiect de activitate transportul rutier de mărfuri, a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 126.000 de lei (1,26 miliarde de lei vechi). Potrivit directorului coordonator al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, cea mai mare parte a sumei, respectiv 93.500 de lei, reprezintă contribuţiile aferente drepturilor salariale plătite către doi angajaţi cărora firma nu le-a încheiat contracte de muncă. Vartic a explicat că în urma controlului la firma respectivă s-a constatat că în perioada ianuarie 2007 – decembrie 2009 societatea a avut doi angajaţi fără contract de muncă, pentru care nu au fost evidenţiate, declarate şi plătite contribuţiile aferente salariilor achitate acestora. În perioada respectivă cei doi au beneficiat de venituri salariale de 1.500 lei net lunar fiecare, iar în anul 2009 de câte 2.400 de lei lunar net. Suma încasată de cei doi în perioada ianuarie 2007 – decembrie 2009 a fost de 114.000 lei, pentru care contribuţiile neevidenţiate şi nevirate aferente acestor drepturi salariale au fost evaluate la suma de 93.524 lei.

Ionuţ Vartic a mai spus că în anul 2009 şi în ianuarie 2010 firma a vândut către două firme din Vâlcea şi Brăila două autotractoare cu semiremorcă pentru o sumă de 28.500 euro, fără TVA, pentru care s-au întocmit antecontracte de vânzare-cumpărare. Cu toate acestea, firma nu a evidenţiat în contabilitate vânzarea celor două autotractoare şi nici nu a virat la bugetul de stat impozitele şi taxele aferente veniturilor obţinute. Prejudiciul calculat de comisarii Gărzii Financiare a fost estimat la suma de 32.617 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. Vartic a mai declarat că pe numele administratorului firmei a fost întocmită o plângere penală care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung – Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziune de 126.000 de lei la o firmă de transporturi din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Evaziune de 126.000 de lei la o firmă de transporturi din Câmpulung Moldovenesc2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei