Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely vrea să extindă programul "Rabla" şi la instituţii şi autorităţi locale

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că vrea să extindă programul "Rabla" şi la autorităţile şi instituţiile locale şi centrale, el spunând că speră să convingă Guvernul să renunţe la interdicţia legală în ce priveşte achiziţia de maşini.

Borbely a spus că l-au surprins datele pe care le-a primit referitoare la programul "Rabla", precizând că, într-o săptămână, de când a fost lansat programul, s-au eliberat către Remat-uri 26.800 de vouchere şi s-au predat 10.000 de maşini.

"Peste 1.300 de maşini zilnic sau şi mai mult, că nu au fost toate zile lucrătoare, deci 2.000 de maşini zilnic, adică o treime din maşinile care au fost predate tot anul trecut. Iată ce înseamnă să ai un program care este atractiv, care îi interesează pe oameni, care a fost şi comunicat din timp, pentru că altfel nu veneau 10.000 de oameni într-o săptămână, dacă nu ştiau ce să facă. Eu sunt convins că va fi un program de succes", a spus Borbely.

Acesta a adăugat că vrea să extindă programul "Rabla" şi la autorităţile şi instituţiile locale şi centrale şi speră să îşi convingă colegii din Guvern să renunţe la interdicţia legală care există în acest sens.

"Am discutat şi cu autorităţile locale şi centrale - şi o spun în premieră - o să discutăm la nivelul Guvernului acest lucru. Eu sper să îi lămuresc pe colegii mei din Guvern să facă o excepţie la autorităţile locale şi centrale, ca în cazul în care predau aceste maşini să aibă posibilitatea şi autorităţile să ia maşini noi, pentru că ştiţi foarte bine că este o interdicţie la nivel de Hotărâre de Guvern. Cred că este benefic, nu impietează asupra bugetului şi putem stabili unele limite, evident, deci putem spune să nu ia maşini de lux, ci până la o anumită sumă, dar, dacă au predat trei maşini sau şase maşini, să aibă posibilitatea să achiziţioneze o maşină la un preţ rezonabil", a spus Borbely.

El a arătat că interdicţia se referă la cumpărarea de maşini noi în acest mod, nu la posibilitatea de a preda maşinile vechi.

Ministrul a precizat că şi instituţii precum Poliţia sau primăriile ar trebui să aibă posibilitatea de a se dota cu maşini noi, subliniind că există un interes general ca să dispară maşinile uzate.

"Programul Rabla" a început joia trecută, după ce Guvernul a relansat campania de casare a maşinilor vechi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, afirmând că acest program a fost modificat, astfel că un proprietar poate casa mai multe maşini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely vrea să extindă programul "Rabla" şi la instituţii şi autorităţi locale.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely vrea să extindă programul "Rabla" şi la instituţii şi autorităţi locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei