Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bolnavi trataţi printre mormane de moloz, la Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Condiţii grele de internare la secţia de Pneumoftiziologie II de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde bolnavii împart spaţiul cu muncitorii care se ocupă de lucrările de reabilitare şi mormanele de moloz. Deşi nu a perturbat calitatea actului medical, acţiunea de modernizare i-a obligat pe pacienţi, unii dintre ei cu TBC, să se înghesuie în câteva saloane şi să doarmă şi câte doi în pat. „Adresabilitatea este foarte mare în această perioadă, iar aceşti bolnavi nu pot fi internaţi în alte secţii”, explică directorul Vasile Râmbu condiţiile dificile.

El arată că, în momentul de faţă, la secţia de Pneumoftiziologie II, se reabilitează grupurile sanitare, cu bani din sponsorizări, urmând ca după 1 aprilie, cu fonduri de la Consiliul Judeţean, spaţiul să fie amenajat pentru a permite funcţionarea unui compartiment de radioterapie în cadrul secţiei de Oncologie. După finalizarea acestei investiţii de amploare, bolnavii vor fi mutaţi în pavilionul în care funcţionează secţia de Pneumoftiziologie I şi care a fost ocupat până nu de mult şi de secţia de Neurologie.

 

Nevoiţi să doarmă şi câte doi în pat

„Anul trecut, la Pneumoftiziologie II, s-au refăcut instalaţiile electrice, cele sanitare şi termice. Între timp am schimbat gresia, faianţa şi am montat termopane, iar acum facem băile. După ce se va reorganiza secţia, care nu va mai fi împărţită în două, şi pe care o vom renova complet, bolnavii vor avea condiţii de lux”, a completat şeful Spitalului Suceava.

Ieri, bolnavii internaţi la Pneumoftiziologie II au comentat condiţiile actuale de cazare, dar au ţinut să precizeze că lucrările erau necesare şi că înţeleg situaţia.

„De câteva zile suntem foarte înghesuiţi, dar am auzit că spitalul avea nişte bani pe care trebuia să-i cheltuiască, fiindcă altfel îi pierdea. Dorm cu o fetiţă de zece ani în pat, dar ne descurcăm”, spune o pacientă.

„Sunt foarte multe paturi în salon, unul lângă altul, şi de-abia avem loc să ne mişcăm printre ele. Nu dorm singur, ci cu un alt bolnav, dar nu mi s-a impus, eu m-am oferit”, a declarat un pacient.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavi trataţi printre mormane de moloz, la Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Bolnavi trataţi printre mormane de moloz, la Spitalul Suceava4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La noi, ca la noi trimis de
(27 feb 2010, 13:07:58
Totdeauna, la noi, nimic nu-i bun, orice s-ar face, fiindca asta-i firea noastra, de-a gasi numai raul in orice! Spitalul vechi avea conditii de cazare sub orice critica, dar daca se face renovarea, modernizarea sau cum s-o denumi ea, iar nu-i bine! Exista si o stare, temporara, de disconfort, dar este extraordinar ca se modernizeaza acele sectii din spitalul vechi, asta ar trebui sa fie tonul stirilor in aceasta privinta, nu ca bolnavii sunt tratati printre mormane de moloz. La un spital de elita din Bucuresti, am vazut situatia cand bolnavii chiar se impiedecau, in unele momente, de muncitorii ce renovau cladirea, dar n-a fost niciun fel de nemultumire, a existat intelegere pentru ceeace se facea. Problema ar fi daca s-ar taragana lucrarile, lungindu-se mereu aiurea, dar daca se lucreaza in ritmul normal, trebuie sa existe un minimum de intelegere din partea tuturora. Personal consider ca este un fapt meritoriu renovarea spitalului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei