Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Disponibilizări

133 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială îşi vor pierde locul de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 140 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava îşi vor pierde locurile de muncă în urma aplicării standardelor de cost la această instituţie. Decizia a fost luată în urma aprobării unei hotărâri de către Consiliului Judeţean Suceava, în baza căreia numărul de posturi din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a fost redus de la 2.050 la 1.846. Practic, numărul de posturi desfiinţate este de 204, însă doar 133 dintre acestea erau ocupate cu personal.

Hotărârea de reducere a numărului de personal al Direcţiei de Asistenţă Socială a fost luată după ce Guvernul României a adoptat o hotărâre privind aprobarea standardelor de cost pentru serviciile sociale, precum şi în urma modificărilor aduse la Legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

În cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean, consilierul Gheorghe Iacob a propus ca disponibilizările de personal să se facă în baza unor criterii stabilite în mod clar, în timp ce Ioan Corjuc a susţinut ideea ca aceste concedieri să aibă la baza principiul „ultimul venit, primul plecat”.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că sindicatul din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi-a dat acordul pentru modul în care s-a stabilit numărul de personal.

„Sunt de acord ca aceste disponibilizări să se facă în baza unor criterii bine stabilite, unul dintre acestea putând fi şi cel conform principiului ultimul venit, primul plecat”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 133 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială îşi vor pierde locul de muncă.
 Vizualizări articol: 2362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 6 voturi
133 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială îşi vor pierde locul de muncă3.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   I-auzi trimis de
(27 feb 2010, 13:50:39
Dar la trantorii de prin institutiile primariei, CJ, finante etc nu va uitati? Nu ma refer la cei mici, care muncesc saracii si ptr ceilalti, ma refer la sefi, aia care stau si nu fac nimic. Si asa asistenta sociala era vai de viata ei.
2.   Minte de bugetar trimis de
(27 feb 2010, 15:24:52
E pacat ca domnul Flutur nu are deloc experienta in zona corporatista. La privat exista manageri de personal care evalueaza(pe bune) performantele angajatilor. La stat singura evaluare a angajatului se face in functie de greutatea pilei. "Ultimii veniti primii plecati" este o regula buna doar la muncitorii necalificati si poate nici acolo. Ultimii veniti sunt cei mai tineri si de obicei acestia sunt mai energici, mai motivati, se poarta cel mai dragut cu cetatenii, etc.
3.   ... trimis de
(27 feb 2010, 22:23:29
garantat vor ramane cei cu pile, restul...
3.1  RE: ... trimis de
(28 feb 2010, 20:07:37
Trimiteti in somaj tot statul (in afara de pedeLei) si impozitati pensionarii, luati cat mai multe amenzi, cat mai multe dari de la obositii astia de contribuabili; mariti varsta de pensionare poate nu mai ajunge nimeni sa-si ia banii munciti ! Hai sa traiti bine !,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei