Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Concluzii

Turistul găsit decedat într-o cameră a pensiunii „Aristocrat” a murit intoxicat cu monoxid de carbon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Probele toxicologice recoltate în urma necropsiei turistului găsit decedat într-o cameră a pensiunii “Casa Aristocrat”, la începutul acestei luni, şi trimise spre analiză în laboratoarele Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici” de la Bucureşti, au confirmat faptul că bărbatul a murit ca urmare a intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

Concluzia este deocamdată neoficială, însă va deveni oficială şi va fi trimisă Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava imediat ce se va plăti contravaloarea examenului toxicologic al probelor.  

Între timp, anchetatorii au făcut mai multe expertize tehnice la centrala termică a pensiunii, instalaţia de încălzire şi sistemul de ventilaţie a aerului, pentru a stabili ce anume a putut provoca nefericitul eveniment din noaptea de 3/4 februarie a.c., iar concluziile experţilor nu a fost încă finalizate.

În dimineaţa zilei de joi, 4 februarie, Daniel Ciupercă, în vârstă de 45 de ani, din Focşani, a fost găsit fără suflare într-una din camerele de la etajul I al pensiunii “Casa Aristocrat”, unitate de patru stele.

Alte 17 persoane cazate în aceeaşi unitate hotelieră au ajuns la “Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, acuzând stări de greaţă, dureri de cap şi ameţeală.
„Dimineaţa, când m-am trezit, mi-am simţit pulsul în urechi, pe pernă, ca şi cum aş fi băut. Am ajuns la baie, am deschis gemuleţul, m-am spălat şi, când am ieşit, am căzut fulgerător. Ţin minte şi acum, îmi răsună în urechi, bufnitura când am ajuns jos. M-am trezit cu faţa în jos, şi simţeam că este un aer curat. Nu am ştiut ce întâmplă cu mine, m-am gândit oare de ce sufăr, ce boală am, ce-am păţit, de ce am căzut jos, cum am leşinat..”, explica unul dintre turiştii intoxicaţi,   Cristian Farcaş.

 

Varianta intoxicării cu monoxid de carbon, infirmată iniţial

Ipoteza unei intoxicaţii cu monoxid de carbon a fost infirmată, iniţial, după ce specialiştii de la E.ON Gaz, trimişi la faţa locului, au constatat că nu există probleme de ordin tehnic în funcţionarea centralei termice.

În acea zi, la pensiunea de la ieşirea din Suceava înspre Şcheia au venit şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, care au recoltat mai multe feluri de probe, însă nu au găsit nimic în neregulă.

Tot ce se ştie până în prezent e că probele toxicologice recoltate de la turistul decedat şi trimise la Bucureşti au confirmat intoxicarea cu monoxid de carbon.

Până la elucidarea cauzelor şi împrejurărilor care au dus la intoxicarea colectivă a celor 18 persoane, activitatea de cazare la „Casa Aristocrat” rămâne în continuare suspendată, la cererea DSP-ului, dar şi a patronului unităţii, Gheorghe Filipciuc, printr-o adresă trimisă la Ministerul Turismului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turistul găsit decedat într-o cameră a pensiunii „Aristocrat” a murit intoxicat cu monoxid de carbon.
 Vizualizări articol: 4715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 9 voturi
Turistul găsit decedat într-o cameră a pensiunii „Aristocrat” a murit intoxicat cu monoxid de carbon3.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Specialistii lui peste! trimis de
(27 feb 2010, 12:16:38
Asta dovedeste inca o data profesionalismul celor de la E-ON GAZ. Si cei care au citit numai articolul din ziar si-au dat seama ca e o problema cu ventilatia camerilor!
Au venit sau uitat ca vitelul la poarta noua si au plecat! Pentru ei totul era ok!
Acu vreo 3 saptamani au venit si la mine acasa 2 mazgaliti de la e-on gaz, au intrat in casa s-au uitat la centrala si mi-au taiat chitanta de 120 lei pentru "verificat centrala si cos!" Verificarea este obligatorie din 2 in 2 ani, motiv de a mai lua niste bani!
Nimic deosebit insa, vin se uita, se scarpina-n cap si pleaca!
2.   Nu avem specialisti!!! trimis de
(27 feb 2010, 12:46:20
Uite asa platim, ne punem centrale,k doar nu cunoastem procedurile fct centralelor.
Tot mai multi oameni au probleme cu centralele,Experienta ma face sa va spun ca,mi-am pus centrala,am chemat E-ONUL, pt verificari,revizie...etc...totul ok..din pct lor de vedere...dupa ceva timp...probleme...sesizatii facute la E-ON...de 2,3 ori au trimis echipaje...nimic.
Totul pana intr-o zi,cand toti ne simteam ametiti,detectorul lor de gaz instalat langa centrala NICIODATA nu e semnalat nimic..insa ultima data cand i-am chemat, cu ochii mei am vazut ca detectorul lor de gaze indica eliminari mari de gaze in aer...In cateva zile nu stiu ce s-ar fi intamplaT.Ei insa s-au facut ca ploua.Domnilor astia-s specialistii nostri!
2.1  RE: Nu avem specialisti!!! trimis de
(27 feb 2010, 15:11:39
Is varza astia de la gaze. La sora mea la casa au verificat instalatia de gaz si centrala in ianuarie anul asta. Au spus ca totul este ok, au si semnat. Dupa 2 saptamani de la vizita lor se simtea miros puternic de gaz in camera centralei. Am mers de curiozitate cu apa si sapun si am verificat tevile. ERAU SCAPARI DE GAZE! Nu va bazati pe idiotii de la gaze, Faceti-va singuri verificarea tevilor. Ei vin doar sa colecteze banul. Li se rupe de scaparile de gaze.
3.   Ziaristiiiii trimis de
(27 feb 2010, 20:43:28
wa ziaristilor.....v-ati trezit destul de tarziu...se stie de vreo 2 saptamani ca monoxidu de carbon e cauza......ce slabi sunteti.....!!!!!!!!!!!1111111
4.   Am fost acolo trimis de
( 1 mar 2010, 15:58:30
Mentionez ca am fost primul din cei 17 oameni care au ajuns la unitatea de primire urgente Suceava si care a alertat politia la ora 8.00 dimineata. Daca nu reuseam sa ma trezesc la ora 3.00 dimineata si sa ma tarasc practic pana la fereastra si sa o deschid, si astfel sa fiu in stare sa cobor la 7.45 in fata hotelului si sa ajung la spital, probabil ca politia ne-ar fi gasit la in jurul amiezii pe toti morti. Este important de stiut ca problema era mai veche (cu cel putin 1 zi), iar administratorul hotelului stia de aceasta problema grava si nu a facut nimic pt a rezolva situatia. De ce spun asta ? Marti seara a fost cazat in hotel un prieten din Bucuresti, iar miercuri dimineata sotia l-a sunat si vazand ca nu raspunde la tel a trimis receptionera in camera si l-a gasit pe acesta aproape mort. A venit salvarea miercuri si l-a dus la spital. Mentionez ca acesta a fost cazat in camera 106, camera unde in noaptea urmatoare de miercuri spre joi a decedat celalat client.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei