Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2010 - Anul XV, nr. 48 (4339)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Declaraţie

„Fabricăm şomeri pe bandă”, le-a spus Gheorghe Flutur directorilor de şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multe dintre profilurile şi specializările existente în liceele sucevene, dar şi în învăţământul universitar nu sunt adaptate la cerinţele pieţei muncii, ceea ce se reflectă mai târziu prin creşterea numărului de şomeri la nivelul judeţului. „Fabricăm şomeri pe bandă, trebuie să fim conştienţi acest lucru”, le-a spus Gheorghe Flutur directorilor de şcoli din judeţ şi şefilor IŞJ, prezenţi la Reuniunea Semestrială de management instituţional, care a avut loc ieri la Şcoala Creştină „Filadelfia”.

Flutur a mai declarat că intenţionează să organizeze în viitorul apropiat o dezbatere cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi cu cei ai Universităţii Suceava pentru a discuta despre pregătirea educaţională a elevilor şi studenţilor în domenii de activitate care se caută pe piaţa muncii din judeţ.

La întâlnirea de ieri, Flutur a readus în discuţie şi problema de alocării de bani fără eficienţă practică. „Este o problemă foarte grea. Prea s-a sărit calul. Am făcut peste 20 de săli de sport, dar nu avem sportivi de performanţă. Nu e în regulă. Ce facem cu sălile de sport? Nunţi?”, le-a spus Flutur directorilor de şcoli din judeţul Suceava. Preşedintele CJ a mai spus că „învăţământul sucevean are nevoie de peste 2000 de miliarde de lei vechi pentru finalizarea unor investiţii începute prost, iar Legea răspunderii fiscale nu ne permite să începem lucrări noi fără a le finaliza pe cele vechi”.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, la jumătatea lunii martie, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu va veni la Suceava, iar în cadrul unei întâlniri vor fi abordate toate problemele din învăţământul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fabricăm şomeri pe bandă”, le-a spus Gheorghe Flutur directorilor de şcoli.
 Vizualizări articol: 1741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
„Fabricăm şomeri pe bandă”, le-a spus Gheorghe Flutur directorilor de şcoli5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(27 feb 2010, 19:25:46
Dom'le esti priceput la toate, rage comunismul in tine, ar trebui sa te mentii la silvicultura si la cresterea plantelor etnobotanice. Doar in asta esti specialist, in rest ai doar expertiza!
1.1  RE: Sa traiti bine trimis de
(28 feb 2010, 20:23:32
Corect!!!, sa nu mai dam bani pt educatie, ca niste imbecili fara cultura sunt mai usor de manipulat decat cei care intradevar gandesc!! Ce va trebuie cultura??- bagat seringa-n vena adanc si uitati-va la ce va transmite conducatorul suprem. Cu banii astfel economisiti din educatie, pensii, infrastructura, politia rutiera, finante, si toate cele ce va trece prin cap sa mai taxati din buzunarul romanilor o sa va permiteti voi sa va trimiteti odraslele la studii in strainatate si sa furatii banii ca sa va imbogatiti!! dar,..... Sa Traiti Bine !!!!... fraierilor (cu cat mai monocerebrali cu atat mai bine!)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei