Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2010 - Anul XV, nr. 47 (4338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Speranţă

Valutistul din Siret pune acatiste să fie prinşi asasinii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Hriţcu, valutistul din Siret ale cărui soţie şi fiică au fost executate în stil mafiot, fiind împuşcate în cap, a fost, ieri, pe la mai multe lăcaşuri de cult din judeţ şi a pus acatiste pentru prinderea asasinilor care i-au măcelărit familia.

Bărbatul ne-a mărturisit că a trecut pe la Mănăstirea „Sf. Ioan” din Suceava şi pe la o biserică din Fălticeni, unde cunoştea mai mulţi preoţi, cu care a stat de vorbă şi cărora le-a cerut sfaturi.

„Să mă ajute să trec mai uşor peste drama asta... Am aprins lumânări, am vorbit cu preoţii, am pus acatiste pentru sănătatea fiului meu... şi pentru prinderea criminalilor...”, ne-a declarat, aseară, Vasile Hriţcu.

Bărbatul a infirmat zvonurile apărute în anumite publicaţii, potrivit cărora vrea să vândă tot şi să se mute din Siret, mărturisind că nu are de gând să renunţe la apartamentul în care a avut loc dublul asasinat, deşi îi este încă greu să se mute din nou acolo.

„Dorm la o surioară de-a mea. În apartament am aerisit, am făcut curat... Dar deocamdată mi-e greu să stau peste noapte acolo...”, a completat bărbatul.

Vasile Hriţcu ne-a declarat că şi rudele sale se roagă la biserică pentru depistarea monştrilor care le-au executat pe Raluca (6 ani) şi Carmen (39 de ani) Hriţcu.

 

Prima zi la şcoală a lui Cristi, după drama care i-a marcat adolescenţa

Ieri, după exact o săptămână de pauză, Cristian, fiul lui Vasile Hriţcu, s-a reîntors la şcoală.

„Colegii l-au înconjurat şi l-au ajutat să se acomodeze mai uşor. E o fire tare. După-amiază a fost la antrenament la handbal, uşor-uşor trebuie să reintre în normal”, a declarat valutistul, precizând că fiul său a început şedinţele de consiliere psihologică pentru a trece mai uşor peste drama care i-a marcat adolescenţa.

Vasile Hriţcu a trecut, ieri, şi pe la cimitirul din satul Bălineşti, în care soţia şi fiica sa îşi dorm somnul de veci.

Întrebat ce ar face dacă ar ajunge faţă în faţă cu asasinii, Hriţcu a răspuns cumpătat.

„M-aş uita la ei şi i-aş lăsa în voia lui D-zeu. Eu nu fac legea”, a declarat bărbatul, precizând însă că pedeapsa cu închisoarea ar fi prea blândă.

„Moarte pentru moarte. Altă pedeapsă nu merită... să iasă peste 10-20 de ani, pentru bună purtare, şi să mai nenorocească o familie?!”, întreabă retoric bărbatul.

 

Siretul, scotocit, ieri, de zeci de poliţişti adunaţi din tot judeţul

Zeci de poliţişti au fost adunaţi, ieri, la Siret, şi începând încă de dimineaţă au luat la scotocit fiecare scară de bloc, stradă, magazin, bancă, bar etc.

Cu portretele robot ale suspecţilor dublului asasinat, poliţiştii aduşi de prin tot judeţul au încercat să afle cât mai multe indicii de la localnici, acţiunea fiind extinsă şi pe raza localităţilor limitrofe.

„Mulţi nici nu ne-au dat drumul la uşă, deşi ne-am prezentat şi am spus că suntem de la poliţie. Îi vedeam pe vizor, că sunt acasă, dar nu dădeau drumul. Alţii ne spuneau că se tem şi nici măcar nu vroiau să se uite la portretele robot. Au fost şi persoane care au spus că li se par cunoscute figurile celor doi, însă nu au putut preciza unde anume i-au văzut, în ce împrejurări sau să ofere date concrete care să ducă la identificarea lor”, ne-a mărturisit unul dintre poliţiştii implicaţi în acţiunea de ieri.

 

Nici un apel la 112

Deşi s-au vehiculat zeci de variante în acest caz, Vasile Hriţcu nu apare cu nici o amendă la poliţie sau la poliţia de frontieră, iar dintre zecile de persoane audiate de anchetatori nici una nu a declarat în scris că valutistul ar fi fost implicat în altă activitate ilicită în afara celei de schimbare a valutei la negru.

Deşi portretele robot au fost făcute publice şi difuzate de mass-media, anunţându-se că orice persoană  care deţine informaţii este rugată să dea telefon urgent la 112, până ieri seară, la numărul unic de primire a apelurilor de urgenţă nu sunase nimeni să ofere date despre suspecţii anchetatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valutistul din Siret pune acatiste să fie prinşi asasinii.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 7 voturi
Valutistul din Siret pune acatiste să fie prinşi asasinii2.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Articol patetic trimis de
(26 feb 2010, 11:34:58
Bai parca ati fi OTV-ul! Iar dumnetata, domnule Rusu, parca ai fi dan Diaconescu. Pai asta e articol de prima pagina? Cica valutistul da acatiste si pustiu merge la scoala si antrenament la handbal... Pe cine intereseaza domle toate detaliile astea? E asta o informatie de interes local? Ma rog, acuma se vinde bine orice vrajeala cu referire la teribila crima si voi profitati si scrieti pe prima pagina tot felul de ineptii. Rusine sa va fie!
2.   O DRAMA CARE ARE RADACINA TOT IN ...BANI ! trimis de
(26 feb 2010, 11:49:37
Si sa vedem cum:..." CACI IUBIREA DE BANI ESTE RADACINA TUTUROR RELELOR SI UNII CARE AU UMBLAT DUPA EA, AU RATACIT DE LA CREDINTA ,SI S-AU SRAPUNS SINGURI CU O MULTIME DE NECAZURI"(TIMOTEI,C.6 CU 10), ne spune Biblia, si cata dreptate are, nu-i asa? Acum cativa ani un valutist a fost impuscat mortal in Falticeni de catre cei care stiau "ca are multi bani",acum executand ani grei de puscarie!Nu este luna ,anul sa nu fie atacati ,batuti si chiar omorati acei "valutisti"(ilegalii schimbatori de bani!)Te uiti si te crucesti la stirile de la ora 17 la Protv cate crime se comit avand la origine banul,adica ochiul dracului!In majoritatea cazurilor fuga dupa bani ascunde acea tenta interlopa care n-are cum aduce decat necazuri,talharii,violente,cri si , implicit,PUSCARIE PENTRU UNII SI MULTA DURERE PENRU ALTII !Oare dl. Hritcu n-are nici o vina in afacerea asta,numai prin faptul ca facea o afacere ilegala si intra in legatura cu fel si fel de personaje dubioase? Sa mai meditam putin!
3.   Penibil rau trimis de
(26 feb 2010, 13:54:12
Domnule jurnalist Rusu, chiar nu ma intereseaza ca nea' valutistu, pune acatiste la biserica si ca vorbeste cu preotii. E un articol de toata jena! Si mai e si pe prima pagina! Ramane ca in editiile viitoare sa gasim articole asemanatoare doar cu titluri diferite gen: "Vasile Hritcu s-a dus sa le duca sotiei si fiicei sale flori la cimitir". Lasati-i ba in pace! Saracii oameni (n.r. Vasile Hritcu si fiul lui) sunt distrusi. Chiar asa de tampiti sa fiti sa faceti un asemenea articol?
3.1  RE: Penibil rau trimis de
(26 feb 2010, 20:18:42
Eu cand am zis ca astia exagereaza cu fazele astea mi s-a spus ca e de interes general. Din pacate, scandalurile si "senzationalul" de acest gen reprezeninta in acest moment interesul general a societatii noastre in curs de manelizare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei