Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2010 - Anul XV, nr. 47 (4338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Între 17.000 şi 24.000 de consumatori de droguri injectabile în Capitală, în 2009

Vineri, 26 Februarie 2010 (16:25:11)

Preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice, Marian Preda, a declarat, vineri, la dezbaterea privind modificarea Legii 143, că în Capitală au existat între 17.000 şi 24.000 de consumatori de droguri injectabile, în 2009.

Preda a precizat că cei mai mulţi dintre aceştia îşi injectează heroină.

El a avertizat că, deşi numărul poate părea mic raportat la întreaga populaţie a Capitalei sau a ţării, acest tip de consumatori se intersectează cu alte categorii de persoane.

Marian Preda a explicat că o mare parte din cei care îşi injectează droguri au relaţii sexuale neprotejate sau se prostituează.

Totodată, în vreme ce numai unu la sută dintre bolnavii de HIV/SIDA îşi injectează droguri, se poate ajunge la epidemii de boli grave în contextul în care aceştia interacţionează cu alţi oameni prin raporturi sexuale neprotejate sau schimb de seringi.

În plus, Preda a precizat că între 50 şi 60 la sută dintre consumatorii de droguri injectabile ajung să sufere de viruşi hepatici.

Vârsta medie a consumatorilor de droguri în România, a spus Preda, este de 15-16 ani.

În ceea ce priveşte închiderea consumatorilor de droguri, preşedintele Comisiei prezidenţiale a arătat că 50 la sută dintre cei care fac închisoare au declarat că au consumat droguri şi acolo.

"Important este ceea ce se face de acum încolo. Avem încă avantajul unei situaţii bune faţă de alte state europene, nu e o situaţie catastrofală, de aceea trebuie pus accentul, cât mai putem, pe prevenire", a spus Preda.

El a mai arătat că există falsa impresie că tinerii încep să consume droguri în şcoli. Preda a subliniat că tinerii ştiu unde să meargă pentru a face rost de droguri şi că în şcolile din ţară nu se consumă cantităţi atât de mari de substanţe interzise.

Oficialul prezidenţuial a participat, vineri, la o dezbatere a organizaţiilor non-guvernamentale, desfăşurată la Camera Deputaţilor, pe tema modificării Legii 143 referitoare la combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, unde ONG-urile au militat pentru dezincriminarea consumului de droguri şi diferenţierea clară între consum şi posesie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Între 17.000 şi 24.000 de consumatori de droguri injectabile în Capitală, în 2009.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Între 17.000 şi 24.000 de consumatori de droguri injectabile în Capitală, în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei