Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2010 - Anul XV, nr. 47 (4338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tot mai rău

Circulaţia de pe străzile Sucevei, un haos total

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru şoferii din Suceava coşmarul din trafic pare să fie nesfârşit, situaţia înrăutăţindu-se pe zi ce trece. După ce gropile au cuprins toate străzile din oraş, reluarea lucrărilor pentru înlocuirea reţelelor de utilităţi a adus noi şi noi probleme.

De la străzi închise peste noapte, până la semnalizări rutiere care doar îi bulversează pe conducătorii auto, toate sunt realităţi de pe străzile Sucevei, petrecute şi cu largul concurs al autorităţilor.

 

O mare problemă, resimţită pe propria piele de mulţi şoferi, a fost închiderea, de miercuri dimineaţă, a unei părţi din artera principală a oraşului. Firma TMUCB a blocat jumătate din Calea Unirii fără a anunţa acest lucru, iar vinovaţi au fost găsiţi responsabilii societăţii, care nu au anunţat reprezentanţii Primăriei municipiului Suceava că se apucă de lucru miercuri dimineaţă.

Demararea lucrării fusese anunţată de ceva vreme atât la Poliţia Rutieră, cât şi la primărie, cu data de 1 martie, însă „inimoşii” muncitori s-au hotărât să se apuce de lucru mai devreme.

 

Cum te poţi trezi blocat în intersecţie

O altă problemă a fost semnalată ieri în cartierul Zamca, unde lucrează muncitorii de la Pfeiffer. Pentru şoferii care urcau pe strada Mărăşeşti, prin faţa Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” şi intenţionau să vireze la stânga, pe strada Zamca, nu exista nici un indicator care să-i avertizeze din timp că atât drumul la stânga, cât şi cel la dreapta sunt închise.

Practic, un conducător auto care venea dinspre Mărăşeşti era obligat să meargă doar înainte, pe Serpentine, iar indicatorul care îl avertiza de acest lucru era la doar 20 de metri de intersecţie, când nu mai avea nici o cale de întoarcere.

Pentru ca nimeni să nu mai înţeleagă nimic, deşi conform indicatorului accesul pe strada Zamca nu era posibil, muncitorii lăsaseră la un moment dat un spaţiu care permitea cu greu strecurarea pe acest drum.

La sesizarea ziarului nostru, conducerea Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava a trimis un echipaj la faţa locului, pentru a-i avertiza pe reprezentanţii firmei să semnalizeze lucrările la timp.  

 

Firmele care pun indicatoare aiurea, doar avertizate de poliţie 

Gafele privind semnalizările rutiere defectuoase ale firmelor care sapă pe străzile Sucevei, prezentate în mai multe rânduri în ziarul nostru şi pe parcursul anului trecut, par să se tot repete la nesfârşit şi din cauză că responsabilii de la Poliţia Rutieră sunt mult prea blânzi cu cei care greşesc.

Aşa cum s-a întâmplat şi în cazul de ieri, poliţiştii s-au mulţumit doar să le ceară reprezentanţilor firmelor să remedieze deficienţele, deşi legea le permite să aplice sancţiuni contravenţionale aspre pentru astfel de abateri.   

De altfel, în acest an nici una dintre firmele care au lucrat în oraş nu a primit vreo amendă de la poliţiştii de la circulaţie, care invocă de fiecare dată că din cauza volumului mare de muncă nu au timp să se ocupe şi de aceste probleme.

Nici Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, ce are atribuţii privind sancţionarea lucrărilor care nu respectă normele de securitate, nu a făcut foarte multe până acum, având aplicată doar o singură amendă pentru că săpăturile nu aveau malurile asigurate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulaţia de pe străzile Sucevei, un haos total.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Circulaţia de pe străzile Sucevei, un haos total5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca la nebuni! trimis de
(26 feb 2010, 11:50:29
Aseara mam chinuit aproape o ora sa ajung acasa pe strada Ion Neculce. Intersectia de pe Mrasesti era inchisa, itersectia cu semafor de pe Zamca era inchisa, in fata la Radio As se surpase malul unui santz si munceau baietzii de zor sa rezolve problema (a durat o ora)... Nici nu mai stiu pe unde am ajuns in final. Nu mai zic ca nu mai stiu unde sa parchez. Asta-i alceva. Primareeeeee!!!!! Dute-acasaaaa!!!!!
1.1  RE: Ca la nebuni! trimis de
(26 feb 2010, 13:36:53
si te-ai chinuit si sa scrii. "mam chinuit", "alceva". greu cu exprimarea gramaticala si ortoepica. numai bine!
1.2  RE: Ca la nebuni! trimis de
(26 feb 2010, 13:58:46
Isi zice si omul durerea!happy Ce-i drept, cine n-ar avea de obiectat in zilele astea?
1.3  RE: Ca la nebuni! trimis de
(26 feb 2010, 16:04:15
Bai totom nu toti sunt destepti ca dumneata, ori esti vre/un botosanean cu fite, care si/a lasat gumacii (incaltari din cauciuc) si a venit in Suceava, ori vre/un invatacel de S. H. care in sfarsit a descoperit ,,exprimarea gramaticala si ortoepica,,. Ce ai de la om, de ce te crezi destept? Iti spun eu daca erai cu adevarat cum te crezi, trebuia sa faci un comentariu la articol si s/o lasi moale cu gramatica. Astept sa ma critici domnule tomtom
2.   Dtg trimis de
(26 feb 2010, 16:10:47
Am calatorit mult in Romania datorita profesiei, dar oras mai mizerabil si mai urat ca Suceava nu am intalnit (ma refer ca oras capitala de judet). Oare de ce numai la noi vezi caini vagabonzi pe strada, pungi de gunoaie aruncate peste tot si domnul primar tot vb dar degeaba. El are treaba cu oul din centru si alte porcarii.
3.   Ptr TOMTOM trimis de
(26 feb 2010, 19:08:52
Cred ca si tu te chinui sa scrii,insa corectezi pe altii!Uite,am o intrebare:"ALCEVA" nu ai de facut?Ceva adica,"alceva".
3.1  RE: Ptr TOMTOM trimis de
(26 feb 2010, 23:35:42
lasa-ne!
sau esti si tu un rahat portocaliu din prelipca, mutat in comuna suceava?
4.   Sa traiti bine trimis de
(26 feb 2010, 23:41:05
Oras mai mizerabil si mai murdar nu veti gasi nicaieri in tara asta jegoasa.
Dar trebuie sa fim mandri ca ne pune prelipcaru alte conducte. Cat despre gaurile din asfalt trebuie sa mai avem rabdare sa se uneasca unele cu altele, despre strazi inchise .. ce sa mai vorbim.
Oras dupa chipul si asemanarea aluia cu sarmaua'n gura, jegos si cu multe gropi.
Prelipcarule tot un jeg ramai, poti sa te speli cu toata apa Sucevei!
5.   ////////////// trimis de
(27 feb 2010, 00:57:46
vreau elicopter , prin programul rabla. asa scap de gropi .big grin

6.   RE: TOMTOM trimis de
(27 feb 2010, 11:01:44
Bai TOMTOM, dutesitecul-ca! E bi-ne?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei