Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2010 - Anul XV, nr. 47 (4338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe contre

Bugetul municipiului Rădăuţi, în aer după un nou scandal în Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi a fost aprobat ieri după-amiază de Consiliul Local Rădăuţi, bugetul municipiului Rădăuţi nu va putea fi utilizat înainte de hotărârea instanţei de contencios administrativ, după intervenţia consilierului PSD Tiberiu Maerean, de la finalul întrunirii. Consilierul Maerean a atacat hotărârea prin care deliberativul local a aprobat bugetul pentru anul în curs, deoarece a considerat că iniţiatorul proiectului nu a îndeplinit toate condiţiile impuse de lege. Mai exact, Maerean a precizat că simpla listă a obiectivelor de investiţii pentru acest an nu a fost suficientă pentru ca proiectul de hotărâre să fie legal. Consilierul PSD consideră că membrii deliberativului rădăuţean ar fi trebuit să fie informaţi în prealabil despre proiectele de investiţii propuse pentru acest an, iar pentru că aceste proiecte lipsesc, a decis să atace hotărârea. De asemenea, Maerean le-a solicitat colegilor din consiliu şi secretarului municipiului să considere anunţul său drept o plângere prealabilă.

De partea cealaltă, secretarul municipiului, Haralambie Herghiligiu, a afirmat că totul este în legalitate şi că proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Rădăuţi a fost iniţiat de primar cu respectarea prevederilor legale. De altfel, secretarul municipiului a semnat pentru legalitatea proiectului propus de primar.

„Conform legii, noi suntem obligaţi să adoptăm bugetul în termen de 45 de zile de la data publicării lui în Monitorul Oficial. Din punctul meu de vedere, proiectul de hotărâre a fost iniţiat corect de către primar. De altfel, eu voi trimite hotărârea la Prefectură, pentru a urma etapele legale”, a declarat secretarul  municipiului Haralambie Herghiligiu.

 

„Războiul” Olărean-Sticleţ continuă

După o scurtă perioadă de linişte, conflictul de la vârful administraţiei rădăuţene a continuat ieri. Ca răspuns la o serie de ironii adresate în şedinţa ordinară de Consiliu Local, de primarul Aurel Olărean, viceprimarului Simion Sticleţ, cel din urmă l-a acuzat pe edilul şef că nu a respectat şi nu respectă niciodată legea.

„Primarul nu a respectat niciodată legea, este tot timpul pe lângă ea, aş exemplifica aici cu plecarea în străinătate, la sărbătorile de iarnă, când i-a delegat secretarului (n.r. secretarului municipiului) atribuţiile sale şi nu vicelui, aşa cum prevede legea 215”, a afirmat viceprimarul Simion Sticleţ, ieri după-amiază, în plenul Consiliului Local.

Schimbul de replici între şefii administraţiei rădăuţene a avut loc în timpul dezbaterilor unui proiect de hotărâre care viza aprobarea atribuţiilor ce revin viceprimarului municipiului pe linia coordonării, îndrumării şi răspunderii, desfăşurării activităţilor serviciilor publice subordonate Consiliului Local Rădăuţi, proiect care nu primise avizul pentru legalitate de la secretarul municipiului, dar care a primit avizul pozitiv de la deliberativul local şi a devenit hotărâre. Mai mult, unul dintre iniţiatorii proiectului amintit mai sus, consilierul PSD Tiberiu Maierean, s-a solidarizat cu viceprimarul Sticleţ şi a declarat că în faţa celorlalţi 17 consilieri prezenţi la şedinţă că este de acord cu afirmaţiile lui Sticleţ şi că „secretarul municipiului îl sprijină permanent pe primarul Olărean în demersurile sale ilegale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul municipiului Rădăuţi, în aer după un nou scandal în Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bugetul municipiului Rădăuţi, în aer după un nou scandal în Consiliul Local5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei