Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 feb 2010 - Anul XV, nr. 47 (4338)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Oul din centrul Sucevei va fi mutat la Muzeul Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oul de Paşte din centrul Sucevei va fi mutat în perioada imediat următoare la Muzeul Satului Bucovinean de lângă Cetatea de Scaun a Sucevei. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a spus că oul va fi mutat deoarece din primăvara acestui an centrul Sucevei va intra într-un amplu program de reabilitare şi modernizare. Flutur a mai spus că folia autocolantă care înveleşte oul în momentul de faţă va fi înlăturată, iar în cursul lunii martie a.c. oul va fi pictat. Oul din centrul Sucevei a fost omologat anul trecut de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume, cu o înălţime de 7,25 metri, un diametru de 4,6 metri şi o greutate de 1.800 de kilograme.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că împreună cu primarul Sucevei, Ion Lungu, va avea o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de locatari din centrul Sucevei, în vederea găsirii unor soluţii pentru un proiect de anvelopare a blocurilor şi de modificare a şarpantelor.

„Vrem să creăm o piaţă centrală cu o anumită identitate. Asta pentru a avea o piaţă centrală liberă de maşini, cu un aspect corespunzător. Asta înseamnă şi anveloparea blocurilor, modificarea şarpantelor, pentru a nu mai fi aspectul acesta de şură”, a declarat Gheorghe Flutur. El a mai spus că în acelaşi timp se va întâlni şi cu reprezentanţii Casei de Cultură Suceava pentru a găsi soluţii în vederea reabilitării acestei clădiri, aflată într-o stare avansată de degradare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oul din centrul Sucevei va fi mutat la Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Oul din centrul Sucevei va fi mutat la Muzeul Satului Bucovinean4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Centrul orasului trimis de
(26 feb 2010, 12:54:12
in sfirsit, au constatat si mai marii orasului ca locul oului nu era in centrul tirgului..... (tirg, oras nu este Suceava dupa cum arata)....tirziu, dar mai bine decit niciodata......daca ar disparea si acea statuie hidoasa ar fi si mai grozav......eu vreau ca centrul orasului sa fie f.curat, plin de flori, arbori pitici, cit mai multe banci, fara chioscuri, fara nimic altceva....flori,flori,flori..
1.1  RE: Centrul orasului trimis de
(26 feb 2010, 16:02:04
Flori...si un alt aspect, bineinteles. Arata groaznic centrul comunei. Macar atat sa faca edilii: sa modifice un pic structura si sa organizeze centrul comunei. Strazi distruse, cladiri vechi, aglomeratie de masini parcate aiurea, cate si mai cate. Nu arata a oras european domnilor! Sub nicio forma! Imi permit sa va corectez domnule Flutur, centrul comunei nu are aspect de sura, ci de grajd! De-acord sau nu?
1.2  RE: Centrul orasului trimis de
(26 feb 2010, 19:14:15
La terminarea lucrarilor,unii dintre noi(eu in nici intr-un caz),o sa fim mai bogati,mai instariti,o sa taiem panglici,o sa venim pe sticla si o sa ne alocam merite.Ca doar am facut din banii nostri nu ai contribuabililor.O sa vedeti!Asa o sa facem(nu eu),el "gogosarul comunei.
2.   BRAVOOOO!!! trimis de
(26 feb 2010, 13:23:24
BRAVOOOO!!! Eu vreau toata zona sa fie sapata, apoi sa fie realizata o parcare subterana, cu drenaje si intarituri calumea sa nu plece versantul spre cetate. Si deasupra da "insulite" verzi. Spatiul apoi se poate si inchiria pentru terase vara (terase mici, ingradite de copacei in ghiveci nu alte tampenii si improvizari, ceva mai cu gust ca-n strainatate)
3.   Ce realizare trimis de
(26 feb 2010, 15:40:01
Bravo domnule Lungu si Flutur, ce mare realizare ati facut pt Suceava.Trebuia sa va ganditi mai devreme, dar eu am impresia ca dumneavoastra dragi edili ganditi cu picioarele nu cu capul. Cat despre oras arata ca vai de el locuri de parcare nu, gauri peste tot etc etc etc
4.   OUL! trimis de
(26 feb 2010, 20:48:49
E bine ca muta oul,dar daca de Craciun a stat acolo,nu inteleg de ce nu-l lasa si de Paste?Parca asta era simbolul Pastelui,nu?OUL incondeiat!Sau il muta dupa?Nu mai inteleg nimic...Aaaaa,cred ca inteleg pana la urma-face frumos in centru pana de Paste,schimba aspectul de ,,sura"!Super!Si lasa si surubelnita aia oxidata acolo?
5.   Uraaa trimis de
(26 feb 2010, 23:12:07
In sfarsit si-a dat seama si fluturash ca oul asta se potriveste acolo, exact ca nuca de perete!!! Un mare exemplu de kitch tipic romanesc,no offence! Cati bani au investit in aceasta 'capodopera'. mai bine faceau drumurile astea, ca ma doare inima cum mi se duce cate ceva la masina in fiecare zi!! Craterele "fara margini"de pe strazi, (putin spus!), echivaleaza nonsalant cu nesimtirea "fara margini" a edililor locali!! NERUSINATILOR!!! Care sunteti!!
Mai pupa Lungu un ciuciu alt mandat, doar daca suntem atat de prosti sa-i mai dam vreun vot de incredere!!
6.   Si ce puneti in loc ? trimis de
(27 feb 2010, 00:54:48
..melu' care ****de la oaie ? ca lupoaica-i luata big grin
sau-si face flutur statuielaughing)))))))))))))))))))))))

7.   Monitorule trimis de
(27 feb 2010, 00:55:42
melu' ala S.U.G.E .
8.   Nu era mai bine... trimis de
(27 feb 2010, 08:50:44
Nu era mai bine sa gandeasca de la-nceput gospodareste, asezat, cei implicati in acest proiect? Ar fi ferit locuitorii orasului si judetului de tot felul de glume si bancuri, ca sa nu mai vorbesc de estetica acestei piete, cu oul supranumit al nu stiu cui si cu aceasta statuie a liliacului de noapte!
Absolut de neinteles este ca in aceste operatiuni nu au cuvantul hotarator specialistii ci politicienii, cunoscut fiind faptul ca mai ales in campaniile electorale cei din urma sunt cuprinsi de fierbinteli!
De ce asemenea amenajari urbanistice nu sunt supuse, in prealabil, unei dezbateri serioase si unui referendum in randul locuitorilor - procedeu perfect normal si intotdeauna folosit in localitatile din tarile europene pe care le luam ca model de dezvoltare si civilizatie - de ce trebuie ca doar 2-3 oameni politici sa hotarasca cum TREBUIE sa fie bine si frumos pentru colectivitatea unui oras de talia Sucevei?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei