Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 feb 2010 - Anul XV, nr. 30 (4321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Studenţii suceveni, nemulţumiţi de tarifele mari pentru accesul la bazinul de înot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tarifele stabilite de Senatul Universităţii Suceava pentru accesul la bazinul de nataţie nu sunt pe placul studenţilor, care consideră că nu au nici un avantaj faţă de restul sucevenilor în ceea ce priveşte achiziţionarea unui abonament pentru înot.
În ultima întrevedere cu Biroul de Senat al Universităţii „Ştefan cel Mare”, preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Suceava (ASUS), Alin Filimon, a pus în discuţie această problemă şi a adus la cunoştinţa conducerii USV faptul că preţul ridicat al abonamentelor pentru accesul la bazin îi împiedică pe studenţii suceveni să beneficieze de această facilitate, deşi bazinul ar trebui să fie destinat în primul rând studenţilor. „Bazinul construit este în primul rând destinat studenţilor sau tuturor sucevenilor? Dacă este destinat studenţilor, de ce aceştia trebuie să plătească 70 de lei sau 80 de lei pentru cele mai ieftine abonamente?”, a declarat reprezentantul studenţilor suceveni, Alin Filimon. Acesta a spus că cei mai mulţi studenţi nu dispun de aceşti bani nici pentru nevoile de bază şi din acest motiv nu-şi pot permite să-şi facă abonament pentru utilizarea bazinului de înot. „În aceste condiţii, bazinul de înot nu este o facilitate pentru studenţi, ci un lux”, a mai spus preşedintele ASUS.

 

70 de lei, cel mai ieftin abonament pentru studenţi

Biroul de Senat al Universităţii „Ştefan cel Mare” a stabilit la jumătatea lunii decembrie a anului trecut tarifele pentru accesul la bazinul de nataţie. Astfel, opt ore de iniţiere pentru preşcolari costă 80 de lei. Iniţierea în înot pentru elevii de clasele I-IV costă 60 de lei, iar pentru cei de clasele V-XII este 70 de lei. Studenţii care doresc să facă opt ore de iniţiere în înot trebuie să plătească 70 de lei, iar adulţii 100 de lei.
Pe lângă abonamentele de iniţiere, doritorii pot opta pentru abonamentul Aquagym (opt ore de înot de agrement pe lună). Pentru acest abonament studenţii trebuie să plătească 80 de lei, adulţii (personalul universităţii) plătesc 120 de lei, iar restul sucevenilor doritori, 150 de lei.
Un abonament de opt ore pe lună pentru un părinte şi un copil costă 170 de lei, iar abonamentul pentru înot terapeutic este de 180 de lei.
Universitatea oferă şi abonamente pentru înot de agrement de 12 ore pe lună, iar preţurile sunt cuprinse între 100 şi 150 de lei, în funcţie de categoria de doritori, respectiv public sau personal al universităţii. Pachetul de abonamente, tot de opt ore, care include înot, saună şi masaj este de 100 de lei pentru studenţi şi de 120 de lei pentru public.

 

Tarife mult mai mici în alte centre universitare

Nemulţumirea studenţilor suceveni este cu atât mai mare cu cât în alte centre universitare din ţară care beneficiază de bazin de înot, tarifele pentru studenţi sunt mult mai mici.
Reprezentantul studenţilor a spus, de exemplu, că la Universitatea Tehnică din Cluj, care beneficiază de bazin olimpic, o oră pentru studenţi şi profesori este 7 lei, pentru copii şi elevi este 10 lei, iar pentru cei din afară este de 15 lei. „Preţul la abonamentele pentru bazinul USV este mai ridicat decât şapte ore, plătite individual, de către un student care studiază în Timişoara, Cluj, Alba Iulia sau în oricare alt centru universitar din ţară care dispune de un bazin. Ca să nu mai precizăm că preţul unui abonament ar trebui să fie întotdeauna mai atractiv decât costul cumulat al aceluiaşi număr de ore, plătite individual”, este de părere Alin Filimon.
Nemulţumirea studenţilor suceveni şi poziţia lor în legătură cu preţul abonamentelor de înot sunt postate şi pe site-ul ASUS, tot acolo studenţii propunând şi o serie de soluţii pentru facilitarea accesului lor la bazin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii suceveni, nemulţumiţi de tarifele mari pentru accesul la bazinul de înot.
 Vizualizări articol: 1899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.94/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 16 voturi
Studenţii suceveni, nemulţumiţi de tarifele mari pentru accesul la bazinul de înot3.9516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scump trimis de
( 6 feb 2010, 13:04:27
In principiu sunt de acord ca e prea scump. Sportul ar trebui incurajat de stat, ar trebui subventionat altfel o sa ajungem toti cu burta... Cand eram mic ne lasau sa jucam fotbal gratis pe terenurile scolilor generale si ale liceelor. Acum nu te mai lasa. Trebuie sa inchiriezi la privat cu ora. E pacat.

Inainte mergeam in fiecare weekend la fotbal iar acum nu am mai jucat de 2 ani.

Putina lume este dispusa sa plateasca pentru sport. Nu ca nu ar avea bani dar pur si simplu nu sunt dispusi sa plateasca. Au alte prioritati de cheltuire a banilor.

Eu nu cred ca studentii nu au 8,75 lei pentru o ora de inot. Padrino e plin de studenti si acolo costa 10 lei ora de berebig grin. Eu cred ca studentii au alte prioritati si nu vor sa-si dea banii pe inot.

Dar nu trebuie condamnati ci trebuie sa li se dea posibilitatea sa inoate aproape gratis. Domnul rector e un om intelept si probabil ca o sa ieftineasca tarifele.
2.   Komunikat trimis de
( 6 feb 2010, 13:29:16
Am citit si eu postul de pe blogul ASUS si nu sunt de acord cu multe minuni de acolo. Printre revendicarile "sefului" studentilor se numara si abonamente gratuite oferite organizatiilor studentesti. Adica Filimon ar vrea ca el si pretenii lui sa mearga moca... Asta e una. A doua mare chestie e ca pentru a vedea tarifele Filimon da link spre un articol din presa locala. Sa inteleg ca sediul ASUS e atat de departe de piscina si nu puteti ajunge in persoana sa va interesati? Eu am fost, si SE POATE inchiria si cu ora, costa 15 lei pentru public si 10 lei pentru studenti.

Nea Filimon sa inteleg ca nu e cu stiintele exacte, daca el asa considera, ca studentii nu au nici un avantaj la abonamente fata de restul lumii... Eu platesc cel putin 100 de lei pe abonamentul pe care ei dau 80... sau cu 50% mai mult daca vreau sa cumpar doar o ora. Vorba "acidului" de mai sus, daca ai bani de o bere, sigur ai si de o ora la bazin.
3.   Preturi prohibitive trimis de
( 6 feb 2010, 15:57:20
In Austria, 2 ore de inot de agrement, in care e inclus si masaj cu jeturi de apa si jacuzi costa 3 euro pentru adulti. Daca vrei sa faci abonament pe mai multe ore te costa mai putin. Si toate astea intr-un complex de bazine de inot (3 la numar: mare, mediu si mic pentru copii). Intr-un oras de 2 ori mai putin numeros decat Suceava. Faceti calculelel cat ar trb sa coste la noi un abonament, raportat la salariul minim pe economie.
3.1  RE: Preturi prohibitive trimis de
( 6 feb 2010, 17:00:43
Tin sa iti amintesc NEUTRU ca traim in Romania. Nu intru in detalii, dar e evident ca, din moment ce zic ca traim in Romania si nu in alta parte (ex. Austria) stiti cu totii la ce ma refer. Cat despre orele de bazin, total de-acord cu "sulfuritul". Padrino "traieste" datorita studentilor pentru ca e si ff bine amplasat, la o aruncatura de ciocan de USV, ca nu cumva studentul sa dea jos din burta. Precizez si faptul ca domnul Filimon, face prea mare tam-tam: vrea totul de-a gata, ca sa ii fie lui bine, daca e si moca e si mai bine. Nu prea le am cu inotul, dar cert este ca preturile sunt pe masura, momentan, pentru ca de-abia s-a deschis. Poate cu timpul se vor mai micsora preturile, cine stie. Daca totusi nu-ti convine sa te balacesti in apa de la USV, domnule Filimon iti recomand bazinul de la Sc. Gen. Nr. 3. Poate acolo e mai "mocaiala" si astfel toti vor fi multumiti.
4.   Au contribuit toti, sa beneficieze toti trimis de
( 6 feb 2010, 17:15:05
Mai apare o problema domnul Filimon. Bazinul a fost construit cu bani de la bugetul de stat, la acre, din cate cred, contribuie si cetatenii urbei noastre. Asa ca nu vad de ce trebuie sa-i condamni pe cei care au contribuit la cresterea dotarilor Universitatii. In occident scolile isi construiesc cu bani proprii facilitatile si atunci pot fi cu circuit inchis iar in cazul in care beneficiaza de ajutorul statului au obligatoriu circuit deschis, acest lucru aducand beneficii institutiei.

Sunt de parere ca elevii si studentii trebuie sa beneficieze de reduceri semnificative, altfel vom ajunge o natiune obeza, dar nu de gratuitate, gratuitatea duce la lipsa de apreciere si dezinteres. Gratuitate se poate oferi celor ce opteaza pentru performanta si arata interes, se implica foarte mult in sport si incep sa produca rezultate. (ca o forma de sponsorizare)

Aceste facilitati trebuie sa fie deschise publicului cu atat mai mult cu cat Suceava duce lipsa de ele.
5.   Fiecare cu propriile interese trimis de
( 6 feb 2010, 19:59:34
M-am chinuit sa gasesc si eu site-ul ASUS sa citesc articolul complet: www.asussv.wordpress.com Cam neprofesionalist faptul ca nu s-a mentionat si site-ul pentru doritorii de a se informa ca mine! Cat despre bazin..acolo scrie si de situatia exact din Timisoara..si ghiciti ce: toti studentii au accesul gratuit la bazin acolo ! Daca voi comparati bazinul universitatii cu Gen. 3 atunci bafta, sunteti limitati in gandire.. ASUS a prezentat situatia in mai multe centre universitare din tara, ceea ce este de apreciat! Bafta studentilor in demersurile lor de a schimba ceva! Daca berea e scumpa nu inseamna ca si sportul ar trebui sa fie! Iar Terenul de fotbal al Universitatii e si el o problema avand in vedere tarifele de intrare pt studenti..
6.   ? trimis de
( 6 feb 2010, 20:46:07
Ce treaba are berea de la Padrino cu serviciile foarte scumpe pentru studenti, oferite de USV? Abonamentul la bazin e pe sistemul abonament TPL. E nejustificabil de scump.
7.   In interesul studentilor trimis de
( 6 feb 2010, 22:04:30
Ca si studenta nu pot decat sa ma bucur ca cineva are curaj sa mai spuna si nu, ca se incearaca o imbunatatire a vietii studentilor si de catre studenti...nu degeaba in restul tarii studentii au mai multe conditii, acolo stiu sa ceara...foarte bine, asa incepem si noi sa ne mai desteptam,in curand poate cineva va vorbi despre calitatea scazuta a invatamantului, despre profii care iau spaga, despre cei care nu vin la cursuri, despre taxele mari...totul incepe cu un mic pas!
8.   .... trimis de
( 7 feb 2010, 13:19:07
Ziceti voi ca nu are dreptate seful studentilor dar ganditi-va ca 60% dintre studenti au un buget maxim de 50 de lei pe sapt pentru cheltuielile lor pesonale si de acolo ar trebui sa si manance si sa isi faca si alte facilitati. Cat despre intratul cu spaga va asigur ca nu mergewinking

De ce sa nu beneficieze studentii de el si sa beneficieze toti cocalarii cu bani?winking

Vi se pare corect ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei