Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 feb 2010 - Anul XV, nr. 30 (4321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din primăvară

Concedieri colective la Termica Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vremuri negre se anunţă pentru societatea de termoficare a Sucevei, dar şi pentru cei aproape 800 de angajaţi ai acesteia, din care o parte vor fi concediaţi în primăvară, iar restul vor intra pentru o perioadă în şomaj tehnic.
Directorul SC Termica SA, Constantin Plăcintă, a declarat ieri că deja se lucrează la o schemă de restructurare a întregii societăţi de termoficare, astfel încât aceasta să îşi poată continua activitatea cu un număr mult mai mic de personal.
“Lucrăm la o schemă de restructurare care va fi pusă în aplicare începând din momentul în care nu vom mai furniza căldură populaţiei, adică în primăvară. Reducerea de personal este absolut necesară, pentru a ne mai putea continua activitatea, din cauza problemelor economice cu care ne confruntăm”, a declarat directorul Termica, Constantin Plăcintă.
Termica este una dintre puţinele societăţi mari de producţie existente încă în Suceava, care asigură apa caldă şi căldura municipiului, în cogenerare producând şi o parte din curentul electric livrat la nivel naţional.
Constantin Plăcintă a precizat că nu poate spune încă la cât se ridică numărul angajaţilor care vor fi disponibilizaţi, deoarece strategia de reorganizare este încă în fază incipientă, dar, din discuţiile de până acum, una dintre cele mai afectate structuri va fi cea de Termoficare, care se ocupă de partea de întreţinere şi reparaţii a conductelor de apă caldă şi căldură care traversează întreg oraşul.
Conform schemei de personal a TERMICA SA, pe partea de Termoficare lucrează în prezent 268 persoane, în vreme ce pe partea de producţie a apei calde, căldurii şi energiei electrice, sunt 527 de salariaţi.

 

Aproape întreg personalul rămas va intra în şomaj tehnic

O altă măsură de reducere a cheltuielilor la societatea de termoficare a Sucevei va fi trimiterea în şomaj tehnic a aproape tuturor salariaţilor rămaşi după restructurare, pentru o perioadă de două – trei luni de zile.
Asta va însemna practic o suspendare parţială a activităţii Termicii Suceava, timp în care statul va susţine de la buget plata tuturor contribuţiilor de asigurări sociale, urmând ca salariatul să primească 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat. De asemenea, salariatul este scutit de plata impozitului pe venit, dar este obligat să nu renunţe la acest serviciu, putând fi rechemat în orice moment.
Această măsură a fost aplicată şi în vara anului trecut, când, prin rotaţie, mai bine de 80% din salariaţii Termicii au fost în şomaj tehnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concedieri colective la Termica Suceava.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Concedieri colective la Termica Suceava3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei