Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 feb 2010 - Anul XV, nr. 30 (4321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scandal reaprins

Mîrza îl reclamă pe Flutur, de la Preşedinţie până la Comisia Europeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi „dictatura portocalie” din judeţul Suceava vor fi reclamate în scris de PSD şi de senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza, liderul filialei teritoriale a PSD, la Preşedinţia României, la Guvern, la Ministerul Finanţelor, Parlament, Avocatul Poporului şi la structurile asociative din ţară şi din străinătate, până la Adunarea Regiunilor Europene, Comisia Europeană şi Consiliul Europei. Senatorul Gavril Mîrza a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că judeţul Suceava este „cel mai negativ exemplu de cum pot fi repartizate sumele pentru echilibrarea bugetelor locale”. El crede că în urma reclamaţiilor sale la instituţiile statului din ţară este posibil „ca domnul Flutur să primească felicitări”, dar are îndoieli că instituţiile europene ar avea aceeaşi reacţie. „În judeţul Suceava este o dictatură portocalie, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, care în mod discreţionar, inechitabil, anarhic şi după bunul plac repartizează sumele către localităţi”, a declarat Mîrza, exemplificând cu câteva localităţi cu primari PSD care au primit de peste o sută de ori mai puţini bani decât altele, de dimensiuni similare, dar care au primari PD-L. „Nu am nimic cu localităţile care au primit, însă cele care nu au primit au primari PSD sau PNL. Banii nu vin din surse PD-L-iste, sunt banii ţării, care întâmplător sunt repartizaţi de un Guvern portocaliu şi un Consiliu Judeţean care are majoritatea de aceeaşi culoare”, a afirmat liderul PSD. Acesta a precizat că PSD va trimite o scrisoare către Consiliul Judeţean, „ca o conciliere prealabilă” înainte de atacarea în instanţă a hotărârii CJ privind repartizarea sumelor pe localităţi, iar prefectului Sorin Popescu i-a cerut să nu dea aviz de legalitate acestei HCJ. De asemenea, senatorul social-democrat a mai anunţat că luni va avea o intervenţie pe această temă în Parlament, apreciind că este de neacceptat ca localităţile în care PD-L şi preşedintele Traian Băsescu au pierdut alegerile să fie pedepsite prin tăierea fondurilor.
 

PD-L face apel la memoria lui Mîrza
În replică, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei, a declarat că „e foarte greu ca după 12 ani, când ai tăiat şi spânzurat în acest judeţ, să te trezeşti deodată că nu mai poţi să faci acest lucru”. „Trebuie să ştie, aşa cum ştia foarte bine când era preşedinte de CJ, că atunci când hotărăşti, hotărăşti tu pentru că tu răspunzi. Preşedintele Flutur nu poate să răspundă pe ceea ce eventual ar hotărî domnul Gavril Mîrza. 12 ani a hotărât, a răspuns şi a plătit. Este dreptul preşedintelui Flutur, de data asta, să hotărască şi să răspundă şi apoi populaţia să decidă”, a declarat Onofrei.
Acesta a mai afirmat că acuzaţiile venite de la Gavril Mîrza sunt conforme cu statutul PSD, de partid de opoziţie, „adică să vorbească şi să facă puţin”. „Pentru a împrospăta memoria domnului Gavril Mîrza, îl rugăm ca atunci când se comentează ce se întâmplă în CJ să compare ce s-a întâmplat în cei 12 ani în CJ. Dacă există diferenţe în felul în care s-au împărţit banii acum, faţă de felul cum se împărţeau banii când era dânsul preşedintele CJ, atunci să vorbească. Apoi ar putea să compare felul în care s-au repartizat fondurile de CJ Suceava, comparativ cu CJ Teleorman. Să comparăm acolo unde este un preşedinte de la PD-L şi unul de la PSD, să vedem dacă există diferenţe majore sau dacă se împart pe alte criterii decât cele legale, care sunt reclamate în luările de cuvânt ale dumnealui”, a mai spus senatorul Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza îl reclamă pe Flutur, de la Preşedinţie până la Comisia Europeană.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza îl reclamă pe Flutur, de la Preşedinţie până la Comisia Europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 6 feb 2010, 18:19:37
Daca nu l-as cunoaste pe Marza poate ca as crede ceea ce zice.

Dar cum poti sa crezi pe un "fost" care a avut pretentia sa fie pictat prin biserici ?
2.   ... trimis de
( 6 feb 2010, 18:20:52
fost tovaras

Care nu crede... sa se duca la cajvana si sa-si faca cruce.
3.   Comunistule trimis de
( 8 feb 2010, 09:39:18
dute la Casvana si fa-ti cavou marzacule!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei