Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2010 - Anul XV, nr. 19 (4310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Vatra Dornei

Mii de turişti, la Serbările Zăpezii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva mii de turişti din întreaga ţară au profitat de vremea bună pentru practicarea sporturilor de iarnă şi au participat, în primul weekend din seria celor patru în care este organizată cea de-a 27-a ediţie a Serbărilor Zăpezii, la manifestările de la Vatra Dornei.
Pe lângă schiatul pe pârtia Parc şi pârtia Dealul Negru, patinajul pe patinoarul din parcul staţiunii sau săniuş, participarea la concursurile dotate cu premii oferite de sponsori generoşi a atras în fiecare seară peste 5.000 de oameni pe pârtia Parc, la o distracţie pe cinste.

 

Spectacolele de muzică uşoară au atras în special tinerii

Vineri seara, odată cu debutul spectacolului pe scena amenajată la baza pârtiei Parc, a început să ningă abundent sau, cum au spus cei mai mulţi turişti, “ca în poveşti”.
Începând cu ora 20,00, pe scenă au urcat 2Win, Alin Nica&Stil, Kripton şi Morris. 2 Win a avut rolul de a încălzi, la propriu, atmosfera la baza pârtiei prin horele dansate în acordurile muzicii etno a celor doi componenţi ai trupei. Melodiile cântate de aceştia s-au adresat mai ales îndrăgostiţilor.
Cu toate că stilul iniţial, hard-rock, al celor de la Kripton, de acum 20 de ani, nu mai poate fi regăsit în noua componenţă, formaţia are succes, fiind îndrăgită atât de tineri, cât şi de cei mai în vârstă, pentru care componenţa trupei nu contează. Noua formulă Krypton a demonstrat vineri, la Vatra Dornei, că mixul dintre vechi şi nou chiar sună bine.
Morris, cel care cu single-ul “Desire” a cucerit mii de fani şi a ocupat primul loc în topurile de specialitate, a reuşit şi la Vatra, Dornei, împreună cu dansatorii din trupă, să ţină fanii aproape şi să smulgă ropote de aplauze de la cei care au înfruntat gerul pe pârtia Parc.
 


Puya a încins atmosfera


Seria spectacolelor de muzică uşoară a continuat sâmbătă, când după 2Win a urcat pe scenă, în aplauzele şi uralele spectatorilor, Puya. Cântăreţul hip – hop nu i-a dezamăgit pe cei prezenţi, care s-au dovedit a fi buni cunoscători ai melodiilor solistului de pe scenă, interpretând alături de acesta hituri deja consacrate. Pentru a înfrunta gerul şi a se încălzi, Puya i-a îndemnat pe spectatori la o afinată în timp ce făcea atmosferă cântând, dar şi spunându-şi off-urile în cele mai alese rime.
“Mie îmi place Puya mult pentru felul de a se îmbrăca, pentru stilul lui. E frumos şi în fiecare zi ascult muzica lui. Aş dori un autograf sau să facă o poză cu mine”, ne-a spus Alina, o adolescentă care a cântat lângă scenă, în spatele gardului jandarmeriei, toate melodiile lui Puya.
Ritmurile muzicii pop - rock au fost readuse pe scenă de Keo, iar cei patru membri ai Deepside Deejay au prezentat un spectacol de la deep house până la tech şi techno, cu remixuri sau piese sub formă de feat-uri, cea mai îndrăgită melodie de public fiind Hold You. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii.
Duminică a fost ziua dedicată muzicii populare, pe scenă urcând, după un concert cu muzică de fanfară susţinut de Fanfara municipiului Vatra Dornei, Ansamblul “Dorna Dorului”, Ansamblul „Plaiurile Dornelor”, Ansamblul „Străjerii Bucovinei” şi soliştii Marius Zgâianu, Ionuţ Candrea şi Veta Biriş.

 

Vin fiert, mici şi colaci ungureşti la baza pârtiei

Pe lângă spectacole, cei veniţi la Vatra Dornei au avut ocazia să bea un vin fiert sau o ţuică fiartă, să mănânce mici sau cozonaci ungureşti, care s-au găsit din belşug în parcul staţiunii. Tot la baza pârtiei, organizatorii Serbărilor Zăpezii au pus la dispoziţia practicanţilor sporturilor de iarnă un cort after-schi, unde schiorii îşi pot curăţa echipamentele sau pot lua masa.
Pentru cei care nu au venit pregătiţi pentru practicarea sporturilor de iarnă, la baza pârtiei Parc există mai multe centre de închiriere a echipamentelor de schi (schiuri, clăpari, costume de schi) şi săniuţe. Preţurile sunt între 5 şi 10 ron ora, în funcţie de echipament, iar pentru a simţi “feeria gheţii” se pot închiria patine cu 10 lei pentru o oră, patinoarul oferind condiţii optime pentru patinaj în schimbul a 3 lei ora pentru copii şi 5 lei ora pentru adulţi.

 

Salvamontiştii, cu ochii pe schiori

Aşa cum am aflat de la salvamontiştii care supraveghează permanent evoluţia schiorilor pe cele două pârtii, starea acestora este bună, însă nu ar mai strica puţină zăpadă, pentru ca şi partea superioară a pârtiei Parc să poată fi utilizată în condiţii foarte bune. Pentru a urca pârtia, schiorii au aşteptat la rând între 20 şi 30 de minute, iar alţii, mai nerăbdători, au folosit baby-schiul în schimbul unui parcurs la coborâre mai mic.
Au fost şi mulţi începători care au putut lua lecţii de schi de la monitori, aceştia încurajându-i pe “elevi” că vor şti să schieze foarte bine până la sfârşitul Serbărilor Zăpezii.
Cei care nu au avut resurse financiare suficiente pentru a închiria echipament sportiv au recurs la improvizaţii, cum ar fi folia de plastic, colacul pentru zăpadă şi chiar colacul cu care în vară s-au scăldat în apa mării.
O plimbare pe ponei a constituit atracţia pentru cei mici, în schimbul a 5 lei aceştia putând face o “tură” de parc, timp în care părinţii au putut savura un pahar de vin fiert.

 

Copiii şi tinerii pe pârtie şi pe patinuar, iar vârstnicii la plimbare şi la piscină

Deşi temperaturile au fost cu mult sub zero grade, asta nu i-a ţinut în casă pe dorneni şi nici pe turiştii veniţi în staţiune, astfel încât putem spune că prima manifestare dedicată serbărilor de la Vatra Dornei s-a bucurat de o participare numeroasă. La activităţile dedicate Serbărilor Zăpezii turiştii pot lua parte la fiecare sfârşit de săptămână, până pe 14 februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de turişti, la Serbările Zăpezii .
 Vizualizări articol: 6777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 10 voturi
Mii de turişti, la Serbările Zăpezii4.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei