Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2010 - Anul XV, nr. 19 (4310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: La Congresul extraordinar din 20 februarie eu şi echipa de conducere ne depunem mandatul

Luni, 25 Ianuarie 2010 (19:57:19)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat luni, după Comitetul Executiv, că la Congresul extraordinar din 20 februarie, el şi echipa de conducere a PSD îşi vor depune practic mandatul, aceasta fiind şi o formă de asumare a răspunderii în ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale.

Geoană a precizat că a supus votului Comitetului Executiv, două variante, prima vizând o clarificare accelerată a problemelor privind conducerea, programul şi statutul partidului, iar a doua, vizând organizarea unui Congres la o dată îndepărtată, ceea ce ar fi însemnat un congres ordinar, convocat după patru ani de mandat, în decembrie 2010.

Liderul PSD a subliniat că majoritatea "zdrobitoare" a membrilor Comitetului Executiv a votat pentru convocarea congresului extraordinar rapid, respectiv în data de 20 februarie, acesta urmând a fi precedat de un Consiliu Naţional, convocat pe 4 februarie.

Geoană a precizat că de documentele privind modificarea statutului şi programul politic se vor ocupa, preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase şi secretarul general, Liviu Dragnea.

"Prin încurajarea unui Congres extraordinar, am pus mandatul meu şi al echipei în faţa partidului. Este o formă de asumare a răspunderii", a precizat Geoană. El a arătat că prin organizarea unui congres rapid nu se vor mai perpetua discuţiile despre problemele PSD în media.

El a mai spus totodată că, decizia CExN de a convoca un congres extraordinar pe 20 februarie va pune capăt discuţiilor contradictorii care nu fac bine PSD. El a arătat că astfel se va pune capăt procesului de canibalizare şi de transformare a problemelor interne ale PSD într-un subiect de presă.

Geoană a mai spus că în cadrul CExN nu s-a discutat despre subiectul excluderii din partid a lui Ioan Rus, Vasile Dâncu şi Mădălin Voicu, el opinând că atacurile la Ion Iliescu sunt inacceptabile şi deplasate.

El a adăugat că în cadrul CExN nu s-a stabilit nimic în ceea ce priveşte candidaturile pe echipe, temele privind modificarea statutului aflându-se în dezbatere.

Anterior, surse din PSD declaraseră că CExN al PSD a decis ca pe 4 februarie să aibă loc Consiliul Naţional, iar Congresul extraordinar, cu alegeri pentru funcţiile de conducere, să fie organizat pe 20 februarie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: La Congresul extraordinar din 20 februarie eu şi echipa de conducere ne depunem mandatul.
 Vizualizări articol: 1041 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: La Congresul extraordinar din 20 februarie eu şi echipa de conducere ne depunem mandatul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei