Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2010 - Anul XV, nr. 19 (4310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Şapte oameni ai străzii şi un copil, culeşi de Poliţia Comunitară de pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patrulele Poliţiei Comunitare din municipiul Suceava au reuşit să convingă, în acest weekend, opt persoane fără adăpost să părăsească străzile şi să stea sub un acoperiş. Şeful poliţiştilor comunitari, Viorel Horodenciuc, ne-a declarat, ieri, că este vorba despre şapte adulţi şi un copil, care au fost duşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde au fost văzuţi de medici şi au primit un ceai cald. Ulterior, trei dintre oamenii străzii au fost duşi la Şcheia, unul la Costîna, iar copilul la Centrul de primire a minorilor. Ceilalţi au refuzat să meargă la Costîna şi au preferat să rămână pe lângă spital.
„Unii dintre cei pe care i-am găsit au refuzat să plece de pe stradă şi să vină măcar la spital. Nu avem ce să le facem, îi putem duce doar la spital sau în localităţile de domiciliu”, a spus Horodenciuc.
Un cuplu de oameni ai străzii care a rămas sâmbătă noapte la spital a profitat de şansa de a avea apă caldă şi şi-a spălat şosetele, pe care le-a pus la uscat pe caloriferul din salon. Dimineaţă, cei doi au plecat din nou pe stradă, refuzând ceaiul fierbinte oferit de medicul de gardă. Noaptea vor reveni, cel mai probabil, iar la UPU.
Potrivit directorului Horodenciuc, două unităţi auto ale Poliţiei Comunitare patrulează permanent în oraş, inclusiv în Burdujeni şi Iţcani, iar alte şase patrule pedestre au misiunea de a identifica oamenii străzii şi a interveni pentru ca aceştia să nu moară din cauza frigului, în condiţiile în care municipiul reşedinţă de judeţ nu are un azil de noapte în care cei fără adăpost să se poată refugia.

 

23 de oameni fără adăpost sunt permanent pe străzile Sucevei

Din datele Poliţiei Comunitare, în municipiul Suceava, în ultimii cinci ani au fost identificate 94 de persoane fără adăpost. În ultimii doi ani, numărul lor s-a redus la 60, iar permanent pe străzi sunt 23 de persoane. Dacă din totalul de 94, o treime erau copii, acum proporţia este jumătate copii, jumătate adulţi.
Atât prefectul de Suceava, Sorin Popescu, cât şi primarul Ion Lungu ne-au confirmat că de vineri până duminică la prânz nu au fost cazuri de oameni îngheţaţi.
La Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” sunt pregătite patru paturi pentru cazarea de urgenţă a celor fără adăpost, iar instituţiile responsabile în a preveni şi a interveni ca oamenii străzii să nu moară de frig sunt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia de Asistenţă Socială şi Poliţia Comunitară a municipiului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte oameni ai străzii şi un copil, culeşi de Poliţia Comunitară de pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şapte oameni ai străzii şi un copil, culeşi de Poliţia Comunitară de pe străzile Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei