Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 ian 2010 - Anul XV, nr. 19 (4310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sfidează legea

Încă un şofer fără permis, urmărit de poliţie cu focuri de armă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La o săptămână după ce o poliţistă a tras cu arma după un individ fără permis de conducere care, prins la volanul unei maşini, a încercat să fugă, un alt agent de poliţie a fost nevoit să facă uz de armă, pentru a pune mâna pe un minor depistat conducând un autoturism pe drumurile publice.
Vineri după-amiază, în jurul orei 15.15, agentul de poliţie Laura Onciu, din cadrul postului Vicovu de Jos, a observat pe raza localităţii, la volanul unui Fiat, cu numere de Italia, un minor despre care ştia că nu are permis de conducere.
Pentru că Fiat-ul trecuse deja de ea, poliţista a cerut ajutorul unui alt localnic, plecând în urmărirea autoturismului cu numere italiene.
După scurt timp, Fiat-ul a oprit, iar poliţista a coborât din cealaltă maşină şi i-a cerut şoferului documentele de identitate.
Minorul de la volan, însă, a refuzat să-i dea actele şi a devenit recalcitrant, fiind ajutat şi de alţi trei tineri, pasageri în autoturismul Fiat.
Pentru că situaţia risca să scape de sub control, agenta de poliţie a cerut sprijinul colegilor de la Voitinel, în câteva minute un echipaj de poliţie ajungând la faţa locului.
În momentul în care au apărut şi ceilalţi poliţişti, minorul de la volan a început să fugă pe câmp, spre cătunul Remezău.
Poliţiştii s-au luat după el şi, după o urmărire de aproximativ un kilometru, l-au somat să stea şi, deşi au tras două focuri de armă în plan vertical, minorul fugar a reuşit să-i lase în urmă pe oamenii legii.
Agenţii de poliţie au reuşit, ulterior, să-l identifice în persoana unui adolescent în vârstă de 17 ani, din localitate, Vasile Burciu.
„Minorul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, se specifică într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Fără permis, la volan, în maşină cu părinţii

În urmă cu o săptămână, în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), poliţiştii comunei Satu Mare au oprit în trafic, pentru un control de rutină, un autoturism Ford Mondeo, cu numere britanice, la volanul căruia se afla Ionuţ-Vasile Lavric, un tânăr în vârstă de 18 ani.
Deşi, iniţial, a încetinit, când s-a apropiat de echipajul de poliţie, tânărul a apăsat pedala de acceleraţie, încercând să se facă nevăzut în noapte.
După câteva sute de metri, dându-şi seama că va fi ajuns din urmă de poliţişti, tânărul a coborât din maşină şi a luat-o la fugă, împreună cu alte trei persoane, pasageri în autoturism. Ulterior, poliţiştii au aflat că doi dintre fugari erau chiar părinţii şoferului fără permis.
Deşi Ionuţ-Vasile Lavric a reuşit să scape, fugind chiar după ce unul dintre poliţiştii care-l urmăreau a tras un foc de armă în aer, a doua zi, dându-şi seama de consecinţele faptelor sale, a venit la poliţie, însoţit de tatăl său.
Tânărul a recunoscut că a condus, deşi nu avea permis, şi le-a poliţiştilor că a fugit pentru că s-a speriat.

 

Prins cu un permis de conducere fals

La sfârşitul săptămânii trecute, agenţii din cadrul formaţiunii poliţiei rutiere Rădăuţi au oprit în trafic un autoturism, condus de un anume Lucian P., în vârstă de 19 ani, localnic. Tânărul le-a arătat poliţiştilor un permis de conducere valabil pentru categoriile „B, B+E”, emis de autorităţile spaniole, pe care este făcută menţiunea că a fost preschimbat în baza unui permis de conducere eliberat de autorităţile române.
Verificând în baza de date, însă, poliţiştii au aflat că respectivul tânăr nu are permis de conducere în România.
Cercetările ulterioare au arătat că Lucian P. nu avea permis nici în Spania, permisul prezentat fiind un fals.
Tot la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Capu Câmpului au tras pe dreapta, pe DJ 177 C., un autoturism înmatriculat în Germania. La volan se afla un bărbat din comuna Valea Moldovei, Vasile P. (37 de ani), care nu avea permis de conducere.


269 de şoferi fără permis, în 2009. Nici unul nu a stat măcar o zi în închisoare

Anual, pe raza judeţului Suceava, sunt prinşi sute de indivizi care, deşi nu au permis de conducere, sfidează legea şi se urcă la volan. Unii au câte două-trei dosare penale pentru aceeaşi infracţiune.
Numai anul trecut, potrivit datelor furnizate de Serviciul Poliţiei Rutiere Suceava, au fost prinşi 269 de şoferi fără permis.
Acestora li se adaugă alţi aproximativ 100 prinşi conducând cu permisul suspendat sau cu un permis necorespunzător categoriei autovehiculului la volanul căruia se aflau.
Legea prevede pentru aceste infracţiuni de la unu la cinci ani de închisoare, respectiv de la şase luni la trei ani, sau amendă.
Numai în 2009, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au trimis în judecată 23 de indivizi prinşi la volan fără permis.
Nici unul dintre aceştia nu a făcut măcar o zi de închisoare, toate sentinţele fiind cu suspendare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un şofer fără permis, urmărit de poliţie cu focuri de armă.
 Vizualizări articol: 2510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Încă un şofer fără permis, urmărit de poliţie cu focuri de armă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei