Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2010 - Anul XV, nr. 17 (4308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sentinţă judecătorească

Pedepse menţinute în cazul studenţilor criminali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apelul înaintat de studenţii criminali din Suceava în speranţa că vor obţine pedepse mai mici nu a adus nici o schimbare. Curtea de Apel Iaşi a menţinut toate condamnările, iar singura şansă de a se mai schimba ceva este la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde Alina Mihaela Horeanu şi Vlad Irimia Scurtu pot înainta recurs.

 

După mai multe termene ale procesului derulat la Curtea de Apel Iaşi, judecătorii au ajuns la concluzia că soluţiile pronunţate de colegii de la Tribunalul Iaşi trebuie să rămână în picioare. Aşa se face că Alina Mihaela Horeanu trebuie să stea după gratii 20 de ani, iar Vlad Irimia Scurtu a primit o pedeapsă de 23 de ani de închisoare. Condamnările au fost pronunţate pentru infracţiunea de omor deosebit de grav.
Cei doi au fost obligaţi de instanţă şi la plata sumei de 880.000 de lei cu titlu de daune morale şi materiale familiei victimei, precum şi suma de 500 de lei lunar drept pensie de întreţinere pentru cei doi copii rămaşi în grija Anişoarei Mancaş.
Condamnările în cazul celor doi suceveni nu sunt încă finale, deoarece mai există o cale de atac, recursul, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Filmul unei crime odioase

Crima pentru care au fost judecaţi Horeanu şi Scurtu s-a petrecut în februarie 2007, într-un apartament din cartierul ieşean Nicolina.
Cu ocazia audierilor din timpul procesului, Alina Mihaela Horeanu a recunoscut totul şi a oferit şi date suplimentare. Prietenul ei a negat acuzaţiile, iar în timpul procesului a apelat şi la testul cu detectorul de minciuni, dar după analizarea răspunsurilor oferite s-a stabilit că Vlad Irimia Scurtu a minţit.
Cei doi l-au atras în cursă pe Daniel Mancaş, directorul unei firme din Botoşani cu care Alina Mihaela Horeanu a avut o relaţie. În imobilul din cartierul Nicolina din Iaşi, sucevenii l-au lovit pe bărbat de mai multe ori cu o bâtă şi un cuţit, provocându-i leziuni ce i-au provocat moartea.
Cei doi suceveni au decis să scape de cadavrul lui Daniel Mancaş pentru ca nimeni să nu mai afle ce s-a întâmplat. În acest sens au chemat în ajutor doi prieteni, au pus cadavrul în portbagaj şi l-au adus tocmai la Suceava, în pădurea de la Ilişeşti, pe drumul spre localitatea Ciprian Porumbescu.
Pentru a fi siguri că nimeni nu va găsi corpul neînsufleţit al lui Mancaş, cei patru au cumpărat pământ de flori şi s-au întors la Ilişeşti. Aici au stropit corpul cu trei-patru pungi de clor şi au turnat pământul peste el. Crima a fost descoperită câteva luni mai târziu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pedepse menţinute în cazul studenţilor criminali.
 Vizualizări articol: 1015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Pedepse menţinute în cazul studenţilor criminali1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei