Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nebunie

Sucevenii se îmbulzesc pentru vaccinarea împotriva virusului gripei noi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii suceveni se aşteaptă la o săptămână de foc, cu cozi şi înghesuială pentru vaccinarea împotriva virusului gripei porcine. Primele semne au apărut încă de la sfârşitul săptămânii trecute, când numărul persoanelor care s-au imunizat s-a dublat în doar trei zile, ajungând la aproape 20.000.

 

Efectul „Toni Tecuceanu” pare să fi trezit conştiinţa românilor vizavi de pericolul de a contacta virusul A H1N1, iar sucevenii nu fac excepţie. Aşa se face că mediatizarea decesului fostului membru al trupei „Cronica Cârcotaşilor” a condus la explozia cererilor pentru vaccinarea cu Cantgrip.
Medicul Irina Badrajan, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Medicilor Generalişti Suceava, a precizat că schimbarea de optică s-a produs începând de la mijlocul săptămânii trecute.
„De miercuri ne confruntăm cu un număr tot mai mare de cereri pentru vaccinare. De exemplu, vineri am vaccinat 40 de persoane din totalul de 88 care au solicitat acest lucru din momentul declanşării acţiunii la nivel naţional”, a precizat medicul Irina Badrajan.
Aceasta a mărturisit că semnalele pe care le-a primit, atât din partea pacienţilor, cât şi a colegilor medici, arată că săptămâna aceasta se va înregistra o adevărată nebunie la cabinete.
Aceeaşi opinie a împărtăşit-o şi medicul Alexandru Lăzăreanu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, care şi-a exprimat regretul că „a trebuit să moară un om pentru ca oamenii să se vaccineze”.

 

Apel la calm

Medicii suceveni spun că înţeleg graba oamenilor de a se imuniza împotriva virusului gripei noi, dar le-au cerut să nu se înghesuie şi să dea dovadă de calm.
„Sfatul meu este să dea mai întâi un telefon la medicul de familie pentru a fi programaţi într-o zi anume. Dacă se vor înghesui toţi mâine (n.r. – astăzi) există riscul să nu poată fi vaccinaţi toţi ori să se epuizeze dozele, ceea ce ar duce la discuţii contradictorii şi fără sens”, a spus medicul Irina Badrajan.
Pe de altă parte, şeful Direcţiei de Sănătate Publică a anunţat că până diseară la Suceava vor ajunge alte 15.000 de doze de vaccin, deci nu există motive de îngrijorare pentru populaţie.

 

Centru de vaccinare la Spitalul Judeţean

Începând de vineri, la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava s-a deschis un centru pentru vaccinarea populaţiei. Acesta va funcţiona doar în cursul săptămânii, între orele 8.00-14.00, şi a fost amenajat la demisol, în zona unde funcţionează computerul tomograf.
Totuşi, directorul DSP Suceava a arătat că nu-i încurajează pe oameni să se vaccineze aici, ci la medicul de familie.
„Raţiunea pentru care fac acest apel este simplă. Înainte de a fi vaccinată, fiecare persoană trebuie consultată de un medic de la Unitatea de Primire a Urgenţelor. Asta înseamnă că un medic se va ocupa cu altceva decât cu ceea ce trebuie, adică să intervină în cazuri de viaţă şi moarte. Îi sfătuiesc pe suceveni să meargă la medicii de familie şi să apeleze la acest centru de la Spitalul Judeţean doar în condiţii extreme”, a declarat Alexandru Lăzăreanu.

 

Sâmbătă mai erau 1.500 de doze de vaccin

Dacă la începutul săptămânii trecute Direcţia de Sănătate Publică Suceava avea disponibile 13.000 de doze de vaccin antigripal, sâmbătă stocul cuprindea doar 1.500 de doze. Viteza cu care s-au utilizat aceste doze a determinat conducerea DSP Suceava să solicite alte vaccinuri de la Bucureşti.
Şi medicii care iniţial nu au dorit să ridice dozele de vaccin şi-au revizuit atitudinea. În aceste condiţii, acum nu mai există cabinete ale medicilor de familie care nu pot realiza vaccinarea.
Din estimările autorităţilor sanitare, până acum s-au vaccinat împotriva gripei de tip A H1N1 aproximativ 20.000 de suceveni, iar pentru a exista o marjă de siguranţă privind răspândirea virusului s-ar impune imunizarea a circa 300.000 de suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii se îmbulzesc pentru vaccinarea împotriva virusului gripei noi.
 Vizualizări articol: 725 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Sucevenii se îmbulzesc pentru vaccinarea împotriva virusului gripei noi3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NU VA FACETI VACCINUL !!! TREZITI-VA !!! trimis de
(11 ian 2010, 11:43:05
CITITI MAI MULTE DESPRE EFECTELE ADVERSE ALE VACCINULUI PE ADRESA DE NET ****://www.antivaccin.tk/ SI DESPRE ADEVARUL CU PRIVIRE LA MOARTEA ACTORULUI TONI TECUCEANU CHIAR DE PE BLOG-UL UNEIA DINTRE COLEGELE SALE(BEBELUSA OANA) CARE ARE O ALTA VERSIUNE DECAT CEA PUBLICATA DE ZIARE SI TELEVIZIUNI ****://www.bebelusaoana.ro/
2.   Asa e trimis de
(12 ian 2010, 00:05:41
Nu va vaccinati!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei