Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii şi ministrul Educaţiei discută, marţi, măsurile pentru aplicarea OUG 114/2009

Luni, 11 Ianuarie 2010 (20:13:34)

Sindicaliştii din învăţământ şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, se întâlnesc, marţi, pentru a doua oară, pentru discuţii legate de măsurile propuse de minister, în urmă cu o săptămână, privind eficientizarea costurilor rezultate din aplicarea OUG 114/2009.

Ministrul Educaţiei le-a propus sindicaliştilor, săptămâna trecută, patru măsuri pe care aceştia să le negocieze şi care să poată fi luate pentru aplicarea Ordonanţei 114/2009 privind reducerea posturilor din sistem cu 15.000, în 2010.

Aceste măsuri au fost discutate timp de o săptămână de toate inspectoratele şcolare judeţene.

Ele constau în creşterea numărului de ore pentru directori şi directori adjuncţi la 6-12 ore pe săptămână în funcţie de mărimea şcolii, la renunţarea la norma didactică de predare cu două ore pe săptămână pentru personalul didactic cu gradul I şi cu o vechime în învăţământ de peste 25 de ani. Cea de-a treia măsură constă în majorarea efectivelor minime de preşcolari şi elevi care permit dobândirea personalităţii juridice a unităţilor de învăţământ, o ultimă măsură prevăzând organizarea claselor I, a V-a şi a IX-a din unităţile de învăţământ din mediul urban la limita maximă prevăzută de lege de 30 de elevi.

Inspectorii generali şcolari din ţară s-au întâlnit, luni, la Ministerul Educaţiei, pentru discuţii legate de ordinul de ministru privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru 2010-2011.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a declarat că fiecare inspector şcolar a venit cu propuneri care să ducă la eficientizarea chelturii banului public şi că, de asemenea, fiecare dintre aceştia simulează la nivel local cele patru măsuri care vizează aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2009.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a sesizat Avocatul Poporului (AP), luni, cu privire la unele articole din OUG 114/2009 privind reducerea a 15.000 de posturi din sector, despre care susţin că sunt neconstituţionale şi solicită AP să sesizeze, la rândul său, Curtea Constituţională.

Numărul maxim de posturi finanţate pentru învăţământul preuniversitar de stat în 2010 a fost diminuat cu 10% faţă de nivelul aprobat în 2004, cu peste 33.000 posturi, la un total de 306.000 locuri bugetate, reducerea urmând să fie aplicată în două etape, până la 31 august şi 31 decembrie 2010.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii şi ministrul Educaţiei discută, marţi, măsurile pentru aplicarea OUG 114/2009.
 Vizualizări articol: 1176 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii şi ministrul Educaţiei discută, marţi, măsurile pentru aplicarea OUG 114/20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei