Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Războiul altora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E cumplit să nimereşti în războiul altora. Mai ales când război chiar asta înseamnă. E cumplit să plăteşti un preţ care nu-i al tău, doar pentru că, aşa cum cânta Nicu Alifantis pe vremuri, pe pământ idioţii au arme. Iar nişte oameni, implicaţi într-o competiţie de cel mai înalt nivel din calendarul oficial, au plătit cu viaţa. Fotbalistul Vasluiului, Serge Akakpo, a încasat doi glonţi în spate, viaţa atârnându-i un timp de un fir de păr. Cel mai cunoscut fotbalist togolez, Emmanuel Adebayor (ex-Arsenal, în prezent la Manchester City), a scăpat neatins de plumbi, dar numai teafăr nu putem spune că este. Asta-i Africa, în care destui se simt liberi să ucidă nevinovaţi pentru ceva ce ei numesc independenţă, suveranitate, revoluţie şi alte astfel cuvinte bune ca scuză pentru pierderi colaterale. Rebeli, piraţi, refugiaţi. Iar ţara organizatoare a Cupei Africii nu impune rute protejate şi nici nu trimite escortă pentru participanţi. Grozave auspicii pentru Cupa Mondială din Africa de Sud! La tragerea la sorţi s-a lăsat doar cu furturi din maşini, dar când sute de mii de suporteri vor invada ţara, jafurile vor putea fi împiedicate? Probabil că mulţi suporteri cumsecade se gândesc deja, pe bună dreptate, să investească banii de turneu într-o diagonală mai mare. Nu l-aş vedea bine nici pe ciudatul ăla care experimentează supravieţuirea pe Discovery. Exerciţiul financiar al FIFA s-ar putea să dea de data asta cu minus.
Dar mai sunt pe pământ şi unii idioţii care nu au arme. Nu din alea. Unul dintre ei este responsabil cu titlurile ştirilor sportive la televiziunea Prima. Ei bine, ce titlu credeţi că a primit ştirea cu atacul asupra togolezilor?! “(Akak)poc-poc, i-au ciuruit”! Da, exact aşa… Mai lipsea să adauge că-i un fleac. Pe lângă stupiditatea cruntă a “construcţiei”, dacă îţi arde de glumiţe de-astea înseamnă că nu prea realizezi ce s-a întâmplat acolo. Parafrazând sloganul celor de la Prima, să se distreze ei în halul ăsta!
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Războiul altora.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Războiul altora5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei