Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A revenit acasă!

Minorul închis după ce a comis 200 de furturi, din nou „vedetă” la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minorul din municipiul Rădăuţi, care, până în 2007, ajunsese să treacă pragul poliţiei aproape la fel de des ca oamenii legii, comiţând furt după furt, are din nou probleme cu legea.
Proaspăt eliberat din centrul de reeducare în care a stat în ultimii doi ani, acum major, acesta a trecut de la furturi la un alt tip de infracţiune, urcându-se fără permis de conducere la volanul unei maşini şi provocând un accident.

 

Marcu Prinţ şi-a început activitatea infracţională din jurul vârstei de 12 ani. A comis un număr impresionant de furturi din autoturisme, societăţi comerciale şi din buzunare, dar şi câteva tâlhării, acţionând singur sau în complicitate cu alţi minori pe care i-a adunat în jurul său. A ajuns să fie până şi subiect al presei naţionale, judiciariştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Rădăuţi probând pe numele său în jur de 200 de furturi şi tâlhării, cu precizarea că alte fapte, deloc puţine, au rămas cu autori necunoscuţi, însă l-au avut tot pe acesta drept suspect.
Până la 14 ani avea deja aproape 100 de furturi, însă până să împlinească vârsta de 16 ani nimeni nu i-a putut face nimic, legea din România fiind foarte îngăduitoare cu minorii până la această vârstă.
Până la urmă, a primit o condamnare şi a ajuns la Centrul de Reeducare de la Târgu Ocna, o şcoală de corecţie cu regim de detenţie asemănător celui din penitenciar, unde sunt închişi cei mai periculoşi minori infractori.

 

A luat maşina tatălui, s-a izbit în gard şi a fugit

Din datele poliţiei rezultă că Marcu Prinţ a revenit acasă de aproximativ trei luni de zile, fiind eliberat după ce a devenit major. Cel puţin aparent, acesta nu a revenit în forţă în câmpul infracţional, existând suspiciunea că a mai comis doar un singur furt. Poliţiştii se tem ca acum, când a mai înaintat în vârstă, Prinţ să nu se apuce de infracţiuni mai grave, cu violenţă, mai ales că are în anturaj şi alţi adolescenţi cu antecedente penale.
Până una alta, la finele săptămânii trecute, tânărul s-a urcat într-un autoturism, aparţinând din câte se pare tatălui său, şi, în timp ce se afla pe strada Ştefan cel Mare din Rădăuţi, a pierdut controlul asupra volanului şi s-a izbit în gardul unei case. Şi-a părăsit apoi maşina, fiind identificat de poliţie mai târziu.
El s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, iar după ce dosarul va fi finalizat acesta urmând probabil să-şi mai adauge o infracţiune la impresionantul său cazier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorul închis după ce a comis 200 de furturi, din nou „vedetă” la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Minorul închis după ce a comis 200 de furturi, din nou „vedetă” la Rădăuţi4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TICALOS trimis de
(11 ian 2010, 20:21:26
2oo de furturi si talharii inseamna 200 de oameni chinuiti de o javra de om care ar trebui sa stera ani grei la puscarie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei