Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vlădescu: Măsurile luate de comisii ce presupun diminuarea veniturilor bugetare nu sunt acceptabile

Luni, 11 Ianuarie 2010 (17:57:53)

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, luni, înainte de începerea dezbaterilor în plenul Parlamentului asupra proiectului de buget pe 2010, că nu sunt de acceptat măsurile adoptate de comisiile de buget care presupun diminuarea veniturilor bugetare.

Vlădescu a precizat că eliminarea impozitului minim nu este posibilă în acest moment deoarece ar însemna o diminuare a veniturilor bugetare.

"Eu am vorbit primul de eliminarea impozitului forfetar şi am spus că o să o facem în acest an, dar deocamdată nu este posibil pentru că avem venituri bugetate. Când vom veni cu impozitul forfetar cu toate calculaţiile, o să facem această operaţiune. Nu este posibilă în acest moment pentru că ar însemna o diminuare a veniturilor", a afimat Vlădescu.

El a adăugat că toate celelalte măsuri adoptate de comisiile de buget-finanţe la proiectul de buget care înseamnă diminuarea veniturilor bugetare nu sunt de acceptat.

"Despre celelalte măsuri, tot ceea ce înseamnă diminuarea veniturilor bugetare, din punctul nostru de vedere nu este de acceptat", a adăugat ministrul Finanţelor.

Întrebat în legătură cu majorarea cu 10% a cotei alocate din buget autorităţilor locale, măsură adoptată de comisiile de buget, Vlădescu a spus că este vorba despre o redistribuire în cadrul bugetelor autorităţilor locale, adică alocarea unei cote de 30%, în loc de 20%. "Este un subiect pe care trebuie să-l decidă Parlamentul", a adăugat Vlădescu.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au adoptat, duminică dimineaţă, o serie de amendamente la proiectul bugetului de stat, printre care eliminarea impozitului minim, aplicarea unei cote reduse, de 5%, a TVA la construcţia de locuinţe şi un impozit pe veniturile microîntreprinderilor de 3%.

Propunerile au aparţinut PNL, care a cerut şi reducerea penalităţii de întârziere la neplata obligaţiilor fiscale, de la 0,1% pe zi la 0,03% pe zi. Această cerere a fost însă respinsă de parlamentarii din comisii, care au adoptat totuşi o propunere similară venită din partea unui deputat PSD, privind aplicarea unor penalităţi de întârziere de 0,05% pe zi.

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a amintit, la dezbaterile din comisii, că guvernul a propus deja eliminarea impozitului minim. El a apreciat că unele amendamente nu ar fi trebuit aprobate, iar altele, respinse, ar fi sprijit mediul de afaceri, dacă ar fi fost avizate.

Altă măsură aprobată se referă la eliminarea nedeductibilităţii TVA pentru automobile.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Gheorghe Gherghina a declarat că eliminarea impozitului minim va avea un impact bugetar de un miliard de lei, cota redusă de TVA la construcţia de locuinţe - 960 de milioane de lei, iar nedeductibilitatea TVA pentru automobile de 500 milioane de lei.

Toate amendamentele vor fi supuse votului în plenul Parlamentului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vlădescu: Măsurile luate de comisii ce presupun diminuarea veniturilor bugetare nu sunt acceptabile.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vlădescu: Măsurile luate de comisii ce presupun diminuarea veniturilor bugetare nu sunt acceptabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei