Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 ian 2010 - Anul XV, nr. 7 (4298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Cu un copil din flori şi fără nici un ban în buzunar, la mila statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu un copil din flori, născut cu probleme de sănătate, şi fără nici un venit, o tânără mamă a cerut sprijinul statului, pentru a nu ajunge în stradă. Tânăra a fost abandonată de propria familie, chiar după naştere, şi a fost crescută de străini în leagăne şi centre de plasament, până la vârsta de 19 ani. A absolvit Şcoala Profesională Specială, dar fără să-şi găsească un loc de muncă stabil.
Relaţia cu familia naturală a fost una deficitară. În cei aproape 20 de ani cât a fost în grija statului, s-a văzut cu familia ei doar de câteva ori, fără ca aceasta să-i întindă o mână de ajutor. Tânăra provine dintr-o familie numeroasă, cu posibilităţi materiale modeste.

 

Disperarea unei mame

După ce a dat naştere copilului, tânăra mămică s-a refugiat în casa unui frate, dar din cauza lipsurilor, conflictele dintre ei se adânceau din ce în ce mai tare. Copilul era bolnav şi necesita cât mai repede o intervenţie chirurgicală. Acesta a fost şi momentul pentru care tânăra a apelat la serviciile Centrului Maternal Gura Humorului, pentru a-şi salva copilul. Femeia era conştientă că nu este pregătită să-şi crească singură copilul, rezultat al unei relaţii pasagere.
Când a ajuns în Centrul Maternal, micuţul era foarte bolnav. Avea anemie, distrofie şi fusese diagnosticat de medici cu hernie inghinală dreaptă, care necesita urgent operaţie.

 

S-a gândit la binele copilului

Pentru că nu-şi dorea decât să aibă un cămin al ei şi al copilului, unde să fie în siguranţă, cuplul mamă - copil a fost găzduit în centrul social de la Gura Humorului mai bine de trei luni, timp în care copilul a fost operat de hernie, la Spitalul Judeţean Suceava.
Pe toată perioada cât a stat în centrul social, mama a beneficiat de consiliere şi educaţie contraceptivă. Ea a decis şi a ales metoda contraceptivă - dispozitivul intrauterin, conştientă fiind că, deocamdată, nu este pregătită să mai dea naştere unui copil. Mai mult decât atât, femeia a recunoscut că nu reuşeşte singură să se ocupe de creşterea şi îngrijirea minorului, neavând nici un sprijin din partea familiei de origine. Paternitatea copilului nu a fost recunoscută. Femeia nu are locuinţă şi nici un venit permanent.
„A solicitat plasamentul copilului la asistent maternal, declarând că doreşte să să-şi întemeieze o familie, să realizeze venituri, după care să poată să-şi ia copilul înapoi. Pentru că nu s-a putut face reintegrarea cuplului mamă-copil în familia naturală, a fost identificată altă soluţie de protecţie a copilului. S-a identificat un asistent maternal, prin Serviciul Asistenţă Maternală Profesionistă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. În prezent, copilul este îngrijit de o familie de asistenţi maternali, iar mama copilului beneficiază în continuare de consiliere psihologică”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava, Liviana Enea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu un copil din flori şi fără nici un ban în buzunar, la mila statului.
 Vizualizări articol: 2532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Cu un copil din flori şi fără nici un ban în buzunar, la mila statului4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei