Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2010 - Anul XV, nr. 1 (4292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Strada 22 Decembrie, un coşmar fără sfârşit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Groapă la stânga, groapă la dreapta, traversare – adică o groapă mare, de-a latul drumului, în faţă, şi alta în spate. Aşa arată drumul naţional DN 29a, pe porţiunea care traversează cartierul Burdujeni Sat, adică pe strada 22 Decembrie, care, de când au început lucrările ISPA, e un coşmar continuu pentru orice şofer.
Cât ai fi de bun şofer, la traficul care e pe acea stradă, nu ai cum ocoli toate gropile care te pândesc la tot pasul, dând gânduri deloc ortodoxe celor care simt cum le clănţănesc dinţii în gură de la hurducături, iar maşina le scrâşneşte jalnic, la atingerea pietrelor sau a asfaltului de dedesubt.

 

Lucrări de mântuială şi gropi „spoite” cu ciment

Lucrările de extindere a reţelelor de apă şi canalizare au transformat strada într-o uliţă plină de gropi, o arteră principală de circulaţie care ar face de ruşine orice comună, dar care se află în municipiul Suceava şi reprezintă chiar una din porţile de intrare în oraş.
Pe o parte a străzii a săpat TMUCB, să aducă apa potabilă, iar pe cealaltă Pfeiffer, să introducă reţeaua de canalizare. Şi de o parte şi de cealaltă, situaţia e la fel de dezastruoasă. Pe anumite porţiuni, firmele care au lucrat nici nu s-au mai obosit să astupe gropile săpate decât cu ceva pământ şi balast, care s-au tasat, formând denivelări demne de un drum de ţară, în vreme ce pe porţiunile „reparate” sunt lucrări atât de proaste încât nu au durat nici măcar câteva săptămâni.
Unele dintre cele mai adânci gropi sunt cele pe care muncitorii s-au făcut că le astupă cu ciment, pentru ca apoi spoiala de deasupra să se afunde, transformându-se în capcane pentru roţile automobilelor.

 

De pe traseu, direct la reparaţii

Cei mai mulţi dintre şoferi au încercat să ocolească gropile cele mai periculoase, făcând slalom printre acestea, dar manevrele lor riscante nu puteau fi făcute decât atunci când din partea opusă nu venea o altă maşină.
În rest, singura soluţie era să treacă prin gropi cât mai încet cu putinţă, strângând din dinţi şi murmurând cuvinte „dulci” la adresa celor care şi-au bătut joc de ei, lăsând drumul în asemenea hal.
„Când termin de făcut traseul 15, trebuie să merg direct cu maşina în service, să îmi schimbe bucşele şi alte piese pe care le distrug circulând pe aici. Îmi vine rău numai când mă gândesc că iar ajung să circul pe aici. Aş fi renunţat cu plăcere la acest traseu, dar nici taximetriştii nu se mai bagă pe aici, nu mai preiau comenzile. Sunt o mulţime de oameni care ar rămâne fără transport public dacă nu am mai veni pe aici”, a declarat Petru, şoferul unui maxi-taxi care ajunge până în capătul cartierului Burdujeni Sat.

 

Străzile din Kosovo, mai bune decât cele din Burdujeni Sat

Foarte mulţi dintre cei care îşi distrug autovehiculele pe acest drum au maşinile înmatriculate la Botoşani. Sunt oameni care vin de la Dorohoi, Darabani sau comune din judeţul învecinat.
„E varză drumul de aici. Nu cred să fi văzut altul mai prost ca ăsta. Cred că şi drumurile din Kosovo, unde au fost bombardamente, sunt mai bune decât cel de aici. Din păcate, pe aici mă chinui de mai bine de un an, n-am ce face, vin de la Dorohoi, pe dincolo aş înconjura mult prea mult”, a spus Dinu, grijuliu ca drumul să nu-i afecteze bagajele din maşină.
În ciuda numeroaselor neplăceri cauzate locuitorilor din această zonă, care s-au văzut chiar ameninţaţi ca tirurile blocate în şanţurile cu pământ de pe stradă să se prăbuşească peste casele lor, care nu mai îndrăznesc să mai scoată maşina din curte, de teamă să nu rămână cu ea înţepenită într-o groapă, dar şi care sunt expuşi pericolelor de accidente rutiere, din cauza modului periculos în care şoferii fac slalom printre gropi, municipalitatea pare să fie cu mâinile legate.
Conducerea Primăriei Suceava spune că nu există o modalitate prin care să poată penaliza firmele respective pentru lucrările de reparaţii de proastă calitate, singura soluţie fiind ca în primăvară să fie refăcută strada, fie prin betonarea zonelor cu probleme, fie prin turnarea unui strat de asfalt.
Până atunci, şoferii care îşi rup maşinile pe o stradă principală, care este şi drum naţional, n-au decât să se bazeze pe noroc şi pe talentul lor de a ocoli gropile, cu dinţii încleştaţi şi faţa crispată de încordare, în efortul de a vedea la timp următoarea capcană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strada 22 Decembrie, un coşmar fără sfârşit.
 Vizualizări articol: 4388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Strada 22 Decembrie, un coşmar fără sfârşit4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tipic romanesc ! trimis de
( 4 ian 2010, 11:19:57
tara de kakat, oameni de kakat. Nu e nimeni raspunzator de dezastrul de pe acea strada.
2.   Sa traiti bine trimis de
( 4 ian 2010, 13:13:03
Pe vestita strada sta familia doamnei presedinte, cea care atrage fondurile la Suceava, cel putin asa se laudau portocalii in alegeri. Si daca banii au fost de ce nu au refacut strada pana acum? Banuiesc ca parintii doamnei nu mai sunt la prima tinerete si trebuie sa-si rupa picioarele prin aceleasi stazi ca si noi ceilalti muritori.

Oricum daca dom primar si dom consilier flutur atat respect au pentru cei care le dau banii pentru relansarea drumurilor, in asa masura in care sa-si rupa picioarele, va dati seama ce respect ii mananca pentru cei care cotizeaza la salariile lor.

La le fie rusine.

Bai dom primar, ma scuzati pentru dom, esti de rahat pentru ca ai facut din Suceava prelipca.

Pentru ca este sezonul cinci frigidere cu carne din partea contribuabilului Herman!
3.   Sa traiti bime trimis de
( 4 ian 2010, 13:19:26
Unde este dom balan, cavalerul portocaliu pentru ca in fuga calului de la bazar spre satul natal, via adincata, sa-si rupa potcoavele pe acea strada.

Ma scuzati am uitat la noi turismul se face cu avionul, sau elicopterul.

Neamuri proaste, ca peste tot in targul asta.

Sa traiti cum ati votat!

Portocaliu!
4.   O multumire.. trimis de
( 4 ian 2010, 16:18:42
Doar pentru voi cetateni! Have fun!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei