Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2010 - Anul XV, nr. 1 (4292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Furturi în serie

Zeci de autoturisme, lăsate fără baterii de o grupare de hoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O grupare formată din patru indivizi a furat zeci de acumulatori auto din maşinile parcate pe raza municipiului Suceava, poliţiştii recuperând mai bine de 60 de baterii sustrase şi continuând cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a hoţilor.
Furturile au ieşit la iveală săptămâna trecută, în noaptea de 29 spre 30 decembrie, când o patrulă de poliţie a oprit în trafic, pe Calea Unirii, un autoturism inscripţionat taxi, oamenii legii având informaţia că cu această maşină s-ar deplasa indivizi care spărseseră cu puţin timp înainte mai multe maşini din cartierele George Enescu şi Obcini.
În portbagajul maşinii au fost găsiţi 21 de acumulatori auto, ulterior stabilindu-se că aceştia au fost furaţi din autoturisme parcate în cele două cartiere. Ca mod de operare, indivizii au forţat capotele cu obiecte contondente şi au smuls acumulatorii, faptele petrecându-se după ora 1.00 din noapte.
În maşină se aflau Vasile Matei, în vârstă de 22 de ani, din comuna Horodniceni, şoferul maşinii, Gheorghe Duţu, în vârstă de 25 de ani, din comuna Iaslovăţ, şi Daniel Leonte, din municipiul Iaşi, toţi, au stabilit poliţiştii, participând la comiterea furturilor.

 

Administratorul unui centru de colectare, cercetat pentru tăinuire la furt

Din cercetările poliţiei a rezultat că, în aceeaşi noapte, gruparea a mai furat 18 acumulatori auto, pe care îi duseseră deja la un centru de achiziţionare a materialelor refolosibile, din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, unde îi vânduseră pentru suma de 500 de lei. De asemenea, la acelaşi centru, hoţii mai vânduseră alţi 12 acumulatori pentru autoturisme şi zece acumulatori mari, tip tir, efectuându-se cercetări pentru a se stabili de unde au fost furaţi aceştia.
Poliţiştii au mai stabilit că la comiterea acestor din urmă furturi a mai participat şi un anume Viorel Lucan, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc.
Oamenii legii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Suceava fac verificări privind societatea unde au dus hoţii bateriile, administratorul acesteia, Ioan M., în vârstă de 44 de ani, din comuna Dumbrăveni, fiind cercetat pentru infracţiunea de tăinuire la furt.

 

Mandate de arestare pe numele a doi dintre hoţi

În ultimele zile, poliţiştii au identificat 40 dintre proprietarii de maşini lăsaţi fără acumulatori.
„Facem un apel către toţi cetăţenii municipiului care au fost victimele unor furturi de acumulatori în ultima perioadă să se adreseze Poliţiei Municipiului Suceava, în vederea recuperării prejudiciilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a grupării”, a precizat inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.
Acest caz a presupus o muncă asiduă pentru judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava, care au reuşit să recupereze şi să restituie majoritatea bateriilor într-un timp record.
Doi dintre hoţi, Gheorghe Duţu şi Viorel Lucan, cu o bogată activitate infracţională în spate, au ajuns după gratii, pe numele lor fiind emise mandate de arestare pe o perioadă de 29 de zile. Ceilalţi doi autori sunt cercetaţi în stare de libertate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de autoturisme, lăsate fără baterii de o grupare de hoţi.
 Vizualizări articol: 3209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Zeci de autoturisme, lăsate fără baterii de o grupare de hoţi4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ghiorlani trimis de
( 4 ian 2010, 11:19:50
Astia sint produsul civilizatiei facuti din paste fainoase,alcool si socialism.
1.1  RE: Ghiorlani trimis de
( 4 ian 2010, 20:53:21
Poate le murise masina ecologica... aveau si ei 21 de baterii in portbagaj si gata- is talhari la drumu` marelaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei