Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2010 - Anul XV, nr. 1 (4292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Speranţe

Aşteptările şi planurile personalităţilor sucevene în anul 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul unui nou an, personalităţile judeţului Suceava, fie politice, fie din domeniul administraţiei, şi-au conturat, în mare, planurile şi aşteptările pentru lunile ce vor urma.
După un an 2009 marcat de două campanii electorale, una pentru alegerile europarlamentare şi una pentru prezidenţiale, politicienii suceveni vor ca în anul 2010 principala lor preocupare să fie promovarea de proiecte, dar şi guvernarea pe plan local.
Dacă din partea reprezentanţilor PD-L planurile pentru anul acesta sunt îndreptate în special pentru guvernare, atât pe plan local, cât şi naţional, liderii PSD spun că începutul anului 2010 va fi pentru analiza rezultatelor de la alegerile prezidenţiale, după care atenţia va fi îndreptată spre opoziţie.

 

Ion Lungu îşi doreşte să continue proiectele de dezvoltare a Sucevei

Primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că îşi doreşte ca PD-L să reuşească să asigure o guvernare eficientă la nivel naţional. În ceea ce priveşte activitatea sa la nivelul Primăriei Suceava, Ion Lungu a precizat că îşi doreşte ca în anul 2010 să continue programele de dezvoltare a municipiului reşedinţă de judeţ. Lungu a făcut referire în special la programele de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă potabilă, energie termică şi a reţelelor de canalizare, dar şi la proiectele de reabilitare a centrului istoric al Sucevei, la cel pentru refacerea Cetăţii de Scaun şi la cel pentru construcţia şoselei de centură.
„Va fi un an mai greu decât cel care a trecut, însă vom avea noroc de fondurile europene de care va dispune Primăria Suceava”, a spus Lungu.

 

Onofrei spune că democrat-liberalii trebuie să fie responsabili

La rândul său, senatorul Orest Onofrei, prim-vicepreşedinte al PD-L Suceava, a declarat că în anul 2010 democrat-liberalii suceveni trebuie să fie foarte atenţi şi responsabili, având în vedere că se află la guvernare atât pe plan local, cât şi naţional.
„Vreau ca la sfârşitul acestui an să spunem că am făcut ceva şi să nu ajungem să contabilizăm speranţele neîmplinite sau promisiuni ieftine. Cred că PD-L Suceava se află atât într-o situaţie favorabilă, cât şi într-o situaţie extrem de dificilă. Este pentru prima dată când are toate pârghiile, iar orice nerealizare trebuie să şi-o asume, pentru că nu mai poate să dea vina pe nimeni. Iar noi trebuie să fim conştienţi de acest lucru şi să dăm dovadă de responsabilitate”, a spus Onofrei.

 

Ioan Bălan – proiecte pentru localităţile din colegiul în care a fost ales

Deputatul PD-L Ioan Bălan a declarat că în anul 2010 doreşte să ducă la bun sfârşit o iniţiativă începută în anul 2009, respectiv promovarea a cel puţin un proiect de dezvoltare în localităţile colegiului în care a fost ales. El a spus că această iniţiativă va fi pusă în practică împreună cu senatorul Orest Onofrei şi cu primarii din localităţile din colegiul în care a fost ales deputat.
„Iniţial ne-am gândit că o să reuşim până la sfârşitul anului 2009, însă în cele din urmă vom duce la bun sfârşit această iniţiativă în 2010. Vrem să avem câte un proiect pentru toate cele patru localităţi din colegiul în care am fost ales, precum şi pentru cartierul Burdujeni. Aici vrem ca în anul 2010, împreună cu primarul Ion Lungu, să continuăm amenajarea de parcuri şi de spaţii de joacă pentru copii”, a spus Bălan.

 

Social-democraţii încep anul cu analiza rezultatelor de la alegerile prezidenţiale

În ceea ce-l priveşte pe liderul PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, acesta a precizat că încă de la începutul anului 2010 va fi făcută o analiză a rezultatelor obţinute de filialele din judeţ la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului trecut. Mîrza nu a exclus ca în urma acestei analize o parte dintre liderii locali ai PSD Suceava să-şi piardă funcţiile pe care le deţin în momentul de faţă.
„Acolo unde nu au fost rezultate corespunzătoare, nu vom avea nici o reţinere să facem schimbări. Avem organizaţii unde actualele structuri de conducere au eşuat prin rezultatele obţinute. Pe de altă parte, din punct de vedere politic, în anul 2010 ne vom face treaba de partid de opoziţie”, a spus Mîrza.
El a arătat că în calitate de senator va fi unul dintre susţinătorii modificării acelor legi care îngreunează funcţionarea corespunzătoare a unor instituţii sau a raporturilor dintre acestea. Gavril Mîrza a precizat că una dintre legile care ar trebui schimbate este cea care stabileşte modul de organizare a alegerilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aşteptările şi planurile personalităţilor sucevene în anul 2010.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aşteptările şi planurile personalităţilor sucevene în anul 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politicieni de toata jena trimis de
( 5 ian 2010, 10:01:30
Nici unul dintre cei chestionati nu a spus nimic de crearea de noi locuri de munca, unii au spus de noi proiecte, pe care sa le dijmuiasca, altii au spus ca trebuie sa fac bilanturi pe ce nu au muncit.

De ce trebuie sa apara mereu bizonii astia �n fata?

De ce trebuie sa vorbiti mereu de ei?

Nu puteti sa traiti fara sa-i amintititi, sau va moare fituica?

Ar fi trebuit sa intrebati omul de rand ce asteapta, ca pe asta nu il intreaba nimenmi nimic, este inexistent pana la alegeri si dispare dupa aceea.

DIn acest motiv bizonii uita de unde au plecat....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei