Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 dec 2009 - Anul XIV, nr. 304 (4290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


În aşteptarea primului cosaş al ţării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc nu mai este prost ca în urmă cu 1.000 de ani lumină, atunci când au început lucrările de modernizare pe E85, ci, pe unele porţiuni, este foarte prost. S-au făcut inaugurări peste inaugurări, cu panouri pline de fotografii, cu eşarfe tricolore la piept, cu pâine, cu sare şi cu presă, şi s-au dat asigurări că lucrările merg din bine în mai bine, dar drumul tot prost a rămas, mai ceva ca un elev care repetă pentru a treia oară clasa a III-a.
O firmă care se face că lucrează la drumul ăsta, parcă „Mochlos” îi spune, a avut tupeul să scoată şi un pliant cu marea realizare. Pe pliant apar fotografii cu bucăţi de drum deasupra cărora scrie „before” şi „after”, însă, mama lui de „before”, se pare că „before”-ul ăsta este fotografiat după ce meseriaşii lui peşte prăjit într-o tavernă din Grecia, ţara din care provine „Mochlos”-ul, s-au apucat şi au decopertat drumul. Astfel, firma care a încasat milioarde şi milioarde de lei din bugetul de stat degeaba şi de mâncat banii publici a vrut să sublinieze diferenţa uriaşă dintre drumul găsit şi drumul reparat.
La şapte ani de la debutul lucrărilor, sunt porţiuni de drum la Frasin, Molid, Vama şi Prisaca Dornei care arată execrabil. Pe de altă parte, la aproape o lună de la încheierea campaniilor electorale, aceleaşi porţiuni de drum, dar şi altele, sunt privite de la înălţimea funcţiei sau a aspiraţiei de Traian Băsescu şi Mircea Geoană. De bannerele de campanie ale acestora. Îmi amintesc că, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale (care bine că s-a terminat), Organizaţiile Judeţene Suceava ale PSD şi PD-L se acuzau reciproc de sabotaj. Vorbeau activiştii celor două partide despre oameni bătuţi, afişe tăiate cu cuţitul ori desenate cu carioca sau despre bannere distruse cu coasa.
Dacă este adevărat ce s-a spus în campania electorală, mă întreb unde sunt cosaşii şi de ce aceştia nu pun mâna pe coasă pentru a da jos bannerele care îi agresează vizual pe participanţii la trafic care şi-aşa sunt pachete de nervi din cauza gropilor din asfalt? Deci, unde-i cosaşul de altădată, să-i dau bannerul să-l radă?!
Pesemne că domnii cosaşii de rând nu îndrăznesc să mai scoată capul de la cutie şi coasa din grajd din cauză că s-ar putea să-l jignească pe primul cosaş al ţării, Emil Boc, cel care s-ar supăra rău de tot să vadă cum nişte ţărani îi iau bannerul din faţă şi, implicit, pâinea de la gură. Aşadar, îl aştept pe primul ţăran al ţării, scuze, pe primul cosaş al ţării să vină la noi în judeţ şi să dea jos bannerele de pe drumul Suceava-Câmpulung Moldovenesc. L-aş invita să se ocupe şi de asfaltarea drumului, dar cine a văzut ţărani, scuze, cosaşi care să se priceapă la aşa ceva?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În aşteptarea primului cosaş al ţării.
 Vizualizări articol: 2578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 14 voturi
În aşteptarea primului cosaş al ţării4.3514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Paralela 45 sau ,,drumuri neeuropene' trimis de
(31 dec 2009, 09:48:00
Domnule Sorin,perfect de acord cu dv,cu drumurile proas(te)pete facute dar hai sa ne uitam un pic la cum arata cele de la noi din comuna!Sunt mai aproape de noi cei care vietuim cica intr-un oras leuropean,dar cu o oarecare bunavointa,am zice ca ar fi aratat bine acum 100 de ani.Sa ma explic:urbea noastra cica are vreo 250 de strazi.Buun,cate din ele credeti ca isi merita chiar aceasta denumire?Intrebati-l pe Dodo ce parere are despre aceste strazi si hai sa le facem o clasificare ca acel certificat energetic ce se vrea a fi dat blocurilor mansonate sau resapate,cum vreti sa le spuneti.Pe o scara de la unu la zece ce nota ati acorda sistemului stradal al Sucevei?Va stiu om cu coloana vertebrala,puneti-i dlui primar aceasta intrebare cand veti avea primul dialog cu el,de obicei luni dimineata,sa vedem el ce nota si-ar da?!Noi ce ne distrugem sistematic masinile prin gropile vechi si noi(lasam ciocoii sa-si faca damblaua)reparam masinile cu scuzele primarului?Urez LA MULTII ANI tuturor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei