După aproape trei zile de ninsoare neîntreruptă, să circuli pe trotuarele Sucevei a devenit o adevărată probă de rezistenţă fizică, din cauza cantităţilor foarte mari de zăpadă acumulate.
În condiţiile în care aproape toate echipele de la Rosal sunt folosite la curăţarea principalelor artere de circulaţie rutieră şi la activităţile lor curente, de colectare a gunoiului menajer, conducerea Primăriei Suceava a transmis ieri un avertisment scris agenţilor economici şi asociaţiilor de proprietari, să cureţe trotuarele în zonele unde îşi desfăşoară activitatea.
“Nu este doar o obligaţie pe care o au datorită unei decizii a Consiliului Local, ci şi o dovadă de simţ civic. Acolo unde o firmă îşi desfăşoară activitatea e dovadă de bun-simţ să cureţe trotuarul din faţă, ca oamenii să poată circula uşor şi nu să alunece pe zăpadă ori chiar pe gheaţă, dacă aceasta se formează. La fel ar trebui să facă şi oamenii, printre blocuri, să iasă să îşi cureţe măcar aleile din faţa blocului. Primăria face eforturi să cureţe trotuarele din zonele centrale, din preajma instituţiilor publice şi a staţiilor de autobuz şi maxi-taxi, dar nu avem cum să acoperim noi tot oraşul, mai ales că trebuie să revenim mereu asupra zonelor curăţate, că din urmă se depune iar zăpada”, a declarat ieri viceprimarul Lucian Harşovschi.
Acesta a precizat că pe lângă echipele de salubrizare şi de la Direcţia Domeniului Public, a scos pe teren şi inspectorii din primărie, pe care i-a trimis să verifice în care zone nu au fost deloc curăţate trotuarele şi să avertizeze agenţii comerciali din zonă să respecte prevederile HCL 289/2008.
Conform deciziei deliberativului local, persoanele fizice care nu respectă obligativitatea de a curăţa căile de acces din zonele în care locuiesc şi îşi desfăşoară activitatea riscă amenzi cuprinse între 100 şi 1000 de lei, în vreme ce pentru persoanele juridice, amenzile sunt duble, adică de la 200 la 2000 de lei.
(18 dec 2009, 13:19:19