Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2009 - Anul XIV, nr. 297 (4283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mandat contestat

Arestat la Suceava, pentru acuzaţii la care a fost găsit nevinovat în Anglia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ştefan Dorin Bechian (33 de ani), suceveanul dat în urmărire internaţională după ce pe numele său, la mijlocul lunii trecute, a fost emis un mandat de arestare în lipsă sub acuzaţia că ar fi condus o grupare care a exploatat prin muncă mai mulţi suceveni şi botoşăneni la spălătoriile sale auto din Londra, a fost reţinut, în ianuarie 2009, şi găsit nevinovat, pentru aceleaşi acuzaţii, de autorităţile engleze.
Tânărul din comuna Frătăuţii Noi, stabilit în Anglia de mai mulţi ani, căruia ofiţerii de la Crimă Organizată i-au pregătit deja o celulă în arestul poliţiei, ne-a trimis, prin intermediul internetului, noi documente prin care să-şi probeze nevinovăţia.
Unul dintre acestea este un act eliberat de autorităţile engleze prin care este informat că au fost retrase, din lipsă de probe, acuzaţiile ce i-au fost aduse privind posibila sa implicare în traficul de persoane, acuzaţii pentru care, în urmă cu o lună, Tribunalul Suceava a emis mandat de arestare în lipsă, la cererea procurorilor din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate.
Al doilea document este declaraţia unui anume Constantin Daniel Matei, persoană care ar fi făcut iniţial reclamaţie împotriva lui Bechian, pe care îl acuza de exploatare prin muncă, şi care acum, într-o declaraţie olografă, recunoaşte că nu este nimic adevărat şi că a fost pus să facă acele acuzaţii de mai multe persoane, cu scopul de a-l şantaja pe tânărul din Frătăuţii Noi, ajuns proprietar peste patru spălătorii auto în Londra, şi a scoate bani de la acesta.

 

„Am fost arestaţi eu si soţia mea şi mi s-au ridicat mai multe bunuri din casă şi maşina”

Ştefan Dorin Bechian şi soţia acestuia au fost reţinuţi pe 29 ianuarie a.c. de autorităţile engleze, după ce unul dintre foştii angajaţi i-a acuzat de trafic de persoane şi exploatare prin muncă.
„Am fost arestaţi eu şi soţia mea şi mi s-au ridicat mai multe bunuri din casă şi maşina, iar băieţii (n.r.-angajaţii) au fost luaţi toţi de poliţie, cazaţi la hotel şi apoi audiaţi. Ulterior, am fost eliberat pe cauţiune şi mi s-a spus să revin după o lună la cercetări, iar termen de o lună am fost supravegheat de către poliţie.
Băieţii s-au întors toţi la mine, în afară de cel care a făcut reclamaţia, şi am continuat munca...”, ne scrie într-un e-mail trimis pe adresa redacţiei Ştefan Dorin Bechian.
Ulterior, soţii Bechian au fost înştiinţaţi telefonic şi în scris că nu mai sunt cercetaţi pentru trafic de persoane, întrucât nu s-au găsit probe care să ateste o eventuală implicare a lor în astfel de fapte.
„În legătură cu acuzaţiile pentru care aţi fost arestat pe 29 ianuarie 2009, poliţia a decis că în momentul de faţă nu va mai întreprinde acţiuni referitoare la acest caz, deoarece nu există dovezi suficiente care să demonstreze vinovăţia”, se precizează într-un document remis de autorităţile engleze.

 

„Cum se face că autorităţile engleze, care au avut tot la dispoziţie şi sub nasul lor, m-au găsit nevinovat?”

Bechian, suceveanul care figurează în prezent pe lista românilor urmăriţi internaţional, deşi bărbatul susţine că nu se ascunde şi adresa sa poate fi aflată foarte uşor, nu înţelege cum de a fost posibil ca, pe baza aceloraşi acuzaţii, făcute de aceleaşi persoane, să se emită un mandat de arestare pe numele său, la Suceava.
„Cum se face că autorităţile engleze, care au avut tot la dispoziţie şi sub nasul lor, m-au găsit nevinovat, iar în România, pe baza unor declaraţii mincinoase şi bine puse la punct de către anumite persoane, pentru a obţine bani de la mine, mi-au întocmit un dosar jalnic si nedrept?! Dacă eu am fost o persoană rea, i-am ţinut sechestraţi şi înfometaţi şi i-am forţat să muncească, după cum se spune, de ce oare au venit înapoi la mine?”, se apără suceveanul, precizând că spălătoriile sunt în parcarea unor supermarketuri, supravegheate cu camere video 24 de ore din 24.



Acuzaţiile pentru care i s-a pregătit un loc în celulă

Ştefan Dorin Bechian este acuzat oficial că ar fi capul unui grup infracţional care a exploatat prin muncă, la spălătoriile sale din Londra, nu mai puţin de 11 cetăţeni din judeţele Suceava şi Botoşani, aduşi în Marea Britanie cu promisiunea unui loc de muncă bine plătit.
„Victimele erau ţinute în condiţii insalubre şi obligate să muncească în spălătorii auto cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, salarizare, sănătate şi securitate, respectiv fără încheierea unor contracte de muncă, un program de lucru prelungit şi fără zile libere, o alimentaţie precară, într-o continuă stare de presiune psihică, fără plata salariilor promise la racolare etc.”, se arată într-un comunicat de presă remis la mijlocul lunii trecute de Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava.

 

„Dacă îl reclamăm la poliţie, putem scoate mulţi bani”

Ştefan Dorin Bechian neagă cu vehemenţă acuzaţiile care i se aduc şi nu înţelege cum de a fost posibil să se ajungă până la arestare.
Printre documentele trimise de suceveanul dat în urmărire internaţională se numără şi declaraţia uneia dintre persoanele care, iniţial, l-a acuzat de exploatare prin muncă, un anume Constantin Daniel Matei, din Bucecea.
„Este unul dintre băieţii care m-au reclamat în România şi acum s-a întors la mine, să-mi spună că îi pare rău şi că a fost învăţat aşa, ca să scoată bani”, precizează Bechian.
„Am fost învăţat de cineva din oraşul Bucecea că noi, dacă îl reclamăm la poliţie, putem scoate mulţi bani de la acesta (Bechian Ştefan Dorin)”, se arată în declaraţia cu pricina.



„Să vină în România, să-şi probeze nevinovăţia”


Şeful Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, subcomisarul Petrică Ţibichi, rămâne ferm pe poziţii şi a declarat, şi ieri, că sunt probe care dovedesc vinovăţia lui Ştefan Dorin Bechian.
„Şi procurorii care au propus şi judecătorii care au decis eliberarea unui mandat de arestare în lipsă au considerat că sunt probe suficiente împotriva lui Bechian. Să vină în România, să-şi probeze nevinovăţia. A fost citat legal, în repetate rânduri, şi nu s-a prezentat”, a declarat subcomisarul Ţibichi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestat la Suceava, pentru acuzaţii la care a fost găsit nevinovat în Anglia.
 Vizualizări articol: 5529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 13 voturi
Arestat la Suceava, pentru acuzaţii la care a fost găsit nevinovat în Anglia3.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu pot sa postez.. trimis de
(18 dec 2009, 15:45:01
de ce?
1.1  RE: Nu pot sa postez.. trimis de
(18 dec 2009, 16:09:05
Sa vina in Romania smecherul daca e asa bun...
1.2  RE: Nu pot sa postez.. trimis de
(19 dec 2009, 00:20:36
Cum zice procororiu: "Sa vina in Romania sa-si demonstreze nevinovatia!". Coloratul..
2.   Prapadit ordinar trimis de
(18 dec 2009, 16:11:12
e tare ca femeia la telefon
3.   Puke trimis de
(18 dec 2009, 16:59:52
ce fatza de baiat bun aresad....
4.   Incredibil dar adevarat trimis de
(18 dec 2009, 20:47:44
ha ha vorbiti si comentati ca tatele
5.   Nu iese foc fara fum.... trimis de
(19 dec 2009, 08:33:05
daca intradevar e asa de curat,de ce n-are curajul sa iasa in ziarele diasporei de aici??? si eu am muncit un an de zile la un roman,stabilit aici de 15 ani,care,pentru munca mea m-a platit la jumatate de pret,fata de cat se platea normal,iar cand i-am zis ca nu e normal sa fiu platit atata de putin,nemaifiind incepator in ale meseriei,a zis ca nu mai are nevoie de mine si m-a amenintat ca "la noi nu merge asa"... Asta nu e exploatare???(baietii astia,oricum,au strans multi bani de pe urma fomistilor ca noi,veniti dupa ce sa at drumul la viza in UK)
6.   ,,Sa vina �n Rom�nia, sa-si probeze nevinovatia" trimis de
(19 dec 2009, 10:19:17
Nu-mi vine sa cred!!!Traim in vreun bantustan si nu stiu eu?Cineva trebuie sa vina sa-si demonstreze nevinovatia????In care justitie exista asemenea eveniment?Eu stiam ca orice acuzat beneficiaza de prezumtia de nevinovatie,si daca ,,procurorul' demonstreaza vinovatia si judecatorul decide --atunci se numeste cel acuzat vinovat si isi primeste premiul.Mie mi se pare mult mai idioata expresia celui pomenit mai sus chiar decat celebra ,,un fleac,i-am ciuruit'sau cate si mai cate vanghelisme!!Asta e parerea mea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei