Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2009 - Anul XIV, nr. 297 (4283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Fiecare om poate fi un slujitor al sfinţeniei

„Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi preoţi prin cetăţi, precum ţi-am rânduit: de este cineva fără de prihană, bărbat al unei femei, având fii credincioşi, nu sub învinuire de desfrânare sau neascultători. Căci se cuvine ca episcopul să fie fără de prihană, ca un iconom al lui Dumnezeu, neîngâmfat, nu grabnic la mânie, nu dat la băutură, paşnic, nepoftitor de câştig urât, ci iubitor de străini, iubitor de bine, înţelept, drept, cuvios, cumpătat, ţinându-se de cuvântul cel credincios al învăţăturii, ca să fie destoinic şi să îndemne la învăţătura cea sănătoasă şi să mustre pe cei potrivnici. Pentru că mulţi sunt răzvrătiţi, grăitori în deşert şi înşelători, mai ales cei din tăierea împrejur, cărora trebuie să li se închidă gura ca unora care răzvrătesc case întregi, învăţând, pentru câştig urât, cele ce nu se cuvin. Unul dintre ei, chiar un prooroc al lor, a rostit: cretanii sunt pururea mincinoşi, fiare rele, pântece leneşe. Mărturia aceasta este adevărată; pentru care pricină, mustră-i cu asprime, ca să fie sănătoşi în credinţă, şi să nu dea ascultare basmelor iudaiceşti şi poruncilor unor oameni, care se întorc de la adevăr.” (Tit 1, 5-14)
Apariţia creştinismului a însemnat o revoluţie în sensul deplin al cuvântului, o schimbare totală. De aceea, din totdeauna credinţa noastră predică schimbarea, pocăinţa. Dar această schimbare nu este o noutate, puterea de a o împlini se adăposteşte în fiecare dintre noi. În comportamentul Mântuitorulul Hristos nu se găseşte nici un exclusivism, nici o barieră etnică, socială sau rasială. Astfel, El vindecă o femeie cananeeancă şi servitorul unui ofiţer roman, aduce ca exemplu comportamentul „bunului samarinean”, vorbeşte teologie cu o femeie samarineancă, intră în casa unui vameş, iar exemplele ar putea continua. Hristos găseşte în fiecare om acea scânteie de dumnezeire şi bunătate, iar prin atitudinea Lui o scoate la lumină. Din învăţătura Mântuitorului s-au inspirat şi sfinţii apostoli, care nu au ocolit nici un neam, considerând că fiecare este vrednic să primească credinţa creştină. Ei au văzut în oameni nu ceea ce erau, ci ceea ce puteau deveni. Cine se putea gândi că într-o femeie desfrânată se poate adăposti o dorinţă de sfinţenie, că într-un prigonitor al creştinismului se poate ascunde cel mai mare misionar al Bisericii. De aceea, apostolul afirmă că toate sunt curate pentru cei curaţi. Apostolii şi preoţii pleacă în misiune din poziţia unor oameni ce văd bunul şi curatul din creaţie. Este o lecţie pentru noi să nu judecăm la suprafaţă, să nu condamnăm ceea ce vedem, ci, dimpotrivă, să vedem în fiecare om un viitor slujitor al sfinţeniei. Sfânt este omul ce îi vede şi pe ceilalţi sfinţi, bun este omul ce îi vede şi pe ceilalţi buni.

(Ciprian OLINICI)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiecare om poate fi un slujitor al sfinţeniei.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiecare om poate fi un slujitor al sfinţeniei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ..."credinta noastra predica schimbarea,pocainta". trimis de
(18 dec 2009, 12:38:04
...citat din articolul de fata,dar cine sa inteleaga ca e nevoie de schimbare,de pocainta,omul de rand care, habar nu are si nici nu doreste sa cunoasca asa ceva? De asta ne spune Domnul Iisus Hristos:..."Daca ati fi orbi,le-a raspuns Iisus,n-ati avea pacat,dar acuma ziceti: "Vedem". Tocmai ,de aceea, pacatul vostru ramane"...(Ioan,9 cu 41) E bine ca omul sa nu fie "orb"la Cuvantul lui Dumnezeu,sa-l citeasca si mai ales,sa-l implineasca!( Fiindca asa spune DUMNEZEU in Biblie, NU EU !) E de MARE FOLOS PENTRU TOTI !
2.   INTRE CREDINTA SI CEI 7 ANI DE ACASA ! trimis de
(18 dec 2009, 12:56:58
Rar mi-a fost dat sa va o atitudine mai necrestineasca, mai lipsita de orice bun simt decat a celui care se ascunde ca un las sub diferite nickuri doar,doar,sa mai reuseasca sa-si verse troaca de jigniri si invective in lipsa oricaror argumente biblice cu privire la crestinism! Doresc sa-i transmit acelui"bucovinean30" ca folosind acest gen de cuvinte se face de ras atat el cat si pe cei care l-au crescut si i-au dat,cu siguranta,educatie! Nu-l voi face "bou",asa cum si-a permis ca sa jigneasca, pe mine,un strain care nu i-a facut nici un rau in definitiv,in primul rand ca-i UN MARE PACAT IN FATA DOMNULUI asa ceva ! Un crestin (urmas al lui Hristos!) NICIODATA,IN NICI O IMPREJURARE, nu are voie sa vorbeasca despre NIMENI ASTFEL,INDIFERENT ca-i convine sau nu de ceea ce spune el sau daca-i place sau nu de fata lui! In al doilea rand,as jigni bietul animal care este bland, muncitor si foarte docil, atribuind aceste calitati unor oameni care nu le au...
3.   ...IATA SI RASPUNSUL LUI DUMNEZEU ! trimis de
(18 dec 2009, 13:15:56
..."DAR EU VA SPUN CA ORI SI CINE SE MANIE PE FRATELE SAU VA CADEA SUB PEDEAPSA JUDECATII SI RICINE VA ZICE FRATELUI SAU :" PROSTULE", VA CADEA SUB PEDEAPSA SOBORULUI: IAR ORICINE-I VA ZICE "NEBUNULE" VA CADEA SUB PEDEAPSA FOCULUI GHEENEI" ( IISUS HRISTOS- Matei,5 cu 22) ! ! !Bucovinene,inca nu esti convins ca aceste cuvinte SUNT ALE DOMNULUI IISUS HRISTOS care a murit razticnit pe cruce pentru tine,pentru mine,pentru noi toti, si ar trebui SA TREMURAM DIN TOATA FIINTA NOASTRA INAINTE DE A FACE ASA CEVA? Personal, te iert si te inteleg ca din necunoastere a-i putut sa te comporti ca un pagan, nu ca un CRESTIN! La randul meu,ma smeresc si-mi CER IERTARE DE LA TINE fiindca, cu siguranta am si eu partea mea de vina! Domnul sa te binecuvinteze si pe tine si pe toata familia ta cu tot ceea ce stie El ca- mai bine pentru voi!
4.   SI LUI VLAD LUCA DIN DETROIT... trimis de
(18 dec 2009, 13:23:13
...SI TUTUROR CELOR CARE SE CONSIDERA CRESTINI,FRATI INTRU HRISTOS,CARE AU CITIT SI VOR MAI CITI ,PRINTRE ALTELE,SI ACEASTA RUBRICA CU ARTICOLE PE TEMA RELIGIOASE, VA DORESC MULTE BINECUVANTARI DIN PARTEA DOMNULUI ! ! !
5.   Pt kakaruso POCAITUL trimis de
(18 dec 2009, 18:32:13
de ce tot postezi tot citate si te crezi atotstiitor si vrei sa smintesti oamenii dreptcredinciosi ortodocsi indepartandu/i de la adevarata credinta ORTODOXIA. De ce te legi de traditiile noastre ,sfintii nostri de maica domnului si de biserica.bunicii mei au murit pe front si singura lor speranta a fost tot dreapta credinta ortodoxa la fel ca inaintasii si domnitorii care au ridicat atatea biserici si manastiri din cele mai vechi timpuri.NU mai face pe propovaduitorul cu citate din biblie si tot felu de comentarii la rubrica de religie ortodoxa cauta la pocaitii tai si ,,surorile,,tale, fraieri care sa te asculte.eu sunt in strainatate de 10 ani ,am tot ce i/mi trebuie de la masina de lux ...locuinta ..copil..familie si prin munca cinstita am dobandit totul dar stiu ca D_zeu poate sa-mi ia totul intr-o secunda .Chiar daca m/ai facut analfabet sa stii ca vb. 4 limbi inter fluent 100% si citit sute de carti.
6.   Pt kakarusso atotstiitorul trimis de
(18 dec 2009, 18:53:21
ortodocsii sunt toleranti dar eu sunt pacatos si ma iau de tine un pic inteligentule.Fa bine si nu mai posta prostioare care i/ti zboara prin cap .voi POCAITII nu aveti traditii ,biserici cu semnul sf cruci ,nu primiti cu colinda,nu aveti oua de pasti , sunteti ca niste OZN-urisi asa va cresteti si copii indepartandu-i de la dreapta credinta ortodoxia.Daca NU mai postezi citate inprumutate de la americani si biserica lor tin sa inteleg ca ai cedat .....cel mai destept,adica tu,cedeaza primul.Eu nu o sa mai postez nimik indiferent ce faci tu ,mandria ta nu o sa te lase sa nu raspunzi.NU esti decat un papa lapte care i-a luat ma-sa calculator ca tu nu poti sa/ti cumperi stai numa si mananci banii parintilor cu scoala ta ,si stai toata ziua cu bornaul in calc crezand ca propavaduiesti ,,adevarata credinta...smintind nu pe mine,ci pe altii.nu uita ca la recesamantul asta nou 85% din pop romaniei suntem ortodocsi si nu veni tu cu ideile tale sa ne explici cand noi stim de2000ani.E post sczm
7.   Pt KAKArusso INTELIGENTUL trimis de
(18 dec 2009, 19:15:07
am fost in copenhaga pe 30 noiembrie la moastele sf AP ANDREI si era multime de oameni cu sobor mare de preoti si toti romanii s-au bucurat sufleteste chiar daca suntem departe de tara nu am uitat traditiile ,patriotismul dragostea pt traditii si biserica.Cand am timp venind de la lucru mai citesc rubrica de religie de la monitorul sv punand ceva acolo la camara sufletului inspirandu-ma din articolele frumoase postate.DAR este un POCAIT KAKArusso care vine cu dogmele lui inspirate de la americani ,ATOTsiitor ,cu citate din biblie si arunca cu noroi in biserica noastra ortodoxa ,,,noi nu facem asa cu ei,,, si i-si bate joc de maica domnului sfiintii nostrii si traditiile noastre de mii de ani pe cand ei fac dupa capul lor biserica .,n-au nici macar semnul sfintei cruci,, o simpla casa zici ca-i aprozar .NU am nimik cu ei doar cu kakarusso ,care sa-si vada lungu nasului ca-l bate dumnezeu. IL rog sa faca un tur de manastiri in vizita in sf Bucovina si cred ca o sa aiba un gol in stomac

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei