Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2009 - Anul XIV, nr. 297 (4283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CRU al UDMR a votat pentru intrarea Uniunii la guvernare, alături de PDL

Vineri, 18 Decembrie 2009 (17:48:32)

Consiliul Reprezentanţilor Unionali din cadrul UDMR a votat, vineri după-amiază, intrarea Uniunii la guvernare, alături de PDL, fiind înregistrate doar două voturi "împotrivă" şi nicio abţinere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Înainte de vot, preşedintele UDMR, Marko Bela, a amintit poziţia Uniunii înainte de formarea unor guverne şi i-a întrebat pe reprezentanţii Consiliului Reprezentanţilor Unionali dacă moralitatea există în politică.

"Noi totuşi cu cine să mai ţinem? Să mergem la Sibiu cu Klaus Iohannis, în opoziţie cu PNL sau alături de Mircea Geoană? UDMR a fost în diverse poziţii în viaţa politică din România. Nu vreau să despic firul în patru, să spun fiecare partid unde era acum cinci ani. Majoritatea guvernamentală va exista şi fără UDMR, vă spun eu", a afirmat Marko Bela.

El a arătat că intrarea UDMR la guvernare înseamnă totuşi o garanţie şi că reprezentanţii Uniunii vor încerca să obţină la maxim "posibilităţile guvernării", în timp ce intrarea în opoziţie prezintă riscuri mai mari.

Marko le-a răspuns celor care au susţinut că Uniunii ar trebui să îi revină Ministerul Dezvoltării, arătând că guvernarea nu este un "marş al victoriei" sau un premiu.

"Nu dorim să intrăm la guvernare ca să premiem anumiţi oameni, mai ales nu acum, în situaţia de faţă, nu putem spune că fără Ministerul Dezvoltării nu intrăm la guvernare. Vă rog să votaţi conform convingerilor dumneavoastră, pentru că va fi o perioadă grea, în care ne putem imagina greve şi concedieri", a afirmat Marko.

El a subliniat că s-a întors în Târgu Mureş spunând că, dacă UDMR nu obţine Ministerul Dezvoltării, nu merge mai departe, şi totuşi nu l-a primit.

"Dacă veţi vota pentru intrarea în opoziţie, mă voi simţi uşurat, deşi n-aş fi acord. Poziţia de vicepremier ar putea fi una utilă, dar mie nu-mi lipseşte deloc", a conchis el.

Propunerea ca UDMR să intre la guvernare a fost supusă votului reprezentanţilor CRU de către preşedintele Consiliului, Biro Rozalia, şi votată în majoritate, fiind înregistrate două voturi "împotrivă" şi nicio abţinere.

PDL şi UDMR au convenit o formulă de Guvern care să fie validată în forurile de conducere ale celor două partide.

Viitorul Executiv cuprinde 15 portofolii, plus premierul, UDMR având trei portofolii, Sănătate, Cultură şi Mediu, precum şi funcţia de vicepremier. Potrivit unor surse politice, se vehiculează numele lui Laszlo Borbely la Mediu, al senatorului UDMR de Bihor Cseke Attila şi al viceprimarului Clujului Laszlo Attila, la Sănătate şi al lui Kelemen Hunor la Cultură, în timp ce Marko Bela ar urma să ocupe funcţia de vicepremier.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, vineri, presei, că el ar renunţa la Ministerul Sănătăţii, pentru ca, în schimb, Borbely Laszlo să preia din nou portofoliul Dezvoltării.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CRU al UDMR a votat pentru intrarea Uniunii la guvernare, alături de PDL.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CRU al UDMR a votat pentru intrarea Uniunii la guvernare, alături de PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei