Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2009 - Anul XIV, nr. 297 (4283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neglijenţă

Zeci de amenzi, pentru şoferii ieşiţi în trafic fără echipament de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condiţiile foarte grele de trafic din judeţul Suceava, inerente după ninsorile abundente căzute în ultimele trei zile, sunt îngreunate şi mai mult de unii şoferi inconştienţi, care ies pe străzi fără a avea echipamentele obligatorii pentru deplasarea pe timp de iarnă. Grav este că printre aceştia se găsesc foarte mulţi conducători auto de maşini de tonaj mare, care, atunci când rămân înţepeniţi pe şosea, creează un adevărat haos în trafic.
Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a precizat că de marţi, de la începutul ninsorii abundente, nu mai puţin de 35 de şoferi care conduceau maşini de gabarit ridicat, inclusiv tiruri, au primit sancţiuni contravenţionale, după ce nu şi-au mai putut continua drumul din cauză că nu aveau lanţuri antiderapante şi în general echipamentul de iarnă necesar deplasării.
De asemenea, mai multor proprietari de autoturisme li s-au retras certificatele de înmatriculare, pentru că se deplasau cu cauciucuri cu uzură mult peste limitele admise.
„Din păcate, ne-am confruntat cu numeroase probleme cu aceşti şoferi care nu au înţeles că nu pot circula fără a-şi lua măsuri pentru condiţii de trafic de iarnă. Facem un apel la toţi conducătorii auto, pentru a nu ne mai întâlni cu astfel de situaţii, care îngreunează în mare măsură traficul”, a fost mesajul comisarului şef Hermeniuc.
Poliţia subliniază că şoferii trebuie să acorde o atenţie deosebită echipamentului de rulare şi suspensiei, în timp ce dotarea cu lanţuri antiderapante, ladă sau saci cu nisip şi lopată este absolut necesară. Având în vedere condiţiile de trafic, şoferii sunt atenţionaţi să nu bruscheze comenzile maşinilor şi, foarte important, să păstreze distanţe mai mari decât de obicei faţă de celelalte autovehicule.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de amenzi, pentru şoferii ieşiţi în trafic fără echipament de iarnă.
 Vizualizări articol: 2282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Zeci de amenzi, pentru şoferii ieşiţi în trafic fără echipament de iarnă4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inconstienta trimis de
(19 dec 2009, 10:33:27
Nu vreau sa fac apologia modernismului aici,dar cand vezi cate o biata daciuta cu geamurile inghetate bocna,si soferul stergand de zor parbrizul pe dinauntru cu maneca sa-si faca 10 cm de vizibilitate te apuca pandaliile.A fost o masina buna pe vremea ei,am avut si eu doua,dar nu era traficul din ziua de azi pe atunci.In categoria asta intra toate masinile care nu au nici un fel de sistem sanatos de dezaburire,dezghetare sau si sisteme de siguranta gen ABS,ESP,ASR,EBD.Nu se poate sa fie lasate in trafic masini care reprezinta risc total pentru proprietari cat si pt coparticipanti la trafic.Lasam la o parte faptul ca unele te ineaca in fum daca ai nenorocul sa stai in spatele lor,dar pur si simplu deranjeaza si pun in pericol pe ceilalti soferi.Chiar unele camioane din cele care lucreaza la reteaua de apa a Sucevei polueaza de zeci de ori peste limita normala.Oare au trecut prin RAR acele camioane sau verificari ITP???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei