Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2009 - Anul XIV, nr. 297 (4283)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tot mai mulţi

Alţi cinci suceveni depistaţi cu gripă nouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alţi cinci suceveni au fost diagnosticaţi cu gripă nouă, a informat ieri conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, arătând că ultimele cazuri de boală au fost confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti în cursul zilei de miercuri.
Potrivit responsabililor de la DSP, infecţia cu virusul pandemic AH1N1 a fost depistată la un copil în vârstă de patru ani, la o femeie de 35 ani şi la o tânără în vârstă de 21 ani, gravidă în luna a doua, pacienţi care sunt din Suceava şi care au fost izolaţi la domiciliu.
De asemenea, gripa nouă a mai fost diagnosticată la un bărbat de 61 ani, domiciliat într-o localitate din jurul Sucevei, care suferă şi de leucemie limfatică cronică şi care a fost internat în secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Tot aici a ajuns şi un alt bărbat confirmat cu infecţie cu virusul AH1N1, în vârstă de 68 ani, din zona Siret, care prezintă factori de risc asociaţi.

 

Autorităţile dau asigurări că vaccinul e sigur şi eficace

Având în vedere evoluţia cazurilor de gripă nouă pandemică, autorităţile sanitare reiterează necesitatea prevenirii îmbolnăvirilor prin vaccinare. Specialiştii de la DSP Suceava afirmă că vaccinul împotriva infecţiei cu virusul AH1N1 este unul sigur şi eficace şi reprezintă singura măsură specifică de protecţie individuală şi de sănătate publică.
De luni, imunizarea gratuită a fost extinsă la toată populaţia peste 16 ani care solicită serul. Acţiunea de imunizare se desfăşoară în cabinetele medicilor de familie, inclusiv pentru elevii şi studenţii înscrişi, pe perioada vacanţei de iarnă. În condiţiile în care, până în prezent, rezultatele campaniei de vaccinare sunt slabe, Ministerul Sănătăţii va introduce printr-un Ordin obligativitatea plăţii costurilor de depistare şi tratare a gripei noi pentru pacienţii care sunt incluşi în categoriile de risc, dar care au respins serul. Medicaţia şi spitalizarea pentru un bolnav cu infecţie cu virusul AH1N1 ajung la peste 10 milioane de lei.
Pe plan local, după ultimele cinci îmbolnăviri, numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 174, din care cinci decese. În total, în ţară, miercuri, au fost confirmate 94 cazuri de infecţie cu virusul AH1N1 şi au fost înregistrate două noi decese. Pe plan naţional, bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns astfel la 4.979, din care 29 decese.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alţi cinci suceveni depistaţi cu gripă nouă.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alţi cinci suceveni depistaţi cu gripă nouă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei