Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2009 - Anul XIV, nr. 282 (4268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un nou eşec

A doua campanie de vaccinare a fetiţelor împotriva cancerului de col uterin, ratată la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de vaccinare a fetiţelor împotriva virusului responsabil de apariţia cancerului de col uterin s-a transformat într-un nou fiasco la Suceava, unde serul a ajuns cu întârziere în şcoli, iar mulţi dintre părinţi nu şi-au dat nici de această dată acordul pentru imunizare.
Campania de vaccinare a elevelor din clasele a VI-a şi a VII-a nu a debutat în data de 23 noiembrie, cu prima etapă, aşa cum era programat, deoarece Direcţia de Sănătate Publică (DSP) nu intrase încă în posesia serului. Dozele de vaccin au fost transmise de la Bucureşti de-abia pe data de 25, iar majoritatea şcolilor nu au avut când să se organizeze şi să înceapă inocularea serului din cauza minivacanţei impuse de concediul forţat al cadrelor didactice şi de ziua naţională.

 

Strategie greşit concepută şi ineficient pusă în practică

Prima etapă de imunizare, în cadrul căreia elevele ar fi urmat să primească prima doză de vaccin, ar fi trebuit să se încheie ieri, 30 noiembrie, însă în majoritatea unităţilor de învăţământ nici nu a început. În cele câteva şcoli care au reuşit totuşi să se pregătească pentru vaccinare, serul a fost respins de mulţi dintre părinţi, aceştia refuzând pentru a doua oară imunizarea, din acelaşi motiv ca şi prima dată, şi anume lipsa de informare.
„Încă nu am o situaţie exactă, dar semnalele nu sunt bune. Unele şcoli au început deja vaccinarea, altele încep miercuri (n.r. - mâine), dar cert este că până acum mulţi dintre părinţi nu şi-au dat acordul”, a declarat ieri, şeful DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.
Startul ratat nu face decât să demonstreze că temerile exprimate cu diverse ocazii de medicii de familie, cum că această campanie riscă să aibă aceeaşi soartă nefericită ca prima, din cauza unei strategii greşit concepute şi ineficient puse în practică, au fost pe deplin justificate.

 

În 2008, doar 49 de fetiţe au primit serul

Programul de vaccinare împotriva cancerului de col uterin a fost lansat după ce un sondaj de opinie efectuat de Ministerul Sănătăţii a arătat că mai mult de jumătate dintre părinţii fetelor de clasele a VI-a şi a VII-a ar fi de acord cu imunizarea.
Vaccinul nu este obligatoriu, dar este ferm recomandat de specialişti. În judeţ, aproximativ 8.900 de eleve, din 466 de clase a VI-a şi 418 de clase a VII-a, sunt eligibile pentru vaccinul împotriva cancerului de col uterin. Pe 23 noiembrie, fetiţele ar fi trebuit să primească prima doză de vaccin, urmând ca în lunile ianuarie şi mai anul viitor să primească a doua şi respectiv a treia doză. În 2008, din cele 4.430 de fetiţe din judeţul Suceava care ar fi trebuit vaccinate în cadrul campaniei, doar 49 au primit toate cele trei doze de vaccin, cu acordul părinţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A doua campanie de vaccinare a fetiţelor împotriva cancerului de col uterin, ratată la Suceava.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A doua campanie de vaccinare a fetiţelor împotriva cancerului de col uterin, ratată la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei